А не ми е спешен въпроса с безработицата. Просто си питах информативно.
Смених си работата точно след майчинството . Предният ми шеф ме навиваше да остана, точно 2 месеца по късно затвори фирмата и се чудех колко ли щях да съм прецакана , ако бях останала при него.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
IRA написа:bgmontreal, да те питам аз нещо, че не мога да намеря отговора.
Ако те съкратят веднага след майчинството т.е въобще не си работил след това , имаш ли право на безработица?
Здравей, не съм bgmontreal, но да споделя каквото зная по твоя въпрос.
Инфото ми е от служител от Emploie-Quebec и отговора му беше, че в повечето случаи майката няма право на обезщетение за безработни веднага след майчинство, тъй като по презумпция е получила вече един вид обезщетение (майчинството). Единствено се отпускат средства, когато си имал правото на по-дълго време да получаваш обезщетение за безработни, отколкото обезщетението за гледане на малко дете, което се случвало изключително рядко.
IRA написа:А не ми е спешен въпроса с безработицата. Просто си питах информативно.
Смених си работата точно след майчинството . Предният ми шеф ме навиваше да остана, точно 2 месеца по късно затвори фирмата и се чудех колко ли щях да съм прецакана , ако бях останала при него.
Аз питах навремето за жена ми. Не става. Майчинството, даже и кебекарското, е като безработицата и след него трябва да изработиш пак поне 600 часа за да имаш право пак на обезщетения. Мисля, че ако си пак бремена се прави изключение, но не съм сигурен.
Какво са майчинските, ако дойда бременна в канада и как се организират тогава нещата?
Трабвя ли задължително да съм работила определен брой часове?
Да знам да си планирам нещата:)
arogance написа:Какво са майчинските, ако дойда бременна в канада и как се организират тогава нещата?
Абе вие не четете ли ?
В Кебек получаваш процент от това, което си изработил през последните 16 до 26 седмици като ПАРИ
В Канада ти трябват определен брой часове, които с апоне 6 месеца пълно работно време, освен аконе работите бременни по 80 час на седмица.
Майчинските са винаги процент от заплатата, различен в зависимост от птовинцията и условията. Има цитирани два сайта по-горе, разровете се малко и ще ви стане ясно.
arogance написа:Какво са майчинските, ако дойда бременна в канада и как се организират тогава нещата?
Абе вие не четете ли ?
В Кебек получаваш процент от това, което си изработил през последните 16 до 26 седмици като ПАРИ
В Канада ти трябват определен брой часове, които с апоне 6 месеца пълно работно време, освен аконе работите бременни по 80 час на седмица.
Майчинските са винаги процент от заплатата, различен в зависимост от птовинцията и условията. Има цитирани два сайта по-горе, разровете се малко и ще ви стане ясно.
Аз чета и разбирам. Планирам обаче да дойда бременна в 5-6 месец.
И тогава какво?
arogance написа:
Аз чета и разбирам. Планирам обаче да дойда бременна в 5-6 месец.
И тогава какво?
Тогава, единствената ти възможност, която ти остава е да си намериш много добре платена работа веднага от летището, да изкараш максимално пари за 7-8 седмици и после те ще са ти базата за изчисление. Може би трудно осъществимо, но не невъзможно. Друго не мога да предложа.