Защо е нужна инспекция преди покупка на жилище
-
- Обратна връзка:
Защо е нужна инспекция преди покупка на жилище
Здравейте,
В следствие на обявата ми от преди няколко дни ми беше зададен въпрос от потенциален купувач «За какво ми е нужна инспекция и какво ще видиш ти повече от мен?» Странното е, че постъпвайки да уча за инспектор в колежа, бидейки строителен инженер с 25 годишен стаж по обектите и аз си задавах въпроса на какво повече ще ме научат тия.
Оказа се, че опитът ми от България, Русия и Западна Европа макар И полезен е бил недостатъчен за Канада. Тогава не можех да знам например, че:
- през 60-те години за изолацията на тавана в много къщи (най-вече в Лавал и Дорвал) е ползван вермикулит, които в 90% or случаите е канцероженен
- между 68-ма и 78-ма години са инсталирани алуминиеви елкабели, които са причина за много пожари
- през 80-те години са построени най-много къщи с пирит, (най-вече на южния бряг) , които по-късно надига дънната плоча
- през 90-те години са инсталирани водопроводни тръби от полибутилен (PolyB), които реагират на хлора във водата и в много случаи протичат, а ако има галванизирани тръби в разводката ще имате проблеми със застраховката.и т. н. и т.н. списъка е дълаг.
Та за какво е нужна инспекция преди покупка? Нужна е, за да видите бъдещия си дом или инвестиция през очите на професионален инспектор и да избегнете неприятните изненади. Дори в една нова сграда, купувана директно от контрактора, има много недовършени или«забравени» неща най-вече там, където не се виждат…
Между другото ако купувате с жена ми - Марияна Михова, която е добър agent и плаща нотарuуса – ще се възползвате от моите съвети и безплатен оглед при избора на сградата.
В следствие на обявата ми от преди няколко дни ми беше зададен въпрос от потенциален купувач «За какво ми е нужна инспекция и какво ще видиш ти повече от мен?» Странното е, че постъпвайки да уча за инспектор в колежа, бидейки строителен инженер с 25 годишен стаж по обектите и аз си задавах въпроса на какво повече ще ме научат тия.
Оказа се, че опитът ми от България, Русия и Западна Европа макар И полезен е бил недостатъчен за Канада. Тогава не можех да знам например, че:
- през 60-те години за изолацията на тавана в много къщи (най-вече в Лавал и Дорвал) е ползван вермикулит, които в 90% or случаите е канцероженен
- между 68-ма и 78-ма години са инсталирани алуминиеви елкабели, които са причина за много пожари
- през 80-те години са построени най-много къщи с пирит, (най-вече на южния бряг) , които по-късно надига дънната плоча
- през 90-те години са инсталирани водопроводни тръби от полибутилен (PolyB), които реагират на хлора във водата и в много случаи протичат, а ако има галванизирани тръби в разводката ще имате проблеми със застраховката.и т. н. и т.н. списъка е дълаг.
Та за какво е нужна инспекция преди покупка? Нужна е, за да видите бъдещия си дом или инвестиция през очите на професионален инспектор и да избегнете неприятните изненади. Дори в една нова сграда, купувана директно от контрактора, има много недовършени или«забравени» неща най-вече там, където не се виждат…
Между другото ако купувате с жена ми - Марияна Михова, която е добър agent и плаща нотарuуса – ще се възползвате от моите съвети и безплатен оглед при избора на сградата.
Bâtiment Expert Montréal
514 578 8295
Професионална услуга - гарантирана удовлетвореност
514 578 8295
- optics
- Модератор
За ползата от инспектора няма спор.
Обаче ти сега ме притесни дали всички са достатъчно начетени или може да случиш на човек дето ще претупа.
Обаче ти сега ме притесни дали всички са достатъчно начетени или може да случиш на човек дето ще претупа.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Re: Защо е нужна инспекция преди покупка на жилище
и азбест за изолация отвън!Инспектор написа: през 60-те години за изолацията на тавана в много къщи (най-вече в Лавал и Дорвал) е ползван вермикулит, които в 90% or случаите е канцероженен
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
- ablood
- Обратна връзка:
Какъв проблем би открил на тази къща:
http://interiorblog.com/kashta-kato-ot-prikazkite.html
- kikolilokiko
липсват хобититеablood написа:Какъв проблем би открил на тази къща:

emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Най-голямото и предимство е,че няма люляк отпред.ablood написа:Какъв проблем би открил на тази къща:
- ablood
- Обратна връзка:
От друга страна сега осъзнавам, че съм късметлия, дето люляка не е отвътреIFF написа:Най-голямото и предимство е,че няма люляк отпред.ablood написа:Какъв проблем би открил на тази къща:

-
- Обратна връзка:
Опасност да попаднеш на такъв винаги има още повече, че в Кебек все още не е регламантирано кой има право да прави инспекции и кой не. Рискът обаче силно намалява ако избереш инспектор, които има професионална застраховка и е член на ANIEB или AIBQ. Застрахователя (в моя случай Лойд) не те застрахова ако не докажеш, че имаш нужното обучение и че си член на някоя от горните асоциaции (в които , за да влезеш трябва да издържиш сума ти изпити). Ако някои ти е препоръчан от доволен клиент също не би трябвало да имаш проблем.optics написа:За ползата от инспектора няма спор.

Bâtiment Expert Montréal
514 578 8295
514 578 8295
-
- Обратна връзка:
Олуците не са и чистени и са обрасли. Иначе е супер.:redghost:ablood написа:Какъв проблем би открил на тази къща:
Bâtiment Expert Montréal
514 578 8295
514 578 8295
Извинявам се, но нито на сайта, нито тук си дал някакво име. Това нормална практика ли е
Иначе, според мен наистина е задължително, когато се дават толкова много пари, да се провери какво всъщност се купува.
много успехи пожелавам и се надявам скоро да стана клиентка и на теб и на жена ти
Иначе, според мен наистина е задължително, когато се дават толкова много пари, да се провери какво всъщност се купува.
много успехи пожелавам и се надявам скоро да стана клиентка и на теб и на жена ти
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
-
- Обратна връзка:
И аз да се включа в темата:
Електро-магнитните полета (EMF) са доказан провокиращ фактор за много сериозни заболявания!
Извършвам инспекции на къщи, квартири и офиси за наличие на критични EMF, давам практически указания как да се предпазите от вредното им влияние. Притежавам над 20 години професионален опит в тази област.
Добре е да знаете дали вашата бъдеща къща не е вашия потенциален убиец!
Тел. 514 425 8891, E-mail: order@eartharmony.ca
Христо
Електро-магнитните полета (EMF) са доказан провокиращ фактор за много сериозни заболявания!
Извършвам инспекции на къщи, квартири и офиси за наличие на критични EMF, давам практически указания как да се предпазите от вредното им влияние. Притежавам над 20 години професионален опит в тази област.
Христо
Това ми стана интересно. Всъщност как може да се предпази човек, поне малък жокер може ли? Защото тях си ги има по принцип и ако трябва да ги спрем ще трябва например да се лишим от удобството да се ползват комуникации като GSM, безжичен интернет и телефон например?bibco написа:И аз да се включа в темата:
Христо
В Канада от 24.05.2008
Seny, отиди на сайта даден в подписа на bibco и ще получиш не само жокери а и доста подробна информация. Това е информация за съвършено непосветени, но ако това не ти е достатъчно са дадени поне ключовите думи по които Гугъл ще ти даде инфо за столетия безсънни нощи
Геопатогенните зони не са шега работа и там където се задържаме дълго (работния стол, леглото, дори цялата къща) е добре да не са върху такава зона, която пък може да се е получила от комплексното въздействие на много фактори. По-важното е да знаем че съществува и да я избегнем, за да избегнем ходене по мъките в бъдеще. Повечето от дефектите в къщата които оглеждат инспекторите не са фатални за здравето ни, а предимно за джоба ни. Ако нямах никаква представа от тези неща бих си платил за инспекция от този тип, парите са символични за полезността на мероприятието.

Геопатогенните зони не са шега работа и там където се задържаме дълго (работния стол, леглото, дори цялата къща) е добре да не са върху такава зона, която пък може да се е получила от комплексното въздействие на много фактори. По-важното е да знаем че съществува и да я избегнем, за да избегнем ходене по мъките в бъдеще. Повечето от дефектите в къщата които оглеждат инспекторите не са фатални за здравето ни, а предимно за джоба ни. Ако нямах никаква представа от тези неща бих си платил за инспекция от този тип, парите са символични за полезността на мероприятието.