майчинство в Онтарио

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
symbg
Мнения: 12
Регистриран на: Чет Юни 12, 2008 3:37 pm

майчинство в Онтарио

Мнение от symbg »

Здравейте,
От скоро сме в Онтарио и изобщо не ни е ясно как стой въпроса с майчинството тук. Трябва ли майката да е работила преди раждането на детето, за да получава майчинство? И ако да колко време? А ако работи само бащата?
Ще сме ви признателни, ако можете да ни помогнете с информация.
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от pumpy »

http://www.servicecanada.gc.ca/eng/sc/e ... ntal.shtml
Не съм получавал в Онтарио, но тук може доста да прочетеш.
Junior
Мнения: 40
Регистриран на: Вто Дек 06, 2005 1:57 am
Местоположение: Toronto / Варна
Обратна връзка:

Мнение от Junior »

Трябва да. Мисля че се изискват около 600 работни часа през последните 12 месеца предхождащи подаването на иска ти. Не мисля че дохода на бащата има значение за размера на майчинските, освен ако бащата е този който ще излиза в "майчински".

Всъщност доколкото си спомням плащанията са разпределени на две групи. Първата част включва плащания за периода преди и непосредствено след раждането и в този смисъл те могат да бъдат изчислени според дохода и преведени по сметка само на майката (активната страна в раждането). Втората група плащания е свързана с родителските грижи за новороденото бебе и там двамата родители са равнопоставени. Под внимание се взема дохода и "стажа" на родителя който ще се грижи за детето.

Мисля, че в момента текат някакви промени по EI процедурите така, че може да има нещо ново и в частта им за раждане и майчински.
Публикувай отговор