въпрос при преместване от Монреал в Торонто

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
iVEL
Мнения: 48
Регистриран на: Вто Авг 28, 2007 1:33 pm

въпрос при преместване от Монреал в Торонто

Мнение от iVEL »

Много изчетох по темата за промяна на адреса. Но имам конкретно питане. От скоро сме в Торонто. Къде и как трябва да уведомя за промяна на адреса. Имаме резиденски карти, социален номер и карта малади. Миналата година подадохме за федерални детски. Може ли уведомяването да стане по телефон или онлайн. Моля за номера или имейл адреси. Ако някой е минал по този път да пише. Благодаря
prace
Мнения: 1617
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 2:17 am
Местоположение: София

Мнение от prace »

Аз бях в три провинции през последните 6 месеца. За детските е трябвало да им кажеш преди да се преместиш на какъв адрес отиваш. Сега ще ти ги забавят, но се обади на Revenue Canada 1800 387 11 93 и им кажи, че си сменил адреса. Трябва да се обади този, който ги получава по-често това е майката. За останалите неща като шофьорска книжка, здравна карта и т.н просто трябва да отидеш в Service Ontario мисля, че всичко ще ти обяснят.
Тука имам един линк:
http://www.ontario.ca/en/services_for_r ... /index.htm
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Re: въпрос при преместване от Монреал в Торонто

Мнение от krimon »

iVEL написа:Много изчетох по темата за промяна на адреса. Но имам конкретно питане. От скоро сме в Торонто. Къде и как трябва да уведомя за промяна на адреса. Имаме резиденски карти, социален номер и карта малади. Миналата година подадохме за федерални детски. Може ли уведомяването да стане по телефон или онлайн. Моля за номера или имейл адреси. Ако някой е минал по този път да пише. Благодаря
не е конкретно по въпроса ти, ама може да ти свърши работа другата година: събери си всички бележки по преместването - сума до 5000 долара е отчисляема от данъците :beer: :beer:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
iVEL
Мнения: 48
Регистриран на: Вто Авг 28, 2007 1:33 pm

Мнение от iVEL »

Благодаря. Беше ми много полезно. Вече се обадиш за детските и всичко е ОК. :lol:
Публикувай отговор