Съотношение заплати-цени в различните провинции
Прав си, отчаяно зависим съм от времето. Просто нямам време за кога. Що се отнася до инвестиране в недвижино в БГ, то все още има ниши, в които цените са ниски и носят задоволителни приходи. Аз нямам намерение да отделям 20 години % от заплатата си и после спокойно да го превърна в естествена тор. Тези пари вложени в БГ и комбинирани с ниските такси там ще носят доход не само на мен, но и на тези след мен. Но това си е индивидуално и всеки има право да прави с парите си каквото си иска.ablood написа:Това не го разбирам - работиш като отчаяно зависим, а в същото време имаш излишни пари за инвестиране?
Избийте балъците и тарикатите сами ще измрат!
kurta007 написа: Жени ,ти щом мислиш/макар да стана ясно че не ти се отдава много/ ...
mwanza написа: ако си на социал и деливъри си там форевър.
- kikolilokiko
- ablood
- Обратна връзка:
Тук единствената заплата която се обявява е тази която работодателят плаща. Колко ще останат за теб след данъците зависи само от теб, семейното ти положение, цялостните ти годишни доходи и разходи.kikolilokiko написа:като се има предвид заплащане например 10 cad/ч. това бруто ли е или чисто? бихте ли казали какви са разликите в данъците и осигуровките
Никой не знае колко получава преди да е теглена чертата следващата пролет.
- kikolilokiko
Благодаря за отговора! Всичко е индивидуално, но не се ли начислява данък, осигуровки и т.н. при получаване на заплата? или се плаща еднократно? облагането на домакиство ли е?ablood написа:Тук единствената заплата която се обявява е тази която работодателят плаща. Колко ще останат за теб след данъците зависи само от теб, семейното ти положение, цялостните ти годишни доходи и разходи.kikolilokiko написа:като се има предвид заплащане например 10 cad/ч. това бруто ли е или чисто? бихте ли казали какви са разликите в данъците и осигуровките
Никой не знае колко получава преди да е теглена чертата следващата пролет.
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
- ZanzibarHero
Според мен, най-коректна информация за пазарът на труда се дава от държавните сайтове. Информацията там се получава от заявленията за напускане на работа. Например данните за Торонто
Wages & Salaries
--------------------------------------------------------------------------------
Search Results:
NOC code: 2173 Occupation: Software Engineers Area: Toronto - OntarioResults Generated on: March 21,2009
--------------------------------------------------------------------------------
Wage Information: Toronto - Ontario
($ / hour)Average Wage - 34.15
($ / hour)High Wage - 50.95
($ / hour)Low Wage - 19.25
Reference period 2007
http://www.labourmarketinformation.ca
Wages & Salaries
Search Results:
NOC code: 2173 Occupation: Software Engineers Area: Toronto - OntarioResults Generated on: March 21,2009
Wage Information: Toronto - Ontario
($ / hour)Average Wage - 34.15
($ / hour)High Wage - 50.95
($ / hour)Low Wage - 19.25
Reference period 2007
http://www.labourmarketinformation.ca
Начислява се. Ако искаш да се ориентираш грубо виж товаkikolilokiko написа:
Благодаря за отговора! Всичко е индивидуално, но не се ли начислява данък, осигуровки и т.н. при получаване на заплата? или се плаща еднократно? облагането на домакиство ли е?
http://www.ey.com/GLOBAL/content.nsf/Ca ... rsonal_Tax
Въвежда се годишния облагаем доход. Той обикновенно е по-нисък от общия ти доход, но това са вече подробности с които няма смисъл да си усложняваш живота сега
Облагането е индивидуално, но има данъчни облекчения за деца и за съпруг с доходи под определен минимум
ablood написа:Ние двамата работим общо 65 до 70 часа седмично на ниски позиции, без стрес и без високи заплати, плащаме си моргиджа, колите и разходите с едната заплата а другата отива за глезотии.
Не ми трябва по-висок стандарт. Сега имам толкова много време за децата и хобито си, че не искам да си спомням времето БГ.
Наистина, тази ситуация, която я описваш може би е добра. Но замислил ли си се като пораснат децата какви родители би им било по изгодно да имат? Такива, който имат доста време за децата си, но за сметка на това от професионална и материлна гледна точка са по скоро посредствени или пьк родители, които са прекарвали по малко време с децата си, но пьк са сметка на това имат професионална работа, а и натрупали не малко пари за децата си и за собствените си старини.
Мисля, че трябва да се избере един среден вариант, при който имаш време за децата си, но пьк вьв сьщото време да работиш професия, която може да ти позволи да осигуриш материлиалното бьдеще на себе си и на семейството.
Не мисля, че едно дете на 18 години би оценило доста по стойностно ефортите на родители те си да имат престижни социални позиций, отколкото многото време прекарано с тях и в гаража да се оправя колата или пьк покрива на кьщата.
- kikolilokiko
за мен кариерата години на ред е била НОМЕР 1Omega3 написа:ablood написа:Ние двамата работим общо 65 до 70 часа седмично на ниски позиции, без стрес и без високи заплати, плащаме си моргиджа, колите и разходите с едната заплата а другата отива за глезотии.
Не ми трябва по-висок стандарт. Сега имам толкова много време за децата и хобито си, че не искам да си спомням времето БГ.
Наистина, тази ситуация, която я описваш може би е добра. Но замислил ли си се като пораснат децата какви родители би им било по изгодно да имат? Такива, който имат доста време за децата си, но за сметка на това от професионална и материлна гледна точка са по скоро посредствени или пьк родители, които са прекарвали по малко време с децата си, но пьк са сметка на това имат професионална работа, а и натрупали не малко пари за децата си и за собствените си старини.
Мисля, че трябва да се избере един среден вариант, при който имаш време за децата си, но пьк вьв сьщото време да работиш професия, която може да ти позволи да осигуриш материлиалното бьдеще на себе си и на семейството.
Не мисля, че едно дете на 18 години би оценило доста по стойностно ефортите на родители те си да имат престижни социални позиций, отколкото многото време прекарано с тях и в гаража да се оправя колата или пьк покрива на кьщата.
с времето промених много неща
разбрах, че най-важното е СЕМЕЙСТВОТО
за всеки това е въпрос на личен избор
аз живея своя живот
а децата ще живеят техния
как аз не мога да избирам родителите си, така и те няма да могат - няма шанс да направя така, че да им се харесам на 100% - тази мисия е невъзможна

има един филм с Н.Кейдж
The Family Man
http://zamunda.net/details.php?id=147658&hit=1
това което съм постигнал в бг е нищо
пред това да живея нормален живот отдаден на семейтвото в Канада
желая щастие на всички по начина, по който го възприемат стига да не нарушава щастието на другите
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Omega3 написа:ablood написа:Ние двамата работим общо 65 до 70 часа седмично на ниски позиции, без стрес и без високи заплати, плащаме си моргиджа, колите и разходите с едната заплата а другата отива за глезотии.
Кое е по-важно за тебе Omega3? Колко време родителите са ти отделяли, дали сте ходили по ваканции заедно, дали са били до теб, когато си имал нужда или каква професия са имали?
Моите родители имаха "престижни" професии, но бяха толкова заети, че почти нямам спомени от детството си с тях. А пък и тук в Канада не можеш просто така работиш професия, която ти избереш. Поне първите години. Трябва сега да си доволен ако имаш работа. Времената вече са различни.
Абсолютно съгласен, въпроса е да се преживее кризата по някакъв начин. А "престижна" професия не означава автоматично високо платена, и е свързана с много ежедневен труд, връщане на заеми... поне в Канада. Добре че по-малко тука хора обръщат внимание на това понятие.prace написа: ....................
Моите родители имаха "престижни" професии, но бяха толкова заети, че почти нямам спомени от детството си с тях. А пък и тук в Канада не можеш просто така работиш професия, която ти избереш. Поне първите години. Трябва сега да си доволен ако имаш работа. Времената вече са различни.
Embrace your climate change!
За децата е важно какви хора са родителите им, а не какви са им били професиите.
Естествено, че трябва да има и една финансова сигурност в къщи, но това може да стане и с "непрестижни, глупави професии" в Канада. А какви хора ще възпитаме и отгледаме не зависи от това, какво работим. Познавах едно много свестно момче, което е студент 3 година тук. Майка му чисти хотели, но е възпитала и отгледала стойностен човек.
Естествено, че трябва да има и една финансова сигурност в къщи, но това може да стане и с "непрестижни, глупави професии" в Канада. А какви хора ще възпитаме и отгледаме не зависи от това, какво работим. Познавах едно много свестно момче, което е студент 3 година тук. Майка му чисти хотели, но е възпитала и отгледала стойностен човек.
- ZanzibarHero
Първото изречение - добре. Второто не го разбрах, обаче.prace написа:За децата е важно какви хора са родителите им, а не какви са им били професиите.
....
Майка му чисти хотели, но е възпитала и отгледала стойностен човек.
Да разбирам ли, че всички професии свързани с почистване, са гадни и изключитемо опасни за възпитанието на децата?
От дадения от теб пример излиза, че само геройското усърдие на тази майка е спасила детето си от пълно разложение и социално падение, което се поражда автоматично от работата, която тя върши!
Или аз много формално гледам на подтекста?