За тия които ходят до САЩ, въпрос за I-94

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
alkaponbg

За тия които ходят до САЩ, въпрос за I-94

Мнение от alkaponbg »

Въпросът ми е:
Има ли такива които са забравили да си върнат бялото листче (форма I-94) на излизане от САЩ и след това да са са ходили в САЩ извън срока който е посочен( след известно време), и имало ли е последствия?

Щото според някой няма голямо значени, според други е доста плашещо...
И другия ми въпрос, ако реша да го върна, на кого, на излизане на канадския офицер ли? Щото то само него виждаш на излизане..
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Аз имах невърнато листче в паспорта. Минавах транзит през Сиатъл. Паспортния служител ми скъса старото, след като видя, че е с изтекъл срок и ми даде да попълня ново. Може би, защото само преминавах, на някоя от следващите проверки ми прибраха и новото листче.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

До тук изглежда, че няма никаква координация между канадските и американските гранични власти, щото на излизане от щатите трябва да се даде листчето на канадците, а те да уведомят американците, ама то някак си в сферата на фантастиката. Това листче май действа само по летищата...
pumpy

Мнение от pumpy »

alkaponbg написа:До тук изглежда, че няма никаква координация между канадските и американските гранични власти, щото на излизане от щатите трябва да се даде листчето на канадците, а те да уведомят американците, ама то някак си в сферата на фантастиката. Това листче май действа само по летищата...
Изобщо не е в сферата на фантастиката. Канадците го събират и го предават на американците по техен си път. Аз лично в твоя случай бих направил най-простото нещо, за да си нямам разправии някой бъдещ път. Не казвам, че ще си имаш и сигурно десетки ще ти кажат, че приказвам глупости, но всичко коства една разходка до пощата( аз лично го пращам с някаква форма на тракинг, за да имам доказателство) и една две страничи фотокопия. Правя си фотокопия и за себе си от всички изпратени документи. Не е много трудно за да си изряден.

Ето прочети ТУК какво се прави със забравено I-94. Eто ТУК има същата инфо, но от огигиналния източник.
Изборът е твой.
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

аз лично няколко пъти съм забравял да го върна,
досега проблеми не съм имал, само напомняния "да не забравям друг път, защото така следим дали сте излезли от САЩ",
но това е частен случай (не знам дали следващия път няма да ми направят проблем, защото пак съм го забравил)

доколкото си спомням, веднъж преди време имах път до летището и там го върнах, сега не знам как е.
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Мерси poumpy четох инфото от официалните източници преди да пусна темата още, просто за ми досадни с тия изисквания за доказателства че съм в Канада...исках да посъбера мнения от патили, и за това я пуснах, а иначе може да прескоча и до щатско, хем на пазар, хем да го върна на излизане...,мерси и на еделвайсчето за споделения опит
Публикувай отговор