ами да речем защото има по-голям опит с емиграцията от тебе. И на мен не ми е мястото тук, навъртам се защото Канада ми беше голямата мечта и на мен, по стечение на обстоятелствата съм в друга държава, предполагам че и с bg_de е така. Няма значение къде си извън България, навсякъде си оставаш шибан чужденец до края на живота си.kill_u написа:...
Защо му обръщате внимание!?
Каква е/беше моята “канадска“ мечта при имиграцията ми?
Manage the expectation
- ZanzibarHero
Най-тежкия случай е да се чувстваш чужденец и в България и извън нея. Тогава няма спасение.emodonkov написа:... Няма значение къде си извън България, навсякъде си оставаш шибан чужденец до края на живота си.
Единственото, което знам по въпроса е, че до края на живита си ще съм българин. Тогава логиката сочи, че щом не можем да бъдем канадци в Канада тогава остава да сме ... гости!
Това е терапия. Тук (в Канада или където и да е извън България) трябва да се чувстваш сякаш си на безсрочна екскурзия. Хапваш по ресторанти, ходиш на театри, четеш книги, разглеждаш музеи. Когато парите свършат поработваш (или започваш малък бизнес - ако ти стиска), за да има за последващи туристически наслади ... Ако искаш да видиш роднини - ето ти Интернет, ето ти самолетни компании и агенции. Показваш паспорта и готово ...
Удоволствието е пълно. Нямаш грижи. ...
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ами естествено, че си оставаш чужденец, какво друго би могъл да бъдеш? Твоят и още няколко животи на твои наследници биха допринесли за това n-ия наследник да не се чувства чужденец. Чужденка си е останала през целият си живот и младата ирландка от "Gross île" на Lise Bernier, но днес нейните наследници не се учвстват чужденци. Защото тя е дошла през 1847 г. 
Винаги искаме всичко и на момента за нас самите, а за бъдещето да си му мислят бъдните поколения. Нещо такова излиза май на практика.

Винаги искаме всичко и на момента за нас самите, а за бъдещето да си му мислят бъдните поколения. Нещо такова излиза май на практика.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Ей, беше голямо удоволствие
Беше голямо удоволствие да прочета постингите ви! Даже тези относно “ванкувърската марихуана“
Мерси отново на всички, който се включиха в тази жизненоважна за моето учение анкета. Имате една (за съжаление виртуална) бира от мен!
Благодаря ви, че откликнахте! В момента творя моят проект на базата на вашите отговори. До скоро!

Мерси отново на всички, който се включиха в тази жизненоважна за моето учение анкета. Имате една (за съжаление виртуална) бира от мен!

Благодаря ви, че откликнахте! В момента творя моят проект на базата на вашите отговори. До скоро!
Fireman написа:Пуснато на: Вто Фев 03, 2009 11:49 pm Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
Освен Сигурност и Спокойствие,за които гласувах,допълвам и останалите:
Стандарт на живот
Професионална реализация
Сигурност и спокойствие
Социален характер на държавата (помощи;дет.градини;майчинство и т.н)
Бъдещето на децата ни

И как го видя това ?!?!

С тея, знания на Англе или Франсе ?!?!?

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
- Kan_Tangra
Re: Ей, беше голямо удоволствие
Докато твориш твоят проект, не пропускай да слагаш пълния член само на този, който върши действието.womanEZ написа:Беше голямо удоволствие да прочета постингите ви! Даже тези относно “ванкувърската марихуана“![]()
Мерси отново на всички, който се включиха в тази жизненоважна за моето учение анкета. Имате една (за съжаление виртуална) бира от мен!![]()
В случая ти си този, който твори, не проекта.

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Re: Ей, беше голямо удоволствие
Дребнаво,много дребнаво.Като искаш да преподаваш български език,що не си стоя в бг-то?Kan_Tangra написа:Докато твориш твоят проект, не пропускай да слагаш пълния член само на този, който върши действието.womanEZ написа:Беше голямо удоволствие да прочета постингите ви! Даже тези относно “ванкувърската марихуана“![]()
Мерси отново на всички, който се включиха в тази жизненоважна за моето учение анкета. Имате една (за съжаление виртуална) бира от мен!![]()
В случая ти си този, който твори, не проекта.[/u]
Това също да се включи в проекта, национален чар, или може би само емигрантски - дори съобщения като например "Елате да гасим мояТ пикап защото гори" или "Свъшших парите, социалАТ къде го дават" първо биват граматически разборени и надлежно поправени с червено, после ако остане време се стига и до същността на проблема. Уникално
...

Циганите - на Сатурн !
Тия радетели за чиста и свята граматика са ми много смешни.То това ако имаш малко акъл в главата си,ще разбереш че е бита кауза.Човек така е устроен,че обича да минава по диагонал,щото така е по-направо и по-лесно-доказателство са всички пътечки през правоъгълните тревни площи.С граматиката е същото,цепи се по диагонала,щото обичаме да пресичаме бързо и напряко.Когато вземем да пишем нещо официално,като дипломна работа например,ще седнем и ще го проверим внимателно за граматически грешки преди да го предадем.Колкото за пълния член,ние го слагаме там където му е най-убаво!
Добре де IFF, няма ли да е по-приятен за четене тeкста ти, ако му слагаш по един интервал (шпация) след препинателен знак, м?
Все по-често вместо граматиката и правопис се изпозва - езикова култура, замислете се защо!
Ако тенденциозно дълго време не зачиташ и нарушаваш правилата, или не си ги учил, или не им обръщаш особено внимание, то не виждам как ще напишеш грамотно някакъв официален документ, когато ти се наложи.
Компютрите и интернет, технически улесниха създаването и разпространението на големи по обем писмени текстове, но същевременно и затрудниха авторите им. Коректорската институция и институцията на техническия редактор днес почти не съществуват и обикновено човек сам носи цялата отговорност за езиковото, правописното, пунктуационното и цялостното графично оформяне на своя текст. Но той най-често не знае как да извърши тази работа, защото не е бил специално обучаван за това. В резултат от това се появяват писмени текстове, съдържащи ценна информация и идеи, но зле оформени в езиково, правописно, пунктуационно и графично отношение, което силно намалява тяхната четивност.
Правилата за писане са, като правилата в живота, като морала, като закона за движение по пътищата.
Замислете се, един неграмотно и зле написан текст, какво удоволствие и полезност ви носи при четене?
Пълен и непълен член е малко по особен, с малко старание лесно ще го разберете (потърсете в гугъл) и ще бъдете удовлетворени, в сложни изречения често се бърка, но достатъчно е да го ползвате поне в простите.
Какво ще стане ако в любимите ви печатни издания всеки автор сам започне да си определя правописа, диалекта, правилата, да си измисля нови и да не зачитата книжовните и официалните???
Моля бъдете ителигентни и старателни! Не оправдавайте безхаберието, нехайството и мързела си с измислени сентенции, че чевек бил еди как си устроен, ако да е било така, да не са изобщо измисляни тез правила. Може да си умен и способен, но ако писмено се изразяваш зле и демонстрираш незачитане на правилата, е все едно да си умен и способен, но да изглеждаш като клошар.
Все по често в американската общност (англоворящите) се забелязва тенденция на отпадане и незачитане на правилата в английският език с цел услеснено общуване в неофициални текстове, със същата обаче реципрочност се покачват хонорараите на тези дето могат да пишат и се изразяват правилно писмено при наемане на работа в печатни медии.
За справка може да видите с колко точки се оценява в САЩ труда на пишещите (автори, редактори, журналисти) спрямо инженерите да кажем!
При масово незачитане на граматика и правила ще се получи деградация, която ще направи невъзможното съществуване на книги и печатни издания, учебници, най-вече широко използваните електронни речници и преводачи и прочее всичко де що има текст в него, ще се повиши цената на труда на грамотните и пак ще почнат да се зачитат и учат
Приятен ден!
Все по-често вместо граматиката и правопис се изпозва - езикова култура, замислете се защо!
Ако тенденциозно дълго време не зачиташ и нарушаваш правилата, или не си ги учил, или не им обръщаш особено внимание, то не виждам как ще напишеш грамотно някакъв официален документ, когато ти се наложи.
Компютрите и интернет, технически улесниха създаването и разпространението на големи по обем писмени текстове, но същевременно и затрудниха авторите им. Коректорската институция и институцията на техническия редактор днес почти не съществуват и обикновено човек сам носи цялата отговорност за езиковото, правописното, пунктуационното и цялостното графично оформяне на своя текст. Но той най-често не знае как да извърши тази работа, защото не е бил специално обучаван за това. В резултат от това се появяват писмени текстове, съдържащи ценна информация и идеи, но зле оформени в езиково, правописно, пунктуационно и графично отношение, което силно намалява тяхната четивност.
Правилата за писане са, като правилата в живота, като морала, като закона за движение по пътищата.
Замислете се, един неграмотно и зле написан текст, какво удоволствие и полезност ви носи при четене?
Пълен и непълен член е малко по особен, с малко старание лесно ще го разберете (потърсете в гугъл) и ще бъдете удовлетворени, в сложни изречения често се бърка, но достатъчно е да го ползвате поне в простите.
Какво ще стане ако в любимите ви печатни издания всеки автор сам започне да си определя правописа, диалекта, правилата, да си измисля нови и да не зачитата книжовните и официалните???
Моля бъдете ителигентни и старателни! Не оправдавайте безхаберието, нехайството и мързела си с измислени сентенции, че чевек бил еди как си устроен, ако да е било така, да не са изобщо измисляни тез правила. Може да си умен и способен, но ако писмено се изразяваш зле и демонстрираш незачитане на правилата, е все едно да си умен и способен, но да изглеждаш като клошар.
Все по често в американската общност (англоворящите) се забелязва тенденция на отпадане и незачитане на правилата в английският език с цел услеснено общуване в неофициални текстове, със същата обаче реципрочност се покачват хонорараите на тези дето могат да пишат и се изразяват правилно писмено при наемане на работа в печатни медии.
За справка може да видите с колко точки се оценява в САЩ труда на пишещите (автори, редактори, журналисти) спрямо инженерите да кажем!
При масово незачитане на граматика и правила ще се получи деградация, която ще направи невъзможното съществуване на книги и печатни издания, учебници, най-вече широко използваните електронни речници и преводачи и прочее всичко де що има текст в него, ще се повиши цената на труда на грамотните и пак ще почнат да се зачитат и учат

Приятен ден!
Съгласен съм с повечето работи,мен също ме дразнят грешки,когато чета вестник или слушам новини.Обаче аз гледам на форума като на един разговор,само дето е с повече участници.Всеки бърза,пише и то най-често за забавление.Ако вземем да се напрягаме за граматиката,то ни отиде цялото удоволствие.Както при разговора правилата не се съблюдават много много,така е и при форумите.Абсолютно съм сигурен,че ако погледна стари постинги на критикуващите ни за лошата граматика,ще открия доста грешки.Не се ядосвайте на себе си,и вие сте хора-то си ви е вродено да грешите.KaloyanR написа:Добре де IFF, няма ли да е по-приятен за четене тeкста ти, ако му слагаш по един интервал (шпация) след препинателен знак, м?
При масово незачитане на граматика и правила ще се получи деградация, която ще направи невъзможното съществуване на книги и печатни издания, учебници, най-вече широко използваните електронни речници и преводачи и прочее всичко де що има текст в него, ще се повиши цената на труда на грамотните и пак ще почнат да се зачитат и учат![]()
Приятен ден!