Искам да се откажа от БЕЛЛ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Таня

Искам да се откажа от БЕЛЛ

Мнение от Таня »

Здравейте. Искам да се откажа от услугите на БЕЛЛ, дайте съвет как да го направя най-безболезнено. Имаме 1-годишен договор, който изтича края на септември.
Аватар
teomat.com
Обратна връзка:

Re: Искам да се откажа от БЕЛЛ

Мнение от teomat.com »

Таня написа:Здравейте. Искам да се откажа от услугите на БЕЛЛ, дайте съвет как да го направя най-безболезнено. Имаме 1-годишен договор, който изтича края на септември.
Обикновено става с предупреждение поне един месец по-рано.
jimi

Мнение от jimi »

Най - безболезнено става 30-40 дена минимум преди изтичането на договора( 30 дена е срока но те винаги намират повод да измислят нещо от рода че сте леко закъснели).Въоръжете с търпение за дълги тел. разговори и си записвайте часа датата и с кой сте разговаряли.Ако имате и интернет за предсрочно отказване глобата мисля че беше около 100-120 долара само за нета за тв и тел не знам.
Пожелавам ви много късмет и здрави нерви.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Аз съм доста практичен и пресметлив човек, но телефонът към Bell, не мисля да сменям. От 42 месеца съм абонат и нито веднъж не е спирал, или шумял. Дори за минутка.
Това което направих още в началото е, че ОТРЯЗАХ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ЕКСТРИ, като изписване на номер, long distance, конферентен разговор и подобни, така, че да няма никакви неясноти във факурата. Въпреки това на 2 пъти ми надписаха сметката с нежелани нови екстри, обадих се и ми върнаха парите.
Изрично потретих, че искам да е невъзможно да се набира long distance от моя номер.
За междуградските и международните плащам нищожна сума на Skype.
Аватар
gazara

Мнение от gazara »

ablood написа:Аз съм доста практичен и пресметлив човек, но телефонът към Bell, не мисля да сменям. От 42 месеца съм абонат и нито веднъж не е спирал, или шумял. Дори за минутка.
Това което направих още в началото е, че ОТРЯЗАХ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ЕКСТРИ, като изписване на номер, long distance, конферентен разговор и подобни, така, че да няма никакви неясноти във факурата. Въпреки това на 2 пъти ми надписаха сметката с нежелани нови екстри, обадих се и ми върнаха парите.
Изрично потретих, че искам да е невъзможно да се набира long distance от моя номер.
:thumbsup:
абсол. същото е при мен?! само 4е от 7 години,тел. без екстри...но без проблеми в сметката...само един опит но нали сам Андрешко...не стана...инт.разговори Таймстелеком избира се локален номер...
http://bgtheatreadventure.weebly.com" onclick="window.open(this.href);return false;
delisted_2

Мнение от delisted_2 »

gazara написа:
ablood написа:Аз съм доста практичен и пресметлив човек, но телефонът към Bell, не мисля да сменям. От 42 месеца съм абонат и нито веднъж не е спирал, или шумял. Дори за минутка.
:thumbsup:
абсол. същото е при мен?! само 4е от 7 години,тел. без екстри...но без проблеми в сметката...само един опит но нали сам Андрешко...не стана...инт.разговори Таймстелеком избира се локален номер...
И аз така вече 8 години но предният месец ми пристига фактура че не сам си платил за предните 2 месеца плюс новият и начислена глоба и лихви при положение че имам пргамирано месчно плащане. Не съм им се обадил още и ще изчакам да видя слвдващият месец. Иначе си знам че ме чакат разправии. Между другото билингът на Бел се прави от една компания в която 50% са руснаци и често точноста на сметките е е в обратно пропорционална зависимост от бутилките изпита водка предната вечер.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Мдаааа, ще си чешете езиците...
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Обикновено хората дето са с Бел се аргументират че това било щото искали стабилност и не им се занимавало....
За първото не знам.. за второто не е точно така, защото както виждаме има много хора дето се "занимават" редовно със сметките си от Бел, смятани от подпийналите руснаци.
Колко са стабилни не знам.
За 30-тина месеца с Vonage, само 2 пъти не сме имали телефон за повече от час и то не по тяхна вина а заради интернета.
Но дет викаш, айде да не си чешем езиците.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Никога не съм имал телефон на Bell.
Три години съм VoIP и никога не е прекъсвал. Имал съм само шум поради слаба връзка с интернет. Може да си носиш монтреалския номер в България и навсякъде по света стига да има нет.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
speedy

Re: Искам да се откажа от БЕЛЛ

Мнение от speedy »

Таня написа:Здравейте. Искам да се откажа от услугите на БЕЛЛ, дайте съвет как да го направя най-безболезнено. Имаме 1-годишен договор, който изтича края на септември.
Вижте какво е написано в самия договор. Там трябва ясно да са написани условията за прекратяване - срок за предизвестие и неустойки.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Таня

Мнение от Таня »

Там е въпроса, че нямаме договор, имаме един хвърчащ лист, който е за първоналаната ни поръчка и в самия него пише, че искаме тел. и нет - на каква такса ще е нета и че е за 1-годишен договор. Няма никакви подписи отдолу. Сигурно сме подписали нещо при поръчката, но не си спомняме добре, а като документ за нас ни е даден само този лист.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Щом си казала по телефона: "Съгласна съм" това си е договор.
А колкото до Voip телефоните... спрях да се обаждам на домашния номер на брат ми (Voip към VIF), защото често ми казва, че не е на разположение, или, че няма такъв номер, или дава свободно, без да звъни.
pumpy

Мнение от pumpy »

Таня написа:Там е въпроса, че нямаме договор, имаме един хвърчащ лист, който е за първоналаната ни поръчка и в самия него пише, че искаме тел. и нет - на каква такса ще е нета и че е за 1-годишен договор. Няма никакви подписи отдолу. Сигурно сме подписали нещо при поръчката, но не си спомняме добре, а като документ за нас ни е даден само този лист.
Не знам на какъв интернет искаш да се прехвърлиш, но навремето Видеотрон ми дадоха 100 кинта бонус за прехвърляне от Бел, които пари всъщност биха ти покрили глобата при Бел. Договор не е необходимо да си подписвал, самия факт, че плащаш значи че някъде си се съгласил устно и то е записано. Ако напускаш провинцията може да прекратиш предсрочно, без никакви глоби (личен опит). Как се доказва това напускане не знам, не са ми искали доказателства, но аз наистина и напусках тогава. Ако не бъди търпелив, до септември не остава много време ;)
Публикувай отговор