Покана за виза

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
didoni76

Мнение от didoni76 »

Fireman написа:Ами ,сега какво :roll:
В МОМ съм званял два пъти,и на двата пъти ми се казва едно и също- "От ОК на медицинските броите 6 месеца и ако до тогава не се получат покани имате пълното основание да се притеснявате"
С притеснението ние сме започнали вече ...
Ние сме в 5 месец от ОК на медицинските,до края на март стават 6 месеца.
И ако до тогава никой нищо не е получил какво правим :?:
Да им пишем до Виена ли,да пишем до Букурещ ли( и да получим идентичните отговори),да отидем лично до Букурещ ли.....
Не мисля,че видиш ли защото някой е бил военен,друг работил към минестерството на правосъдието,трети към друга институция,четвърти защото бил повече от 6 месеца извън страната и поради това сега се бавят нещата.
Сигурен съм,че не това са причините за забавяне,защото от същата наша сесия,наши "колеги" получиха визи,а някой от тях бяха бивши военни или били извън страната не 6 месеца,ами повече и от година.

И ние сме от село,ама не ядем доматите с колците...
Сподяляме мнението ти и за притеснаията и за всичко останало, но ........ От Букурещ, а уви те колят и бесят, обикновенно се получават стандартните отговори и вече се чудя по какъв начин да ги "запитам" pourquoi и quand.
:thumbsup:
Вече не знам каква ще да е причината, можем само да гадаем!
Montreal 15.05.2009
Изображение
Fireman

Мнение от Fireman »

Въпроса е как ще гадаем,на боб,леща или на Тото :lol:
Ние Българите сме толкова тъпчени и сме без самочувствие,че явно всичко свеждаме до колене и бесене от някого,към нас :(
Ние сме си в правото.Точка. :)
гага

Мнение от гага »

Canada’s immigration policy is declared as subject to the constantly changing economic situation, and Kenny has cautioned that continued recession would require CIC to revisit their stance on the number of cases approved at CIC.

ето тук е казано много точно че поради рецесията препоръчва преразглеждане на случайте който ще се одобряват от имиграционите служители,ето това е една от причините за забавиянето им.Дано това не се окаже проблем.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

хехе и сега няма да ви одобрят кандитурите :lol:
не говорете глупости ,чисто и просто и на мен срока са ми го написали тея от Букурещ в първите документи и тои е приблизително 9 !!! месеца които може да се увеличи ако трябва да се правят нови медицински или други справки .
Le delai de traitement des demande ordinaires de cette categorie,depuis leur reception jusqu'a a l'octroi
d'un visa,est d'environ neuf mois.Il faudra plus de temps si des tests medicaux supplementaires ou des
veritifications plus poussees d'antecedents s'averent necessaires.
Сега вече защо едни получават за 4 месеца виза а други не явно че се правят справки някакви което те са си в правото да го правят и никои няма право да се сърди или да мрънка.Ти искаш да ходиш в тяхната държава не те :wink: Ако искаш имаш избор отказваш се и тва е
Така че чисто и просто се иска чакане ,има и чакащи повече от вас ако тва ще ви успокои ..е аз съм 3-та година вече откакто съм подал документи към Виена,интервюто го взехме от раз и съм на етап медицински ,а има и хора по федералната и по повече :twisted: така че 4-5 месеца вашите нищо не са !!! :)
Fireman

Мнение от Fireman »

:wink:
Последно промяна от Fireman на Чет Фев 12, 2009 3:18 pm, променено общо 1 път.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Fireman написа:Тази рецесия какво общо има с Квебек.
Има много общо, щото там и в Онтарио кризата е най-осезаема. Поне така разбрах от хората дето са там.
Fireman

Мнение от Fireman »

:beer:
Аватар
didoni76

Мнение от didoni76 »

Каквото и да пишем тук, решението вземат други, така че ни остава да си чакаме колкото е нужно, независимо дали сме по федералната или кебекарската процедура.
Спорна седмица на всички! :thumbsup:
Montreal 15.05.2009
Изображение
Fireman

Мнение от Fireman »

От нас СпорТна седмица :lol:
....като свършат патроните,ще започнем с телата....
Jekov35

Мнение от Jekov35 »

Дали проблемът със забавянето съществува и за други кандидат-емигранти от Европа/ например източна/. Ако е така , възможно е действително да се касае за някаква политика... Боже , опази ! Все пак това инцидентен случай ли е - доста хора от пролетната сесия на 2008 г. все още да са без покани за визи... ?
Fireman

Мнение от Fireman »

:beer2:
Последно промяна от Fireman на Чет Фев 12, 2009 3:19 pm, променено общо 1 път.
Jekov35

Мнение от Jekov35 »

За да напишем общо писмо е необходимо да установим , че е налице ОБЩ проблем или такъв , който се явява някакво изключение от обичайното развитие на процедурата . Как да го установим ? За сега сме на етап , при който всички сме правили запитвания до Букурещ / еднократно или повече/ и сме почували стандартния отговор. Всички все още "сме в срока" , а и видно е , че той може да бъде продължен... Сега ми хрумва- как ви звучи възможността всички да направим лични запитвания за името на агента /тите-служител/и , който /които работи /тят по досиетата . Така де , преди време ние успешно си контактувахме с Лиза Ш... /забравих името и / във Виена. Тя се подписваше лично , а сега получаваме само служебни отговори. Ако всеки разполага с името на служителя , може лично да разговаря с него по телефона или писмено , някак си нещата ще станат конкретни.... Да не забравяве да сме спокойни и в настроение... Хубав ден! :thumbsup:
Fireman

Мнение от Fireman »

:rotaeye:
Последно промяна от Fireman на Чет Фев 12, 2009 3:20 pm, променено общо 1 път.
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Кураж приятели!Ние сме още в началото,но от личен опит/по друг повод/ мога да кажа,че в Букурещ са пълни мизерници.Работят бавно,мудно.Бях писал дори до Мин.по емиграцията и получих отговор тогава,но явно нищо не могат да направят или така им изнася!
Приемете,че в това посолство е УЖАС и ХАОС!/Били сме на място/
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
Fireman

Мнение от Fireman »

:dogrun:
Последно промяна от Fireman на Чет Фев 12, 2009 3:20 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор