Kаньда в навлиза в дьлбока криза !!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

А ти провери ли ги тези факти?
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

един познат е казал ;)
по-достоверен източник здраве му кажи :):):)

сега изкат да вземат нобеловата награда на Ал Гор, защото изкривил нещата, т.е. използва неща не толкова достоверни
а неговия филм е класи над горе споменатите
а Endgame е върха :):):) умрях да се смея - направен е като за сектанти :):):
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Follow the money... who benefit.

А за филма на Ал Гор... факт е, че е имало ледникови периоди, както е факт и че земята е била много по-топла отколкото сега.
И докато Ал Гор премълчава фактите, че и Марс се топи горе споменатите филми ти показват факти, че някои трябваше да са в затвора даже само защото се срещат неофициално и нерегламентирано.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Alina написа:и все пак Коко, при цялото ми уважение към теб, откакто гледах Zeitgeist I и Zeitgeist II (Addendum), загубих невинността си, очичките ми се отвориха и не вярвам на нищо кето казва еди кое си правителство. Всички сме в Матрицата и измъкване няма.

Определено играя в отбора на Кпетров и ми е много чудно как така все още има хора, които не са гледали тези 2 малко скучни на моменти, но пък назоваващи нещата с точните им имена филмчета.

И тук не става дума за конспиративни теории а за исторически факти, за които близък източник ми каза че всеки добър историк ги знае.
Аз също не вярвам на политиците, но и на конспиративни теории че някаква съвсем малка група хора (алчни банкери-лихвари, масони или какви искат там да са) дърпа конците зад кулисите и управлява целия свят без никой да разбере за това също ми е много трудно да повярвам.
Не съм гледал въпросните филми, но пък неведнъж съм се убеждавал че доказани исторически факти могат да бъдат манипулирани и извъртани по различен начин според нуждите на този който ги използва за да докаже дадена теза. Един пример - доказан исторически факт е че през септември 1944-та в България е влезнала Червената армия - в продължение на десетилетия ни убеждаваха че са ни освободили от монархо-фашизма, ама както и да го погледнеш, реално ни е окупирана чужда военна сила.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
vankata_vd

Мнение от vankata_vd »

Koko написа:
Alina написа:и все пак Коко, при цялото ми уважение към теб, откакто гледах Zeitgeist I и Zeitgeist II (Addendum), загубих невинността си, очичките ми се отвориха и не вярвам на нищо кето казва еди кое си правителство. Всички сме в Матрицата и измъкване няма.

Определено играя в отбора на Кпетров и ми е много чудно как така все още има хора, които не са гледали тези 2 малко скучни на моменти, но пък назоваващи нещата с точните им имена филмчета.

И тук не става дума за конспиративни теории а за исторически факти, за които близък източник ми каза че всеки добър историк ги знае.
Аз също не вярвам на политиците, но и на конспиративни теории че някаква съвсем малка група хора (алчни банкери-лихвари, масони или какви искат там да са) дърпа конците зад кулисите и управлява целия свят без никой да разбере за това също ми е много трудно да повярвам.
Не съм гледал въпросните филми, но пък неведнъж съм се убеждавал че доказани исторически факти могат да бъдат манипулирани и извъртани по различен начин според нуждите на този който ги използва за да докаже дадена теза. Един пример - доказан исторически факт е че през септември 1944-та в България е влезнала Червената армия - в продължение на десетилетия ни убеждаваха че са ни освободили от монархо-фашизма, ама както и да го погледнеш, реално ни е окупирана чужда военна сила.
Съгласен !!!
Абсолютно вярно !!!
"В мечтите си хората се надяват, в живота си - очакват... Късметлиите, казват, не влизат в сметката!"
Bobar

Мнение от Bobar »

Всичко е цирк за пред хората. Още от бг си спомням - карат се плюят се и после като свършат публичната работа ходят и ядат и пият заедно, а иначе ще си избодат очите.
Цялата работа още от древността е че има елит и бачкатори.
Елитът се стреми да държи контрола по ВСЯКАКЪВ начин - изолиране на знанието и технологиите, контрол над парите и ......
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Финансофият министър на Канада, в изказване на форума на Г20 е казал, че очаква Канада да излезе от цитирам "the mild recession" през следващата година. Според доклад на МВФ, Канада има най-стабилната в света финансова система.

Министъра е напомнил, че Канада е страна от емигранти и винаги ще приема емигрантите, които искат да живеят там.

Аз си мисля, че темата е приключена!
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

valioiko написа:Финансофият министър на Канада, в изказване на форума на Г20 е казал, че очаква Канада да излезе от цитирам "the mild recession" през следващата година. Според доклад на МВФ, Канада има най-стабилната в света финансова система.

Министъра е напомнил, че Канада е страна от емигранти и винаги ще приема емигрантите, които искат да живеят там.

Аз си мисля, че темата е приключена!
Хау! :):):) (нали така казват индианските вождове накрая :) )
истината е, че канадската финансова система понася по-малки поражения от кризата. Но тя още не е свършила ;) След като премине тогава могат да се правят равносметки.
Канадската икономика е обвързана с щатската, а там нещата са много сложни особено сега, когато нараства безработицата. В петък излезнаха данни, че нивото на безработица е по-високо от очакваното :( Сега е 8.5% мине ли 10% САЩ навлиза в сериозна рецесия сравнима с тази от 1929-1933 г., когато всеки четвърти е бил безработен. Това случи ли се познайте накъде ще се насочат вълните безработни ;) давам жокер - няма да е към Мексико. Това е един от най-песимистичните сценарии, но досега песимизма е водещ (това ми е много трудно да го кажа, защото по природа съм непоправим оптимист) и данните не дават повод за голям оптимизъм. Сега със срещата на Г20 нещата не знам как ще се променят. Сега почват да се наливат пари, за да се избегне дефлацията, но какво ще последва ще видим...
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

kikolilokiko написа: Хау! :):):) (нали така казват индианските вождове накрая :) )
истината е, че канадската финансова система понася по-малки поражения от кризата. Но тя още не е свършила ;) След като премине тогава могат да се правят равносметки.
Канадската икономика е обвързана с щатската, а там нещата са много сложни особено сега, когато нараства безработицата. В петък излезнаха данни, че нивото на безработица е по-високо от очакваното :( Сега е 8.5% мине ли 10% САЩ навлиза в сериозна рецесия сравнима с тази от 1929-1933 г., когато всеки четвърти е бил безработен. Това случи ли се познайте накъде ще се насочат вълните безработни ;) давам жокер - няма да е към Мексико. Това е един от най-песимистичните сценарии, но досега песимизма е водещ (това ми е много трудно да го кажа, защото по природа съм непоправим оптимист) и данните не дават повод за голям оптимизъм. Сега със срещата на Г20 нещата не знам как ще се променят. Сега почват да се наливат пари, за да се избегне дефлацията, но какво ще последва ще видим...
Всъщност данните за американската безработица за март които излезнаха миналата седмица се оказаха по-добри от прогнозираните - прогнозите бяха за около 700 хиляди нови безработни, а реалните данни сочат по-малка цифра.
Защо мислиш че вълната безработни американци ще се насочи нанякъде?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Koko написа: ... Защо мислиш че вълната безработни американци ще се насочи нанякъде?
Ще, ще - в Куба на почивка! :lol:
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Koko написа:
Всъщност данните за американската безработица за март които излезнаха миналата седмица се оказаха по-добри от прогнозираните - прогнозите бяха за около 700 хиляди нови безработни, а реалните данни сочат по-малка цифра.
Изобщо не са излезли по добри данни от прогнозираните.Определено се бъркат двата термина Non-farm Payrolls и unemployment rate от които второто удари 8.5% наи висок показател от последните 25г. ! Като отделно пък за пеирола имаше ревизия за последния месец надолу до - 741 000 трети наи нискък резултат в историята ако не се бъркам.Така че тея данни не са добри,а напротив
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

Koko написа:
kikolilokiko написа: Хау! :):):) (нали така казват индианските вождове накрая :) )
ударено е 25 годишно дъно
очакванията бяха за около 650 хил.
а реално са 663 хил.

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid= ... NZhlxDGYOA

надявам се да няма вълни безработни
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

http://www.bls.gov/news.release/empsit.nr0.htm

И все пак обсъждаме кризата в Канада, а не в САЩ.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

История на Безработицата в Канада: http://www.indexmundi.com/canada/unemployment_rate.html

Безработицата в Канада по провинции: http://www.hrmguide.net/canada/jobmarke ... oyment.htm

Пускам за безработицата, понеже допускам, че бъдещите емигранти ги интересува предимно това.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Тези дни почнаха да стават ясни цифрите за hire back-овете (кой ще остане на работа след първата година) при нас. Май че около 30-тина процента от колегите ми из Атлантическата част на Канада ще си търсят работа. В някои кантори нито един не е останал. Доколкото разбирам в Торонто положението е подобно.

Та така... :?
Публикувай отговор