Ок, да кажем, че се явя на интервю, премина го успешно и всичко е розово.
Как стои въпросът със сватбата след преминаване на интервюто? В смисъл, ако се оженя след получаване на виза, жена ми ще получи ли без да преминава цялата процедура (горе-долу като със зелената карта за САЩ, един я печели, женят се и вторият получава същият статут като първия) или трябва да минава и тя същото нещо за същото време?
Благодаря предварително за отговорите! Или за линкове, защото сам не успях да намеря нищо конкретно...
Въпрос: за marriage status
- angelheart
Re: Въпрос: за marriage status
Не.10xbye написа:Ок, да кажем, че се явя на интервю, премина го успешно и всичко е розово.
Как стои въпросът със сватбата след преминаване на интервюто? В смисъл, ако се оженя след получаване на виза, жена ми ще получи ли без да преминава цялата процедура (горе-долу като със зелената карта за САЩ, един я печели, женят се и вторият получава същият статут като първия) или трябва да минава и тя същото нещо за същото време?
Благодаря предварително за отговорите! Или за линкове, защото сам не успях да намеря нищо конкретно...
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
Ок, go go Quebecangelheart написа:Не.

Надявах се да не получи...
Да получава. Изпраща се свидетелство за сключен граждански брак до Виена. И там издават съртификат и на съпругата/съпруга.
Защо не? Това е както когато се роди дете. Така мисля аз. Късмет
Най-точен отговор може да даде Linko.
Защо не? Това е както когато се роди дете. Така мисля аз. Късмет
Най-точен отговор може да даде Linko.
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
За Щатите не е точно така. Преди интервюто трябва да е сключен брака, т.е. преди получаването на визата.10xbye написа: Как стои въпросът със сватбата след преминаване на интервюто? В смисъл, ако се оженя след получаване на виза, жена ми ще получи ли без да преминава цялата процедура (горе-долу като със зелената карта за САЩ, един я печели, женят се и вторият получава същият статут като първия) или трябва да минава и тя същото нещо за същото време?
Минаването на интервюто и получаването на имиграционната виза са две различни стъпки в имиграционната процедура, съответно евентуалното сключване на брак може да има различни последствия:10xbye написа:Ок, да кажем, че се явя на интервю, премина го успешно и всичко е розово.
- ако се ожениш след като си минал интервюто и си получил сертификат за селекция за провинция Квебек, но все още нямаш издадена имиграционна виза - то тогава трябва да уведомиш офиса във Виена и евентуално те ще добавят съпругата ти към твоята кандидатура и ще й издадът сертификат и на нея, след което вече заедно можете да подадете документи за виза;
- ако обаче си стигнал на етапа имиграционната ти виза вече да е издадена и се ожениш тогава - визата става невалидна и евентуално ще трябва да започнете със съпругата ти всичко отначало. Груба грешка би било ако имаш визата, да се подпишете и ти заминеш за Канада сам на база вече издадената ти, но станала невалидна виза издадена само за тебе.
Алтернативен вариант - ако вече имаш издадена визата - е да не сключвате брак, а ти да заминеш за Канада, да си оформиш статута на постоянно пребиваващ и след това да спонсорираш жена си. Този вариант обаче отнема повече време.
Бих добавил и това - не бива да се правят аналогии между процедурите за САЩ и Канада, всяка е специфична за себе си.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
И аз имах точно това в предвид. Това е най-удачния начин според мен. Иначе Коко е напълно прав за втория случай.Koko написа: - ако се ожениш след като си минал интервюто и си получил сертификат за селекция за провинция Квебек, но все още нямаш издадена имиграционна виза - то тогава трябва да уведомиш офиса във Виена и евентуално те ще добавят съпругата ти към твоята кандидатура и ще й издадът сертификат и на нея, след което вече заедно можете да подадете документи за виза;
Само едно предупреждение за втория случай. Спонсорирането крие определени рискове. Трябва да се знае, че спонсориращият се ангажира 3 години да издържа спонсорираният. Трябва внимателно да се чете какво се подписва, че после да няма "Майка плаче грамфон свири"

Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!