Федералните - да се преброим
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Ако сте написали жена ти с професия Касиер-счетоводител, то това е причината да имате отказ, понеже тази професия не е в списъка на 38-те и не е в НОК 1111. Трябвало е да напишете само счетоводител. Тала или иначе си мисля, че дори и да имате отказ, те ще ви върнат документите и парите, защото сте по новата система. След това си коригирайте грешката, снабдете се с неодходимата длъжностна характеристика и всичко ще е добре тогава. Така си мисля аз.
Успех ви желая и бъдете здрави.
Успех ви желая и бъдете здрави.
Според мен би трябвало да ви поискат доказателства,ако НОК е в списъците. При вас или длъжностната характеристика е недостатъчна и не отговаря на НОК 1111 или писмото,което ще получите може да е искане на доказателства. Не ми се иска напразно да спекулираме и да те въртим на шиш публично. Дали може да се обжалва, нямам информация, ако има по-информирани, да пишат. Аз също като valioiko мисля, че ако проблемът е в длъжностната характеристика, можете да подадете пак, след като ви върнат парите. Аз ви стискам палци!
Здравейте!
Не сме посочвали,че професията на жена ми е под NOC 1111.Изпратихме им само изискуемите документи по старата процедура.Това с професиите не се изискваше при подаването на документите ни.Ние самите видяхме,че се води под този номер в търсените професии след промените.Можем ли да направим нещо за да си променят мнението?
Успех на всички!
Не сме посочвали,че професията на жена ми е под NOC 1111.Изпратихме им само изискуемите документи по старата процедура.Това с професиите не се изискваше при подаването на документите ни.Ние самите видяхме,че се води под този номер в търсените професии след промените.Можем ли да направим нещо за да си променят мнението?
Успех на всички!

Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.Лао Дзъ
Изискваше се!Shares написа:Това с професиите не се изискваше при подаването на документите ни.Ние самите видяхме,че се води под този номер в търсените професии след промените.
Само дето още не беше излязъл списъка с професиите, който още не беше изготвен.
За съжаление, сте улучили точно момента, в който нямаше достатъчно информация за професиите и кодовете по NOC.
Може би, valioiko е човекът, който би ви дал повече информация, защото и той беше в подобно положение и не знам какво направи.

- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Как разбра, че са ги одобрили? Получили са само баркодове, което значи единствено и само, че им е отворено досието. Нищо повече. А и те са си подали документите в Букурещ предполагам, защото тогава за Сидни не се знаеше.kill_u написа:Добре де защо са ги одобрили на първо четене? Нали това правят в Сидни да видят дали съвпадат професиите със списъка. И защо им е длъжностна характеристика? Не трябва ли Reference letter ?
Sharez, а под какъв НОК код написахте професията на жена ти? Какво изобщо писахте? В старите формуляри пак се изискваше да се пише НОК код и професия. Вие там какво писахте?
Здравейте на всички!
Здравейте!
Преведена е и е записана, като касиер-счетоводител.
Да..... предполагам, че това е възможната причина за reject!
Все пак ще почакаме да видим оговора им......
Благодаря искрено на всички за подкрепата!
"Това" имах впредвид неотдавна в едно от мненията си!
Успех на всички!
Преведена е и е записана, като касиер-счетоводител.
Да..... предполагам, че това е възможната причина за reject!
Все пак ще почакаме да видим оговора им......
Благодаря искрено на всички за подкрепата!
"Това" имах впредвид неотдавна в едно от мненията си!
Успех на всички!

Последно промяна от Shares на Съб Мар 28, 2009 3:29 pm, променено общо 1 път.
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Според мен ако са ви отхвърлили е най-добре да вземете за жена ти една длъжностна характеристика за счетоводител (ама добре я изпипайте), да е подписана и подпечатана от работодателя й. Тогава си подайте документите в Сидни и да ви е мирна главата. Ако вземете да пращате документи в Букурещ може само да се забатачите и да се набиете на очи.
Здравейте!
Здравейте !
Valioiko-благодаря още веднъж!
Успех на всички!
Успех на всички!
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Здравейте!
Shares написа:Здравейте !
Успех на всички!
За нищо. Ако те интресува нещо (а и не само теб) питай. Винаги ще се опитам да помогна.
Успех желая на всички!
Вальо
Федералните - да се преброим
Shares, имаш ЛС. 

Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Вижте тук има подобен казус
http://www.canadavisa.com/canada-immigr ... 7#msg73807
И един казва че е получил искане за съпътстващи документи даже след като е бил в статус Decision made
http://www.canadavisa.com/canada-immigr ... 7#msg73807
И един казва че е получил искане за съпътстващи документи даже след като е бил в статус Decision made