Покана за виза

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Jekov35

Мнение от Jekov35 »

Благодаря за куража ! :)
purvolak

Мнение от purvolak »

Здравейте, моля ако някой е получил покана тази седмица да пише.Вече нерви не ни останаха.....
i_iankov

Мнение от i_iankov »

Всеки ден влизаме във форума с надеждата, че вече някой е получил своята покана, но уви ... Това ще да е голямото чакане. Не че ни е много лесно, но трябва да сме по-спокойни ,защото това притеснение би могло да ни се отрази и здравословно. Бих попитала тези от Вас, които са в очакване повече от 6-7 месеца, да ли сте писали до посолството и съответно какъв е отговорът. Благодаря.
Fireman

Мнение от Fireman »

От началоти на процедурата до самия й край е чакане,вски ще си го признае.Би трябвало да сме се научили да чакаме.
Може би в началото е по-лесно да се чака поради това,че всичко е в началото и надеждата е по "къса".Сега обаче ,когато му се вижда края на лошото и началото може би на по-хубавото ,самото чакане е по-различно.Надеждата е изплувала до самия бряг,и....
Ама ще чакаме де :lol: :beer:
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Според мен нещо са се забатачили. Не мисля, че ще има проблеми.

ето кво казват:

http://www.migrationexpert.com/Canada/V ... da_in_2009
Fireman

Мнение от Fireman »

Визи значи ще има,а може и пуканки,но Coca Cola -та ще се плаща :lol: 8)
Аватар
didoni76

Мнение от didoni76 »

valioiko написа:Според мен нещо са се забатачили. Не мисля, че ще има проблеми.
Ами те вечно са в забатачване, ама докога това! Увеличават бройките за годината, че защо, кога ще ги обработят с това темпо на работа? Нали искат млади хора, ми то времето минава и се остарява! Като ще отказват визи да го правят, що ни мотаят :briah:
Нали ни взеха парите за обработка, какво им пука!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
Montreal 15.05.2009
Изображение
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

didoni76 написа:
valioiko написа:Според мен нещо са се забатачили. Не мисля, че ще има проблеми.
Ами те вечно са в забатачване, ама докога това! Увеличават бройките за годината, че защо, кога ще ги обработят с това темпо на работа? Нали искат млади хора, ми то времето минава и се остарява! Като ще отказват визи да го правят, що ни мотаят :briah:
Нали ни взеха парите за обработка, какво им пука!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
Е колко ще остареете с няколко месеца или дори 1-2 години??? Айде стига превземки! За да се бавят си имат причина.
гага

Мнение от гага »

здравейте,ние им писахме и отговора беше чакате на опашка ниакои да ви одобри докоментите,това чакане е жече 5 месец не знам до кога обаче.Успех на всички чакащи покани на визи дано скоро имаме щастието да се похвалим с добри новини
Аватар
didoni76

Мнение от didoni76 »

valioiko написа:Е колко ще остареете с няколко месеца или дори 1-2 години??? Айде стига превземки! За да се бавят си имат причина.
Това с превземките ми дойде в повече, но всеки си има гледна точка, възможности и потребности и за да спазя добрия тон няма да коментирам това изказване.
Ами да, то е ясно, че има проблем. Но отговори от типа на този, че си имат срокове, които така или инача не спазват или че молбата си чака реда за одобрение и т.н, според мен не са удовлетворителни.Особенно за тези, които чакат от лятото и все не им идва реда и нервите им са достатъчно опънати от тази неизвестност и добрежелателност от страна на имиграционните служби. За наше съжаление ние нищо не можем да направим, освен да си чакаме и чакаме, докато някой се сети да изтупа праха от нашите досиета!
Montreal 15.05.2009
Изображение
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Като превземки имах предвид думите за остаряването.....звучи глупаво. Аз самия чакам от много време и ще продължавам да чакам, щото нямам друг избор, и знам не по-зле от всеки един от вас колко е гадно да се чака. Търпението обаче все пак е добродетел. Нищо не може да се направи освен да си давате кураж. Щом са ви одобрили значи ви искат.

Истината е, че държавата си е тяхна и могат да си правят каквото си искат. Никой копче не може да им каже.

Желая успех на всички!
Fireman

Мнение от Fireman »

Дааа,ама НЕ 8)
Както някой беше казал"колкото хора,толкова и мнения".
Не мисля,че има забатачване при тях или,че това е във връзка с промените от към Федерална Канада.
Ако беше така,то нямаше да има декемврийска сесия,или ако имаше то нямаше толкова бързо да се придвижват досиетата на хората,и да им се пращат баркодове и медицински и така нататък.Тоест щяха да замразят нещата за момент....
Но това е само въображение :),мъкар и логично.
Ще чакаме какво ни остава :P ,дано всичко все пак скоро да приключи и то успешно.
purvolak

Мнение от purvolak »

Абсолютно подкрепям Дидони76, малко са хората като нас, които останаха с такова забавяне за покана за виза, а чакането изнервя..Това с остаряването е образно казано и мисля, че изобщо не трябва да е предмет на спор.Пожелавам на всички, да си получат поканите, ние скоро започваме 9 месеца от подаването на документите до Букурещ и писма писахме, но ефекта е нулев.Успех на всички, а павярвайте търпението е добродетел, но с времето се изчерпва....
Fireman

Мнение от Fireman »

:evil:
Последно промяна от Fireman на Нед Фев 08, 2009 6:01 am, променено общо 1 път.
Fireman

Мнение от Fireman »

Ами ,сега какво :roll:
В МОМ съм званял два пъти,и на двата пъти ми се казва едно и също- "От ОК на медицинските броите 6 месеца и ако до тогава не се получат покани имате пълното основание да се притеснявате"
С притеснението ние сме започнали вече ...
Ние сме в 5 месец от ОК на медицинските,до края на март стават 6 месеца.
И ако до тогава никой нищо не е получил какво правим :?:
Да им пишем до Виена ли,да пишем до Букурещ ли( и да получим идентичните отговори),да отидем лично до Букурещ ли.....
Не мисля,че видиш ли защото някой е бил военен,друг работил към минестерството на правосъдието,трети към друга институция,четвърти защото бил повече от 6 месеца извън страната и поради това сега се бавят нещата.
Сигурен съм,че не това са причините за забавяне,защото от същата наша сесия,наши "колеги" получиха визи,а някой от тях бяха бивши военни или били извън страната не 6 месеца,ами повече и от година.

И ние сме от село,ама не ядем доматите с колците...
Публикувай отговор