Така е, но това не прави винаги зимата скучно преживяване. Има безброй "активитета", просто трябва да се отсее кои са най-интересни и носещи повече контакти и радост. С деца е винаги по-трудно, но и по-хубаво.krimon написа:на мен ми се струва, че имигрантите живеят по-затворено и по-изолирано - главно в семейството си, особено ако има малки деца
ама може и да не съм права - виж George какъв е активист![]()
за начина на живот
И аз мисля така.krimon написа:на мен ми се струва, че имигрантите живеят по-затворено и по-изолирано......

Лично за мен причината е, че на възраст над 30 години по-трудно се създават приятелства . Всички забавления се правят най-вече със семейството и малкото приятели, които имаме. А също и много от нещата, които правех в БГ тук не ги откривам на подходящо разстояние или време - примерно планината, конна езда, стрелба и най-важното народни танци.

Има група за народни танци в Торонто: www.igranka.comЖени написа:И аз мисля така.krimon написа:на мен ми се струва, че имигрантите живеят по-затворено и по-изолирано......
Лично за мен причината е, че на възраст над 30 години по-трудно се създават приятелства . Всички забавления се правят най-вече със семейството и малкото приятели, които имаме. А също и много от нещата, които правех в БГ тук не ги откривам на подходящо разстояние или време - примерно планината, конна езда, стрелба и най-важното народни танци.
Планината е проблем. За стрелбата не знам, но може да зи вземеш пушка и да постреляш в някой мол в знак на удовлетворение от спокойния живот;)
народните танци в Мтл не са проблем - има стархотна група
http://balgari.homedns.org:2300/
ФОТО
ама наистина така изглеждат и танцуват

http://balgari.homedns.org:2300/
ФОТО
ама наистина така изглеждат и танцуват

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Пушка вече имаме! Стреляме като ходим по котиджи през лятото. :coollook:becks написа:.....Има група за народни танци в Торонто: www.igranka.com
Планината е проблем. За стрелбата не знам, но може да зи вземеш пушка и да постреляш в някой мол в знак на удовлетворение от спокойния живот;)
Народните танци "Игранка" ги бях намерила от БГ и отидох още на втората седмица след пристигането ни, но са само в четвъртък, точно когато сuм на училище!

големи активисти, няма що - всеки ден на компа и у форумите....krimon написа:на мен ми се струва, че имигрантите живеят по-затворено и по-изолирано - главно в семейството си, особено ако има малки деца
ама може и да не съм права - виж George какъв е активист![]()

Аз мисля, че и доста от канадците живеят по тоя начин - след работа вкъщи, при семейството (щот на пейката пред къщи духа и вали...) или в кръчмата, ако в къщи няма никой.
Освен недостига на познати и приятели в началото, незнаенето на местните привички и тнт., проблема идва и от друго. По-назад сме по стандарт и други успехи като новодошли, след което следва напъване за повече работа и учене, с цел "догонване на белите хора", а оттам и липсата на време за удоволствия. Ако пък сред целите е и събиране на някаква сума пари, то доста от активитетата отпадат като ненужен лукс...
Embrace your climate change!
Джордж, аз преди всичко визирам свободното време, което остава, а не финансовите (само)ограничения. При толкова наситен работен ден, желанието да излезеш някъде клони към - 30 по Целзий. Може да е от годините, може да е от мързел, от зимата ... най-вече натрупана умора. Достатъчни са ми излизанията през седмицата по активитета на децата 

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
- optics
- Модератор
Хм, никой от нашия край не се е изказал.
Снега се задържа цели 9 дни тази зима.
Планината е наблизо.
Иначе това за спокойствието и скуката, както някой спомена, е така - те си вървят ръка за ръка, важното дали искаш спокойствие или не искаш. Или може би винаги искаме това дето го нямаме.
Някои хора обикалят света за да докажели величието на човешкия дух. На което една моя колежка от Мисисага с право отговаря - е как да доказвам величието на човешкия дух, като трябва да ходя на работа ???
Снега се задържа цели 9 дни тази зима.
Планината е наблизо.
Иначе това за спокойствието и скуката, както някой спомена, е така - те си вървят ръка за ръка, важното дали искаш спокойствие или не искаш. Или може би винаги искаме това дето го нямаме.
Някои хора обикалят света за да докажели величието на човешкия дух. На което една моя колежка от Мисисага с право отговаря - е как да доказвам величието на човешкия дух, като трябва да ходя на работа ???

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Не ти знам годините и младежкия дух, но ти явно си получаваш емоциите покрай децата. Ако беше домохазяйка може би щеше да скучаеш, особено като изгледаш децата. Аз също пък съм домошар, та двор, градина, къща , гараж биха ме занимавали дастатъчно. Плюс парк, колелото, планината и то свърши. Обличането официално и разходка по чаршията не са ми тръпка отникъде. Стила ми е същия като в БГ може би, но с повече възможности тука.krimon написа:Джордж, аз преди всичко визирам свободното време, което остава, а не финансовите (само)ограничения. При толкова наситен работен ден, желанието да излезеш някъде клони към - 30 по Целзий. Може да е от годините, може да е от мързел, от зимата ... най-вече натрупана умора. Достатъчни са ми излизанията през седмицата по активитета на децата
Embrace your climate change!