Кога ще ходите на IELTS ?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

kill_u написа:Че защо ще пращаш оригинала?
Не се ли праща копието?
Хм... ами аз си живея с убеждението че трябва да им пратя оригинала, но всъщност не знам защо си мисля така. Ще взема да им пусна заверено копие, а ако не им хареса ще им пратя и оригинала.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Могат да изпратят допълнително копие до където им кажеш, ама трябва да се заплати допълнително. Мисля, че струваше 20 лв. или 20 евро. Обади се и провери - ще ти кажат.
Жени

Мнение от Жени »

hadministratora написа:
kill_u написа:Че защо ще пращаш оригинала?
Не се ли праща копието?
Хм... ами аз си живея с убеждението че трябва да им пратя оригинала, но всъщност не знам защо си мисля така. Ще взема да им пусна заверено копие, а ако не им хареса ще им пратя и оригинала.
При мен в писмото, в което ми искаха доказателство за езика и ми описваха какво имат придвид под доказателство, беше отбелязано, че се иска оригинала!
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Оригинал искат. Ама те от тестинг центъра могат да издадат 50 оригинала ако искат. Затова така пишат, че искат оригинал на сертификата.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Днес ги питах и ми казаха че може да ми издадат едни оригинал плюс още ПЕТ които не се плащат а се изпращат на различни институции.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Значи 5, а не 4....объркал съм..... Аз се отказах да пращат каквото и да било където и да било - само моя си екземпляр и те ми казаха, че сега ако се откажа от това си право, после ако искам ще трябвало да платя.

Това е моят опит.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Аз пък ще напълня пощите на познатите си (фирми и институции) поне така смятам. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

valioiko написа:Значи 5, а не 4....объркал съм..... Аз се отказах да пращат каквото и да било където и да било - само моя си екземпляр и те ми казаха, че сега ако се откажа от това си право, после ако искам ще трябвало да платя.

Това е моят опит.
Точно така е!
В цената на изпита се включват издаването и изпращането на формата до 5 институции, по желание. Ако искате повече или пращане след това ( в срок до 2 години от датата на издаване на серификата), тогава се плаща за всяко допълнително.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Току що звъннах в Британския съвет и от там ми казаха че срещу 30 лв. / адрес могат да изпратят TRF където кажеш. На мен естествено няма да ми го дадат :)
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

kill_u написа:Аз пък ще напълня пощите на познатите си (фирми и институции) поне така смятам. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аз доколкото знам (а може и да не съм прав, ама съм питал :D ) на изпращаните копия пише за къде са предназначени.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

valioiko e те това ме довърши за тая вечер. Мерси!!!
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

kill_u написа:valioiko e те това ме довърши за тая вечер. Мерси!!!
Аз за толкова време няколко дестки пъти съм довършван по подобни начини, ама трябва да си упорит и да не се отказваш.

Аз казвам, че може и да не съм прав. Може и да са ме подвели. А на теб нищо не ти коства да пробваш. Така или иначе нищо няма да загубиш.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Здравейте!
На 30 Май бях на IELTS и мисля, че се представих горе долу добре. Най ме уплаши Reading-а понеже се оказа, че две трети от въпросите бяха True, False and Not Given. Другите два слушането и писането мисля че ги оправих горе долу. На говоренето бях в Понеделник и мисля също че мина доста добре, а после се оказа че изпитващия го гледах по телевизията като го представиха като певец британец, който при това е полиглот и човека наистина говореше български по телевизията доста добре.
Та въпроса ми сега е следния как да интерпретирам резултатите от теста, когато го получа?
Преди време tonich беше пуснал този линк http://www.cic.gc.ca/English/resources/ ... /op06e.pdf, в който имаше интрепретация на точките, които получаваш с това дали нивото ти е High или Moderate.
Сега обаче проклетия линк не работи и аз съм притеснен как да си попълня формата за изпращане до Букурещ другата седмица, като получа резултата от IELTS.
EDIT
------------
Всъщност намерих ръководството където се описва това
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/EG7.pdf
ако на някой му трябват материали за IELTS имам едно DVD с книги за споделяне :)
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Здравейте,

Дойдоха ми резултатите от IELTS но не знам какво да им пратя на хората в Букурещ. Питах ги но те явно не са ме разбрали защото ми отговориха нещо съвсем различно. Та въпроса ми е какво се праща ноталиално заверено копие или оригинал
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

kill_u написа:Здравейте,

Дойдоха ми резултатите от IELTS но не знам какво да им пратя на хората в Букурещ. Питах ги но те явно не са ме разбрали защото ми отговориха нещо съвсем различно. Та въпроса ми е какво се праща ноталиално заверено копие или оригинал
Ще признаят единствено и само оригинален сертификат.
Публикувай отговор