Световната финансова криза и отражението и в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Kpetrov написа:Е не съм казал, че всичко в интерет е полезно и непременно истина, но там можеш да потърсиш и намериш информация сам. Информация от различни източници, различни гледни точки и т.н. като по този начин можеш да достигнеш до истината... защото тя е някъде там дори и непълна.

Само онзи става свободен, който чрез познание за истината се е научил да мисли

В допълнение на цитата, интернет е разбирасе мощно оръжие само в ръцете на този, който търси и се е научил да мисли.

А за това, че всички в канада са останли толкова богати колкото и преди се съмнявам. Покупателната способност на масите доколкото знам намалява, не ми се търсият цифри, а и нищо не искам да доказвам.
Малко попресилих за И'нет. Въпреки, че повечето неща са истина. За да можеш да го използваш наистина трябва вече (т.е. без И'Нет) да си се научил да "мислиш". Как - никой не знае. Предполагам, по добрият стар начин, много книги, вестници, радио, музика, кино, театър, разговори (спорове) с приятели и неприятели. И'нет е фрагментарен, претрупан и хаотичен, но наистина е добър инструмент за бързи справки и кратки информации. Той и точно за това е бил замислен - от военните (да попитат - има ли живи още) и от учените в Церн (да си пишат дисертациите с много препратки за цитатите).

Това "че всички (т.е. без богатите) в канада са останли толкова богати колкото и преди" е израз на безпочвен оптимизъм. Като слушам последните данни на СтатКанада за спада на Брутния продукт, мисля, че ще имам нужда от повечко оптимизъм в бъдеще.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

ZanzibarHero написа:Това "че всички (т.е. без богатите) в канада са останли толкова богати колкото и преди" е израз на безпочвен оптимизъм. Като слушам последните данни на СтатКанада за спада на Брутния продукт, мисля, че ще имам нужда от повечко оптимизъм в бъдеще.
Аз пък съм оптимист... оптимист, че нещата който трябва да се случат ще се случат скоро. Надявам се да е по-скоро отколкото късно, защото колкото повече отлагаме толкова по-зле.

Само като слушам по телевизията нашите политици (канадските), и най-вече, като чуя Обама да ми говори за... spending, spending, consumption и пак consumption... направо ми призлява и тези хора с болни мозъци дето им вярват.
Само едни паразити могат да направят изказване, че всичко ще се оправи със харчене и консумация.
Неща като брутен продукт, икономически ръст и всякакви такива глупости могат да помогнат единствено за повече консумация.
Нито един харч на свта няма да направи живота на човек по-лесен и по-хубав освен ако не е насочен, например към разработването на неща, като безплатна и чиста енергия и всички производни неща, който биха произтекли от това и още много други неща...
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

bgmontreal днес може ли пак да каже че лихвите нямали да падат ???? каквато теза подържаше преди 20 дена и тогава му казах кво ще стане на 3 март :lol:
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Kpetrov написа:Само като слушам по телевизията нашите политици (канадските), и най-вече, като чуя Обама да ми говори за... spending, spending, consumption и пак consumption... направо ми призлява и тези хора с болни мозъци дето им вярват.
Само едни паразити могат да направят изказване, че всичко ще се оправи със харчене и консумация. ...
Тогава ме пиши и мен към "паразитите" много обичам да харча, но винаги нещо ми пречи. В началото бе социалистическата икономика на България. Сега пък старта ми в Канада.

Даже си имам теория, как най-добре да се развие настоящата криза.
  • 1. Обявява се задължителна 4-дневна работна седмица
    2. Заплатите на наемните работници се замразяват на същото ниво, както за 5-дневна работна седмица (това е утопичният, или революционният елемент на цялата идея)
    3. Свободните дни очевидно ще се използват за повече харчене. Ядене, пиене, пътешествия в близките градове и села, театър, кино, секс. Сексът води до повече деца. Следователно, повече харчене за тях ... и т.н. и т.н.
    4. Това ще завърти отново икономиката.
    5. При следващата криза минаваме на 3-дневна работна седмица! Така обществото ще започне да се развива без кризи
Как мислиш? Ще заработи ли тази икономика на благоденствието и услугите?
Жени

Мнение от Жени »

Никоя икономика не може да заработи така утопично и да е носи благоденствие на всички! :rotate:

Писах вече и в друга тема, че потребителският нрав на западните общества подмамва много хора и те лесно свикват да получават блага без да се трудят изобщо за тях. 8)

Една икономика може само да е в полза на едни и в експлоатация на други! Докато това съществува, са неизбежни световните конфликти и кризи. :wink:

Съгласна съм напълно с Kpetrov, че човешката мисъл трябва да се съсредоточи към разработване на нови енергии, а аз самата бих допълнила, че само нови технологии, които да работят за човека и вместо човека биха помогнали за световния напредък. 8)
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

kurta007 написа:bgmontreal днес може ли пак да каже че лихвите нямали да падат ???? каквато теза подържаше преди 20 дена и тогава му казах кво ще стане на 3 март :lol:
Taкова нещо си сънувал!
Когато дойдеш в Квебек ще разбереш, че тук има една специфичност и това е купуването сега, а подписване на 1 юли. Като подпишеш сега ти взимаш най-ниската лихва за периода в който си подписал до 1 юли.

Така, че за какво изобщо да споря дали ще падат (аз чета извора, до който хора от БГ нямат и не могат да имат достъп, защото нямат лиценз!) след като има среща на 3 март, 21 април, 4 юни - все дати преди 1 юли, а лихвата може да падне до 0% - не повече. Сега е 0.5%, а преди 1 юли има две срещи.

Лихвата колкото и да пада до 1 юли болшинството от хората я "хващат"!

От разговори с клиенти разбирам, че много хора правилно ме четат. За съжаление има хора които нямат елементарно понятие за нещата в Канада, но си пишат, защото те смятат, че знаят повече за Канада от живеещите в Канада.
Не случайно, като се прибрирах в БГ редовно ме учеха как е в Америката ;)
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

ZanzibarHero, Може няма проблем, аз съм измислил даже по-добър вариант... Така и така имаме дълг следователно нямаме пари а дължим. Обаче правителството ще напечата някакви пари и ще закърпи положението. Аз викам да помогнем на правителството и сами да почнем да си печатаме.

А сега сериозно, просто докато хората работят за крпорациите, а не обратното няма да се оправи положението според мен. Незнам реално какво трябва да се направи за да се промени системата. Просто хората трябва да се променят и да осъзнаят, че те самите поддържат статуквото.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
Karo007

Мнение от Karo007 »

bgmontreal написа:... тук има една специфичност и това е купуването сега, а ...
... плащането на заема после (35 години по-късно) :beer:
breakcure

Мнение от breakcure »

ZanzibarHero написа: И'нет е фрагментарен, претрупан и хаотичен, но наистина е добър инструмент за бързи справки и кратки информации. Той и точно за това е бил замислен - от военните (да попитат - има ли живи още) и от учените в Церн (да си пишат дисертациите с много препратки за цитатите).

това е пълна глупост :lol:
ползвай въпросния "И'нет" и про4ети аджеба как са станали нещата :idea:
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

breakcure написа:
ZanzibarHero написа: И'нет е фрагментарен, претрупан и хаотичен, но наистина е добър инструмент за бързи справки и кратки информации. Той и точно за това е бил замислен - от военните (да попитат - има ли живи още) и от учените в Церн (да си пишат дисертациите с много препратки за цитатите).

Точно за това говорим! Какво да прочета, като не си ми дал препратка ... :?: :?: :?: :idea:
Аватар
teomat.com
Обратна връзка:

Мнение от teomat.com »

ZanzibarHero написа:
breakcure написа:

Точно за това говорим! Какво да прочета, като не си ми дал препратка ... :?: :?: :?: :idea:
Имам едно малко старо копие на "И'нета" върху CD, ако искаш мога веднага да ти го пратя, за да не си хабиш времето да ровиш :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :beer:
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

teomat.com написа:
ZanzibarHero написа:
breakcure написа:

Имам едно малко старо копие на "И'нета" върху CD, ако искаш мога веднага да ти го пратя, за да не си хабиш времето да ровиш :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :beer:
Ааааа, копирал си го за да не го изгубиш или да бъде подправен в И'нета. Умно, сигурността преди всичко!!! :? :? :? :beer:
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Жени написа:Никоя икономика не може да заработи така утопично и да е носи благоденствие на всички! :rotate:
.....
Съгласна съм напълно с Kpetrov, че човешката мисъл трябва да се съсредоточи към разработване на нови енергии, а аз самата бих допълнила, че само нови технологии, които да работят за човека и вместо човека биха помогнали за световния напредък. 8)
А когато тези технологии заработят вместо човека, той - Човека - какво ще прави? Така стигаме отново до въпроса за намаленото работно време, май ...
... During this eventual third phase, which he likened to a “golden age” and projected perhaps 15 years after the end of the war, Keynes saw it as necessary to “absorb some part of the unwanted surplus [of saving, presumably] by increased leisure, more holidays (which are a wonderfully good way of getting rid of money) and shorter hours.”
Повече тук http://www.progressive-economics.ca/200 ... king-less/
Aries

Мнение от Aries »

Технически погледнато рецесия все още няма. :) По определение GDP трябва да е отрицателен в две последователни тримесечия. Не, че има съмнения какъв ще е прираста на реалния GDP за първото тримесечие на 2009...
Не знам дали кризите тука са на всеки 5-6 години, но по исторически данни последните две рецесии в Канада са били 1982 и 1991
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Aries написа:Технически погледнато рецесия все още няма. :) По определение GDP трябва да е отрицателен в две последователни тримесечия. Не, че има съмнения какъв ще е прираста на реалния GDP за първото тримесечие на 2009...
Не знам дали кризите тука са на всеки 5-6 години, но по исторически данни последните две рецесии в Канада са били 1982 и 1991
Те ти викат "вервайте" ни,
а ти "верваш" ли си?!

Технически погледнато смо защото не съм съгласен с някои неща, могат да кажат, и че съм терорист и да ме пратят в Гуантанамо.
Или технически погледнато да кажем, че 5 полицаи са се опитали да ме арестуват невъоражен, а всъщност направо са ме изпържили със незнам си колко електрошокови заряда.

Аз лично не вярвам безрезервно и на една дума казана от което и да е правителство.
Публикувай отговор