БГ. паспорт - формуляри.......??????
БГ. паспорт - формуляри.......??????
Идват консулски дни в Монтреал и са ми нужни формуляри за подновяване на БГ. паспорт. От къде мога да ги изтегля? Благодаря предварително !!!
"По -добре да пренапишем живота си,отколкото да се мьчим да го слепим"
Re: БГ. паспорт - формуляри.......??????
До колкото знам, не могат да се изтеглят, а се закупуват на място от служителите срещу $2. Но ако някой знае нещо със сигурност, моля, да го сподели, ще е полезно за всички 

Понеже темата я подхваната, имам конкретен въпрос:
Някой подменял ли е професионална шофьорска книжка тук в Канада? Имам категории А В С . За С в БГ искат психо и т.н. Как стоят нещата тук?
Благодаря!
Някой подменял ли е професионална шофьорска книжка тук в Канада? Имам категории А В С . За С в БГ искат психо и т.н. Как стоят нещата тук?
Благодаря!
Избийте балъците и тарикатите сами ще измрат!
kurta007 написа: Жени ,ти щом мислиш/макар да стана ясно че не ти се отдава много/ ...
mwanza написа: ако си на социал и деливъри си там форевър.
- optics
- Модератор
Точно така. Формулярите ти ги продават на място. Носи си снимки и пари. Преди две седмици минахме тази процедура във Ванкувър.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- Дякон Игнатий
Не се подменя нищо тук.Ходи се на изпит за клас.В твоя случай "С" е клас "3"-"три", но е малко нерентабилно , направо иди на изпит за клас "1".KVS написа:Понеже темата я подхваната, имам конкретен въпрос:
Благодаря!
Минава се визуален тест, после искат медицинско( 30-40 $) после ходиш на листовки, после на кормуване.Това е.
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
- lz2arn
- Обратна връзка:
Много време отнема. Всичкото документ пътува с поща до Щатите, после до Бг, после паспортите се издават там и пътуват по обратен ред. Т.е. - 3-4 месеца. Накрая - улеснение - получават се по пощата, няма нужда да се ходи до Отава.nikito написа:Колко време отнема да се подновят паспортите след като подадат въпросните формуляри? някой да знае? и как става вземането им? отива се до Отава? или????
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
Срока е 90 дни. Паспорта се получава или лично в Отава, или на консулските дни(ако има такива), в съответния град. Ако е паспорт на дете, се получава срещу подпис от един от родителите!
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !
http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
Благодаря на всички за отговорите!
[quote="optics"]Точно така. Формулярите ти ги продават на място. Носи си снимки и пари. Преди две седмици минахме тази процедура във Ванкувър.[/quote]
optics, а може ли да споделите колко ви струваше подмяната на международен паспорт?
Ще съм благодарна и ако някой сподели опит как минават консулските дни, спазва ли се реда и часовете или се чака много и е хаос? Все пак всеки си има работа и ангажименти ....

[quote="optics"]Точно така. Формулярите ти ги продават на място. Носи си снимки и пари. Преди две седмици минахме тази процедура във Ванкувър.[/quote]
optics, а може ли да споделите колко ви струваше подмяната на международен паспорт?
Ще съм благодарна и ако някой сподели опит как минават консулските дни, спазва ли се реда и часовете или се чака много и е хаос? Все пак всеки си има работа и ангажименти ....
Ще си задам въпроса малко по-подробно:
Българската ми шофьорска книжка изтича след година и понеже ще съм тук, интересува ме, подменял ли е някой категория С. Питането ми няма нищо общо с документи, издавани от небългарски официални власти.
Благодаря!
Българската ми шофьорска книжка изтича след година и понеже ще съм тук, интересува ме, подменял ли е някой категория С. Питането ми няма нищо общо с документи, издавани от небългарски официални власти.
Благодаря!
Избийте балъците и тарикатите сами ще измрат!
kurta007 написа: Жени ,ти щом мислиш/макар да стана ясно че не ти се отдава много/ ...
mwanza написа: ако си на социал и деливъри си там форевър.
- lz2arn
- Обратна връзка:
Бих го нарекъл по-скоро организиран хаос = часовете се спазват в общи линии, но не е изключено да има отклонение напред или назад. Например този пред теб е закъснял и те е изпреварил само с 5 мин, и сега половин час събира документи от всякъде и пише с грешки по формулярите и после преписва... 10 минути по-рано и би била на неговото място.kanka написа:Ще съм благодарна и ако някой сподели опит как минават консулските дни, спазва ли се реда и часовете или се чака много и е хаос? Все пак всеки си има работа и ангажименти ....
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
- drifter
- Обратна връзка:
Цената за подновяване на паспорт е 80 долара.
С паспорите от Ванкувър ще има закъснение, Допускам, че и за Монреал ще е така.http://www.bcsbc.ca/b/prices.pdf
Ценоразпис на услугите в сила от 15 януари 2008 г. в съответствие с приетата нова Тарифа No 3 за таксите, които се събират за консулско обслужване в системата на Министерството на външните работи
За получаване на паспорта по пощата е нужно да носитеПоради независещи от Бългрското Консуство в Торонто обстоятелства, паспортните преписки от Ванкувър ще заминат за България в края на месец .май. и готовите паспорти могат да се очакват не по-рано от края на месец юли.
Самоадресиран предплатен плик в който след това ще ви бъдат изпратени документите по пощата.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.