Въпрос: за marriage status

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
10xbye

Въпрос: за marriage status

Мнение от 10xbye »

Ок, да кажем, че се явя на интервю, премина го успешно и всичко е розово.

Как стои въпросът със сватбата след преминаване на интервюто? В смисъл, ако се оженя след получаване на виза, жена ми ще получи ли без да преминава цялата процедура (горе-долу като със зелената карта за САЩ, един я печели, женят се и вторият получава същият статут като първия) или трябва да минава и тя същото нещо за същото време?

Благодаря предварително за отговорите! Или за линкове, защото сам не успях да намеря нищо конкретно...
Аватар
angelheart

Re: Въпрос: за marriage status

Мнение от angelheart »

10xbye написа:Ок, да кажем, че се явя на интервю, премина го успешно и всичко е розово.

Как стои въпросът със сватбата след преминаване на интервюто? В смисъл, ако се оженя след получаване на виза, жена ми ще получи ли без да преминава цялата процедура (горе-долу като със зелената карта за САЩ, един я печели, женят се и вторият получава същият статут като първия) или трябва да минава и тя същото нещо за същото време?

Благодаря предварително за отговорите! Или за линкове, защото сам не успях да намеря нищо конкретно...
Не.
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
Аватар
10xbye

Мнение от 10xbye »

angelheart написа:Не.
Ок, go go Quebec :P
Надявах се да не получи...
kaleko

Мнение от kaleko »

Да получава. Изпраща се свидетелство за сключен граждански брак до Виена. И там издават съртификат и на съпругата/съпруга.

Защо не? Това е както когато се роди дете. Така мисля аз. Късмет

Най-точен отговор може да даде Linko.
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
S@sel4e

Мнение от S@sel4e »

10xbye написа: Как стои въпросът със сватбата след преминаване на интервюто? В смисъл, ако се оженя след получаване на виза, жена ми ще получи ли без да преминава цялата процедура (горе-долу като със зелената карта за САЩ, един я печели, женят се и вторият получава същият статут като първия) или трябва да минава и тя същото нещо за същото време?
За Щатите не е точно така. Преди интервюто трябва да е сключен брака, т.е. преди получаването на визата.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

10xbye написа:Ок, да кажем, че се явя на интервю, премина го успешно и всичко е розово.

Минаването на интервюто и получаването на имиграционната виза са две различни стъпки в имиграционната процедура, съответно евентуалното сключване на брак може да има различни последствия:
- ако се ожениш след като си минал интервюто и си получил сертификат за селекция за провинция Квебек, но все още нямаш издадена имиграционна виза - то тогава трябва да уведомиш офиса във Виена и евентуално те ще добавят съпругата ти към твоята кандидатура и ще й издадът сертификат и на нея, след което вече заедно можете да подадете документи за виза;
- ако обаче си стигнал на етапа имиграционната ти виза вече да е издадена и се ожениш тогава - визата става невалидна и евентуално ще трябва да започнете със съпругата ти всичко отначало. Груба грешка би било ако имаш визата, да се подпишете и ти заминеш за Канада сам на база вече издадената ти, но станала невалидна виза издадена само за тебе.
Алтернативен вариант - ако вече имаш издадена визата - е да не сключвате брак, а ти да заминеш за Канада, да си оформиш статута на постоянно пребиваващ и след това да спонсорираш жена си. Този вариант обаче отнема повече време.

Бих добавил и това - не бива да се правят аналогии между процедурите за САЩ и Канада, всяка е специфична за себе си.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
kaleko

Мнение от kaleko »

Koko написа: - ако се ожениш след като си минал интервюто и си получил сертификат за селекция за провинция Квебек, но все още нямаш издадена имиграционна виза - то тогава трябва да уведомиш офиса във Виена и евентуално те ще добавят съпругата ти към твоята кандидатура и ще й издадът сертификат и на нея, след което вече заедно можете да подадете документи за виза;
И аз имах точно това в предвид. Това е най-удачния начин според мен. Иначе Коко е напълно прав за втория случай.

Само едно предупреждение за втория случай. Спонсорирането крие определени рискове. Трябва да се знае, че спонсориращият се ангажира 3 години да издържа спонсорираният. Трябва внимателно да се чете какво се подписва, че после да няма "Майка плаче грамфон свири" :D
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Публикувай отговор