Радвам се,че bp_de внася повече реализъм в нашия разговор, аз също не бих искал да преувеличавам нещата. Колкото до къщите, ако една къща тук струва 300 000 $, дали същата къща в Торонто, Уинипег или Монреал ще струва 200 000 - не мисля, не мисля,че имотите там се продават на безценница, пък кой знае нека тези, които живеят там да споделят, ако наистина е така ще взема да се преместя там...
колкото до колите не мога да преценя дали се карат докато нещо се развали, аз съм тук само двеседмици, но и 5 месеца да бъх пак нямаше да мога да заявя уверено, понеже всичко е много специфично. Това, че някой не си ремонтира колата не означава, че всички масово не го правят. Освен това тук масово се карат нови коли - на лизинг. За средния канадец не е проблем да отделя по 250-300 $ на месец и да кара нова кола, след 4-5 г. или я доизплаща и си я задържа или я връща и пак си взема нова и т.н., той продължава да си кара все нови коли, горкият той.

Огледах се за мазни петна. Не знам, приятелю, как е в Германия, Онтарио или Алберта - може би там колите изпускат по-малко масло, но като знам как е в Бг., то тук си е неприлично чисто. За сервизите е вярно, че взимат от 60 до 90$, кажете ми дали в другите големи градове на Канада автомонтъорите работят за без пари, едва ли.

доколкото знам Торонто не се слави с ниските си цени.
Има задръствания, вярно. Но къде ги няма - в София, Монреал, Чикаго, Париж или Рим...??? Кой е този голям град, който да не страда от този проблем.
колкото до въпроса защо дойдох тук, ами първо заради климата - не бих искал да ми се налага, като мои познати пристигнали от Калгари да прибягвам от колатадо магазина и после от колата до раб. си място, понеже навън е -35 или -40 С. За двете седм. през, които съм тук вече няколко пъти ходихме на излети сред природата и на барбекю, ако бече дъждовно и хладно щях да си стоя в къщи и да гледам през прозореца , и да си мисля за излетите в Бг.
Втората основна причина поради която избрах Ван. е развитият сектор на услугите и по-специално туризмът - Зимен, летен, конферентен, Cruise ships и т. н.
Аз съм работил главно в сферата на туризма и тук искам да се запиуша в колеж по туризъм, а междувременно, за да мога да се издържам започвам работа, като сервитъор (нещо, което съм го работил и в Бг.), за по 10$ на час - не е много , но като за първа работа е добре.
Не смятам, че някъде има идеално място.Обиколим съм мноиго държави, още повече като се има предвит, че съм на 25г. и съм си дал сметка, че отстрани нещата винаги изглеждат по-розови. В Бг. приятелите ми масово говореха за Кан. като за страна едва ли не без проблеми, но , който е бил тук, поживял е , гледал е тв., чел е вестници, със сигурност знае, че билатя и една от 7-те най-развити страни в света, Канада си има свои проблеми. Е те не са съвсем, като в Бг., но пак са си проблеми. при сегашното положение в Европа, а и по света просто не виждам, коя друга страна би ви посрещнала така както Канада и би ви предложила това, което би ви предложила Кан.
И в Европейския съюз да бях отишъ, и в САЩ, пак щях да се сблъскам с високи цени на имоти(в ЕС те са дори по-високи от тези тук), пак щях да се сблъскам с проблеми от ежедневието, които са си напълно естествени.
до скоро.
Ивайло