7George Прочети мненията от последните страници на другата тема "Канада навлиза в дълбока криза" за да не се повтаряме.
Искаш да кажеш, че двамата работника на острова които работят и от които банкера краде, ще умрат от глад, студ и ще живеят в мизерия, ако няма кой да ги краде...
Имало е и има решения каква трябва да е структурата на една банка за да работи тя в полза на хората.
Наслаждавай се ти на свобода в която избора ти е сведен до две неща да избираш между това да си роб малко или много или да отидеш да правиш къща от кал в гората, защото все още имаш тази свобода... защото съм сигурен, че ако повече хора изберат да отидат и да живеят в къщата от кал ще ти бъде отнета и тази свобода. И тогава... тогава банката може да ти съобщи радостната новина за "100%" лихва върху заема ти.
Ето това е един много добър пример за ZanzibarHero, как нищо неможе да бъде наложено задълго със сила без те, силните, да ти наложат решението, което ги удоволетворява напълно и ти да мислиш, че си го избрал самостоятелно, и че в действителност не си имал някакъв избор.
haimana
Та ония двамцата на острова може и да успеят да си разменят "благата", ама аз не знам в съвременното общество как точно ще го бъде това.
След като ти самият/самата заявяваш, че НЕЗНАЕШ, как ще стане това,
защо защитаваш теза, за която също така нищо незнаеш? Защото точно това е проблема на повечето хора НЕЗНАНИЕТО, незнанието че имат диствителен избор все още и не е късно. Незнанието, че ги очаква един много по-добър живот ако вземат правилния избор
ZanzibarHero не е необходимо да премахваме парите. Необходимо е само да премахнем лихварството, колкото до това каква трябва да бъде новата (стара) система защото се е използвала и преди, не претендирам да съм икономист има много видни такива които биха предложили решения.
Коко, вярно нека даде пример и да порасъждава върху една система в която парите нямат лихва. И зависят единствено от количеството стоки и услуги.
Мен по-скоро ме вълнува пърия етап, как да премахнем сегашната... което никак не ми се струва лесно при положение, че тя се е формирала и укопавала от векове.
Аз повече в безмислени спорове неискам да навлизам. Щом като си мислите, че качеството ви на живот зависи от един лихвар... така да е.
Целта ми беше да видя, дали и колко хора са наясно, че изборът който имат с всеки изминат ден става все по-малък и по-малък и един ден избор няма да има въобще, но както и да е можеби една анкета би била по-подходяща за целта.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.