Покана за виза
Писането на писмо не е никакъв проблем, проблемът е, че досието ни се разглежда в обявените от тях срокове, почти 8 месеца в нашия случай. Това, че на нас ни се иска да сме с визи е друг въпрос, както е всъщност при почти всички кандидати от лятната сесия.Fireman написа:didoni76,вместо да чакате да пиша какво е станало,ако пишете и вие няма ли да е по-добре
Успех! Ние писахме пак до Букурещ, но този път го пуснахме по пощата, така че ще изчакаме още малко, поне да мине определения срок.
Здравейте!
Следя темата с интерес. Съпричастна съм с всеки един и подкрепям инициативата ви да търсите точни и конкретни отговори. В крайна сметка, както и други споменаха си плащаме определена услуга и е напълно нормално да очакваме адекватни отговори и действия, при запитвания или възникване на забавяне!
Ние също скоро влизаме в списъка на чакащите и ще минем по този път!
Желая късмет на всички!
Дано скоро има развитие и да получите поканите за визи!
Следя темата с интерес. Съпричастна съм с всеки един и подкрепям инициативата ви да търсите точни и конкретни отговори. В крайна сметка, както и други споменаха си плащаме определена услуга и е напълно нормално да очакваме адекватни отговори и действия, при запитвания или възникване на забавяне!
Ние също скоро влизаме в списъка на чакащите и ще минем по този път!
Желая късмет на всички!
Дано скоро има развитие и да получите поканите за визи!

19.12.2008 - Документи Букурещ
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!
Мнението ми е въз основа на всичко изчетено в различни форуми и официални сайтове. Успех още въднъж!Fireman написа:didoni76,разсъждаваш прилично и зряло![]()
Има едно НО,че вие повече от "ние" както сам казваш сте много близо до сроковете и би трябвало още повече да "напирате".
Всички тук говорите много,малко правите ,оплаквате се,ядосвате се,чакате и нищо не правите заедно за общата кауза,а всеки сам за себе си
:nenam:
Не не трябва да напирате. Това тук не се приема за норма. Агресията е непонятна за местоя служител и не се толерира по-никаъв начин. Министърът се интересува само от оплакванията на канадци.Fireman написа:didoni76,разсъждаваш прилично и зряло![]()
Има едно НО,че вие повече от "ние" както сам казваш сте много близо до сроковете и би трябвало още повече да "напирате".
Всички тук говорите много,малко правите ,оплаквате се,ядосвате се,чакате и нищо не правите заедно за общата кауза,а всеки сам за себе си
:nenam:
п.с. Войнът сам,пак е Войн
Прост пример: срока за получаване на гражданство е 12-15 месеца. Когато се обадиш на 15 месет ти казват: " всичко е така, но при вас може да има забавяне до 24 месеца, моля изчакайте" Машината е непробиваема, освен за някой очеваден измъчен бежанец от Гана или ивицата Газа. Пребройте до десет, дишайте дълбоко и се опитайте да свикнете с мисълта, че и тук нещата стават бавно и мудно и няма сила, която да накара някой служител да работи повече или по-бързо от зададената му норма. Още повече някъде ясно беше казано, че запитвания преди да е изтекъл срока, само биха забавили третирането. В БГ може да се живее и трудно, но на онези от Букурещ им е все тая за това.
Сега не ми казвай, че съм негативен. Просто съм реален, Да различна реалност от вашата в БГ, но затова в Канада никой не изпреварва в левия банкет, не кара по трамвайната релса, не паркира на тротоара, пешеходеца има предимство, не само на пешеходна пътека, но навсякъде, хората се редят на опашка за да се качат в автобуса, по учрежденията има номерца и всеки си чака чинно реда да го повикат и т.н. и т.н навици, заради които ние имигрираме там. Започвайте да свиквате.
Здравейте, реших и аз да драсна някой ред.Първо по отношение за писмото до министъра на имиграцията - поне за мен е крайна мярка, още повече, че към момента още не са изтекли официалните срокове- смятам, че това може да рефликтира негативно за разглеждането на досието и може да подразни обработващите документите в Букурещ, все пак да не забравяме, че имат вратичка да удължават обработването повече от 9 месеца...Но това е лично мое мнение не ангажирам никой с него.Обаче, като доказателство за думите ми са хора с интервю от 2007г. и сега се явяват на второ интервю в Букурещ, аз лично не ги познавам, но хората ми писаха за закъснението си, за което няма никакви обясними причини...
Аз смятам, че проблемът за забавянето идва от факта, че служителите в Букурещ си имат норма на обработка на документи, а ние от лятната сесия на 2008г. сме много като бройка и затова вървят бавно нещата.Като прибавим и факта, че повечето от семействата със закъснение имат членове служители на държавна работа.....
Повярвайте търпението ми се изчерпва, но не смятам, че писането на 10 писма на месец ще реши проблема.Успех на всички чакащи

Аз смятам, че проблемът за забавянето идва от факта, че служителите в Букурещ си имат норма на обработка на документи, а ние от лятната сесия на 2008г. сме много като бройка и затова вървят бавно нещата.Като прибавим и факта, че повечето от семействата със закъснение имат членове служители на държавна работа.....
Повярвайте търпението ми се изчерпва, но не смятам, че писането на 10 писма на месец ще реши проблема.Успех на всички чакащи
Честно казано последното ти мнение изглежда най-трезво и подхождащо на възрастен човек.Fireman написа:В крайна сметка,всички тук сте големи хора,някой даже и с деца ....имате си глава на раменете,действайте си.Аз вашия Живот няма да живея ,както и вие моя
Няма за какво да се опитвам да се обяснявам и прочее
Всеки ще си носи кръста

Щом си решил да се оплакваш, оплачи се на когото искаш, но не обиждай хората тук и не искай от тях да следват глупостта ти... Явно си свикнал в БГ винаги да се спазват сроковете, винаги да ти обръщат внимание и да изпълняват всяко твое желание. Е не си мисли, че по света всичко е розово. Хората не изпълняват петилетка за 4 години, както вероятно ще се убедиш след време. Имат си норма и си я изпълняват. Все пак те са държавни служители и еднакво им се заплаща за 10 и за 100 обработени документи.
Това за общо писмо според мен е най-малкото смешно - всеки си има досие и отделен случай.
Има още нещо, което не мога да разбера, защо си мислиш, че МОМ имат някакво отношение по случая с кандидатстването ти за виза? Поинтересувай се с какво точно се занимава тази организация и после се основавай на тяхното мнение относно сроковете за издаване на виза. Същото, което са ти отговорили от там, може да ти го каже и продавачът на вестници от най-близката до вас будка. Друг е въпросът, дали на него ще повярваш. Мога да ти препоръчам да черпиш информация само от явно познатия ти сайт www.cic.gc.ca. Останалото са само предположения и догадки.
Надявам се все пак всичко да се дължи на отчаянието ти, макар че е много рано да се отчайваш - още не си наближил края на определения срок. Потърпи още малко и не се оставяй на емоциите - всичко ще се нареди....скоро

На грешния министър е писал. Тази Йоланд е квебекската министърка, тя по издаването на визи отношение няма. Трябвало е на министъра на федералното министерство на имиграцията да пише (ако въобще има някакъв смисъл това оплакване)kurta007 написа:Браво ,така трябва.Fireman написа:Аз вече писха до Министъра на Емиграцията Yolande James.
Писах каквото трябва,ако и други последват примера,може и да има ефект.
Аз бих посъветвал всички които чакат от доста време покани да направят същото !
Честно казано незнам що си мислите че ще ви обърнат внимание

-
Пумпи е много прав! Прочетете поста му няколко пъти, ако не схфащате от първия път. Причините може да са много. Чиновникът примерно се е разболял, в тоя дефицит няма да назначават заместник, и нещата се забавят. А зорът на кандидат имигрантите не е важен за министъра. И във всички сфери е така. Чисти примерно Пумпи зъбите на пациент, записал се преди 1 - 2 месеца. Идва някой, дето смята, че е по-важен и иска даго сместят между другите. (Веднага се сещам за едни по-важни хора в БГ дето ги обслужват с предимство, а понякога с ръка ти показват, че ти трябва да чакаш, те да минат... В Канада даже майките с деца си чакат на опашка реда; ). И как да стане, Пумпи да не почива или да претупат услугата на пациента - не става така, щото всичко се плаща, и аз не бих изкал да ме претупват, плащайки $168 за 1/4 уста... Та така. Хората явно са благоразположени, щом не ви режат само за няколко липсващи точки, а търсят решение как да стане.Сега не ми казвай, че съм негативен. Просто съм реален, Да различна реалност от вашата в БГ, но затова в Канада никой не изпреварва в левия банкет, не кара по трамвайната релса, не паркира на тротоара, пешеходеца има предимство, не само на пешеходна пътека, но навсякъде, хората се редят на опашка за да се качат в автобуса, по учрежденията има номерца и всеки си чака чинно реда да го повикат и т.н. и т.н навици, заради които ние имигрираме там. Започвайте да свиквате.
Не сте чакали Федарална процедура, като мене...

Embrace your climate change!