от САЩ В КАНАДА
от САЩ В КАНАДА
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗА ЕДНА МОЯ ПРИЯТЕЛКА, КАКВА Е ПРОЦЕДУРАТА ДА ИМИГРИРА В КАНАДА, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ЖИВЕЕ В САЩ ОТ ЕДНА ГОДИНА И РАБОТИ ЛЕГАЛНО ТАМ.
А дали наистина е така? Мои познати бяха тук, в САЩ, студентка бригада и забравиха да се върнат 6 годиниleaf написа:Същата като твоята.
т.е. Процедурата е еднаква за всички.
Няма значение държвата, от която кандидатстващ.

За БГ толкова бърза процедура не знам да има, и то за англоговорящата част

П.П. Може би за Квебек няма значение страната, от която се кандидатства

С уговорката че аз също минах през канадското консулство в Бъфало - процедурата е наистина същата, същите изисквания, документи, медиински и т.н. Разликата във времето за обработка на документите идва от там че броя на кандидатите от САЩ към Канада не е толкова голям и няма толкова много досиета за обработване.S@sel4e написа:А дали наистина е така? Мои познати бяха тук, в САЩ, студентка бригада и забравиха да се върнат 6 годиниleaf написа:Същата като твоята.
т.е. Процедурата е еднаква за всички.
Няма значение държвата, от която кандидатстващ.Водиха дела през цялото време, за да останат в щатите, работеха легално през това време, девойката завърши тук някаво образование. Обаче миналата година се видя, че няма да им разрешат да останат и те подадоха документи за Канада. Не знаят френски, за по- малко от година вече имаха разрешение да заминат, на всичкото отгоре им плащаха някакви помощи, докато се настанят.
За БГ толкова бърза процедура не знам да има, и то за англоговорящата част
П.П. Може би за Квебек няма значение страната, от която се кандидатства
Не можах да разбера - кой им е давал помощи и за какво? На това ми е малко трудно да повярвам.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Благодаря за инфото
Тези хора се върнаха в Бг началото на тази година, в Канада останаха много малко. Твърдяха, че са получавали всеки месец някакви пари, честно казано не помня каква сума (ако трябва ще ги питам), с която сума да живеят докато си намерят работа и се установят:shock: Честно казано ми звучеше невероятно, пък тези хора имат навика да не казват цялата истина
Но поне за срока на процедурата нямаше как да излъжат
, пък и Коко потвърди 

Тези хора се върнаха в Бг началото на тази година, в Канада останаха много малко. Твърдяха, че са получавали всеки месец някакви пари, честно казано не помня каква сума (ако трябва ще ги питам), с която сума да живеят докато си намерят работа и се установят:shock: Честно казано ми звучеше невероятно, пък тези хора имат навика да не казват цялата истина

Но поне за срока на процедурата нямаше как да излъжат

-
здравейте моля Ви кажете каква е тази програма за Alberta, мен това много ме интересува. На лични или кадето е удобно ми отговорете. Аз минах всичките процедури до сега успешно. НО имам проблем с това, че съб била в Израел на работа нелегално около 1 година при виза за 1 месец и незнам какво ще стане в Букорещ.Ако може някой да го коментира.
Целувки за всички и успех
I.MARINOV
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
http://www.canadavisa.com/in-the-us-on- ... r-you.htmlilana написа:здравейте моля Ви кажете каква е тази програма за Alberta, мен това много ме интересува. На лични или кадето е удобно ми отговорете. Аз минах всичките процедури до сега успешно. НО имам проблем с това, че съб била в Израел на работа нелегално около 1 година при виза за 1 месец и незнам какво ще стане в Букорещ.Ако може някой да го коментира.