Помогнете имам конкретен въпрос!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Имали някви проблеми с федерална процедура направо да се кацне в Монреал и да се устанои човек или семейство направо там?
Последно промяна от ivalin на Съб Юни 13, 2009 4:04 pm, променено общо 1 път.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Няма никакъв проблем директно да се засели в Кебек. Сертификата за селекция само му дава право да ползва благинките на кебекски жител. Иначе може да си стои там и да си учи без тоя сертификат. След година престой до колкото знам (може и да греша) може да стане кебекарче. Тогава ще плаща по-ниска такса за обучението в университета.

За да обобщя иначе хаотичната ми мисъл трябва да кажа, че няма да има никакви проблеми, само дето ще плаща повече са обучение в началото.

Тъй си мисля аз. Може и да греша.
purvolak

Мнение от purvolak »

До колкото зная, няма никакъв проблем да се установиш където и да било в Канада, стига да имаш виза.Визите не се издават за отделни провинции, а за Канада.Изборът ви за Монреал е :thumbsup:
Sliven

Мнение от Sliven »

Няма да има никакъв проблем да учи в Монреал или където да е другаде в Канада. Просто в Квебек, в университетите за квебекарите има едни такси, за канадци от другите провинции май бяха малко по-високи. Рпверете го това през сайта на университета или пишете и-мейл до факлултета ,в който иска д акандидаства за да ви кажат каква точно е разликата.
Така нареченият серификат дьо селексион получават онези, които са кандидаствали за имиграция през Квебек.С него имигрантите могат да се запичат да учат като квебекари един вид, тоест да се вазползват от таксите за квебекари.Но синът ви ще се води пърманънт резидант, тъй че и той може да следва, където си иска.
Аватар
teomat.com
Обратна връзка:

Мнение от teomat.com »

Няма проблем да се установи в Монреал. Когато сте кандидатствали по процедурата на друга провинция тогава нямате "Сертификат за селекция за Квебек", който дава правото да се възползвате от по-ниските цени за обучение в Квебек. За получаването на финансова помощ (заем+стипендия) от правителството на Квебек, мисля че важи същото. Изискването за този сертификат отпада, ако си живял поне една година в Квебек.
Можете предварително да се информирате по телефона, както каза някой по-горе, ако се колебаете в коя провинция да се установите, може и по е-майла на университета.
pumpy

Мнение от pumpy »

За таксите за университет не знам, но за стипендия от провинцията Кебек има изисквания да си резидент. Биват 3 главни и 7 второстепенни и едно от тези второстепенните е :

8. Vous rezidez au Quebec depuis au moins trois mois, sans avoir reside dans une auter province durant plus de trois mois.

Аз го тълкувам, че ако влезеш директно в Кебек като имигрант, след 3 месеца се водиш кебекарин по критерия за стипендия.

Ето тук молбата и указанията към нея:

http://www.afe.gouv.qc.ca/CONTACT_UC/Fo ... 8_2009.pdf
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Благодаря за тълкованията! И моята информация в общи линии беше такава.
Последно промяна от ivalin на Съб Юни 13, 2009 4:06 pm, променено общо 1 път.
pumpy

Re: Помогнете имам конкретен въпрос!

Мнение от pumpy »

ivalin написа:Благодаря за тълкованията! И моята информация в общи линии беше такава, но нека така да поставим въпроса: Може ли направо с цялото семейство да кацнем в Монреал и да се регистрираме там, без да сме се регистрирали на друго място? И по този начин не ставаме ли веднага Квебекари? От което пък съвсем резонно сина ми да има право на всички квебекарски привилегии и относно обучението си? :aeh: :conf:
Аз смятам, че можете
Аватар
коце
Обратна връзка:

Мнение от коце »

Синът ви трябва да има в предвид че кандидатстването за учебната 2009/2010 във всички Университети приключва на 1 март така че най-малко трябва да подаде документи. За повече информация разгледайте сайтовете на съответните Университети.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Публикувай отговор