poumpy написа:Sorry
Да дадеш 30 кинта на специалист, който ще ти максимализара върнатото
и след две-три години да се чудиш защо имаш да връщаш 1200 долара на данъчните, поради професионалните максимизирания на данъчния специалист
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
krimon написа:
и след две-три години да се чудиш защо имаш да връщаш 1200 долара на данъчните, поради професионалните максимизирания на данъчния специалист
Тва се получава при пораснали семейни приходи, радвай се... Я пробвайте единият да не работи, да видиш как почват пак да ви връщат от данъка... Трябва да има хляб за счетоводителите.. А попълването и самопопълването си е въпрос на личен избор. Правил съм го и по 2та начина. Вместо да се потя и взирам в графите по цял ден, нещо да объркам и тнт., предпочитам да ги дам на някой, дето това ми е работата и да си прекарам свободния ден с по-приятни неща.
Последно промяна от 7George на Нед Мар 01, 2009 3:42 pm, променено общо 1 път.
надявам се на твоите 5 х 5, защото именно твоя данъчен специалист е дал фира ... слава-богу, Джордж, не при мен, но при други българи!
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
kralimarko написа:az platih $250 minalata godina na edin star moshennik-grak
разбира се това е нереалистична сума за персонална декларация и се съмнявам да си я платил, но карай ...
колкото до софтуера - нали трябва да знаеш какво и къде да слагаш - преди време бях сложил една задача и отговорите бяха с ~500 разлика
всеки сам си решава и тоя който предпочита да ги прави сам си има причина. на мен например ми взе 4 години докато почнаха да идват хора, които се страхуваха от дискретност (нали всички са милионери на думи).
Тая тема въобще не е за никакви "врътки", защото вече съм писал такава тема и един search е достатъчен.
Моля модераторите да поизчистят плявата и да оставят само триковете (ако изобщо се появят такива).
Ми това е от мен за тая тема!
a само да попитам що се съмняваш ..без да знаеш за какво става въпрос ,ако искаш бих се обзаложил с теб на $250 ..мога да скенирам и поствам квитанцията ако обещаеш че ще си платиш ....не всички хора имат едни и същи ''простички'' такси
разбира се това е нереалистична сума за персонална декларация и се съмнявам да си я платил, но карай ...
колкото до софтуера - нали трябва да знаеш какво и къде да слагаш - преди време бях сложил една задача и отговорите бяха с ~500 разлика
всеки сам си решава и тоя който предпочита да ги прави сам си има причина. на мен например ми взе 4 години докато почнаха да идват хора, които се страхуваха от дискретност (нали всички са милионери на думи).
Тая тема въобще не е за никакви "врътки", защото вече съм писал такава тема и един search е достатъчен.
Моля модераторите да поизчистят плявата и да оставят само триковете (ако изобщо се появят такива).
a само да попитам що се съмняваш ..без да знаеш за какво става въпрос ,ако искаш бих се обзаложил с теб на $250 ..мога да скенирам и поствам квитанцията ако обещаеш че ще си платиш ....не всички хора имат едни и същи ''простички'' такси
Значи трябва да си вдигна "простичките" такси, защото нали се сещаш, че твоя човек едва ли има graduate degree in taxation от McGill и също така индивидуално правещи над 650 декларации на сезон сме общо под 100 човека в цяла Канада и така вече 3ти сезон.
За справка "добрите" офиси на H&R Block имат до 10 човека, който попълват и правят под 2000 декларации на сезон.
ПП Не ми се участва в такива теми, така че не ме намесвайте :idea:
krimon написа:надявам се на твоите 5 х 5, защото именно твоя данъчен специалист е дал фира ... слава-богу, Джордж, не при мен, но при други българи!
Надяваме се да дадеш примери за да се научим и ние
Иначе българинът е прочут по света с познаването на някой, който ..., но никога и той самия
на л.с.
Значи трябва да си вдигна "простичките" такси, защото нали се сещаш, че твоя човек едва ли има graduate degree in taxation от McGill и също така индивидуално правещи над 650 декларации на сезон сме общо под 100 човека в цяла Канада и така вече 3ти сезон.
За справка "добрите" офиси на H&R Block имат до 10 човека, който попълват и правят под 2000 декларации на сезон.
bgmontreal,не разбрах дали ще спечеля $250 или не,?????????имах стокс транзакции за над 2 600 000..ама те такива клиенти при теб не идват
bgmontreal, не разбрах дали ще спечеля $250 или не,?????????имах стокс транзакции за над 2 600 000..ама те такива клиенти при теб не идват
Както се досещаш не е важна сумата, а броя на транзакциите. Всеки ще ти вземе повече за 1000 транзакции по 2600, отколкото 2 по 1300000. Аз водех счетоводството на притежателя на 70% от 2 фирми na TSX - сигурен съм, че съм видял много по толкова колкото твоите.
Това е напълно нормална сума за годишен оборот на дей трединг.
Наистина не се прескачат такива при мен, ама все от 700 на година виждам няколко.
Дано четат тук за да не се оплакват, ако реша да ставам гърк
Влизам във форума и виждам,че в темата за данъците, където Омега 3 и аз сме задали въпроси е "порастнала" с две страници,зарадвах се мислейки,че някой е дал отговор.
Уви....
bgmontreal написа:...Значи трябва да си вдигна "простичките" такси, защото нали се сещаш, че твоя човек едва ли има graduate degree in taxation от McGill и също така индивидуално правещи над 650 декларации на сезон сме общо под 100 човека в цяла Канада и така вече 3ти сезон....
"дегрее работа не върши", това знам аз.
колко от 650 са Българи и колко от тях могат да говорят И ДВАТА официални езика в Канада?
Aбе вие савсем изтрещехте бре хора, що разправия що чудо за 100-300 долара далавера... то програми дето ти требват дни да ги разучиш то разходи на малкия за ролковите кънки , карти за метрото... Баси и това от хора дето са успели и реализирани в живота... Теик ит изи бре .