В същия магазин другарките вече свикнаха че ги разбирам и ми говорят само на русангле

Ник06, за гледане на деца е подходящо и на двете места, на Ванкувър предимството е че е по-топло и зелено през цялата година, на Монреал е възможността да си намерите евтина детска градина. Познавам в Монреал семейства, които са учили фул-тайм и двамата родители че и с по 3 деца, но тук ако предната година си имал трудови доходи (ти или съпругът ти), получаваш по-малко след това. Ето тук мисля че има калкулатор:Nik06 написа:Мерси на всички отговорили! Търсим място,което да е подходящо за учене и гледане на деца! Ако искаме работа,може да си продължим да работим и тук в Албърта. Ние искаме да започнем да учим от начало в унив или колеж без да се налага да се работи. Аз часове за майчинство имам, но мъжът ми иска да учи на фул-тайм в унив.Има ли т.нар. Гранд стипендии във Ванкувър,които да покриват месечните разноски на семейството?Ако има семейства,при които и двамата са учили фул тайм в унив или колеж ще се радвам да ми пишат(независимо дали са от Монреал или Ванкувър)!
Малки корекции:Kan_Tangra написа:Това са прекалено прибързани обобщения.IRA написа:Писали са ,че не знаят френски. щом е така Ванклкувар. Тук ще ви трябва френски, особенно сега по време на кризата. А и щом професиите ви изискват ордери пък ептен, там си има изпит по френски.
Аз съм вече тук 4г и изобщо не се налага да говоря френски. Хората казаха, че искат да учат, не са уточнили какво по-точно.
Образованието тук е МНОГО по-евтино. 1200$ на семестър вместо 5000$. Отделно имате стипендии и заеми, които не са никак малко. Може да влезете и в кооп програма, при която ученето се редува с платени стажове. Тогава пък ще получите и към 30000$ за едната година стаж, докато учите. Разбира се, трябва да проверите дали конкретната програма, която се избрали има кооп опция, и да си прецените дали ще можете да се класирате за нея. (Стипендията е, ако нямате доход за предходната година). Дали се класирате за него, не знам. Може да се свържете лично с конкретни университети и да проверите. Детските градини също са МНОГО по-евтини.
Виж зимата не е приятна. Това, че е слънчево не грее много. Нито пък дали е красиво или не. Горе долу подобно е предполагам навсякъде в Канада.
Социалния живот в Монреал е прословут. Виж за семейства с деца, не знам как е.
П.С Поздравления, за 1 път някой откровено да напише, когато иска да се мести от Алберта. До тук имаше все разни фалшиви хвалебствия, и заплати от по 50$ на час.
Заплатата винаги е бруто (преди данъци). Колко ще ти удържат зависи и от това дали жена ти работи, колко деца имаш и каква е тяхната възраст.kikolilokiko написа:на няколко места питахда питам и тук
:):)
каква е разликата в данъците и осигуровките между двата града?
по подразбиране заплащането (например 10 саd/ч.) се има предвид бруто или нето?
благодаря за отговораAries написа:Заплатата винаги е бруто (преди данъци). Колко ще ти удържат зависи и от това дали жена ти работи, колко деца имаш и каква е тяхната възраст.kikolilokiko написа:на няколко места питахда питам и тук
:):)
каква е разликата в данъците и осигуровките между двата града?
по подразбиране заплащането (например 10 саd/ч.) се има предвид бруто или нето?
При 10$ чисти са около 350 (за сам човек) в ВС
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Не знам какво ви успокоява тази мисъл?????Не е задължително да имаш сертификат по англ.език
Те са подобни на изпитите за сертификат по английски.Им вътрешен тест и на двете места.