от САЩ В КАНАДА

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
arminad

от САЩ В КАНАДА

Мнение от arminad »

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗА ЕДНА МОЯ ПРИЯТЕЛКА, КАКВА Е ПРОЦЕДУРАТА ДА ИМИГРИРА В КАНАДА, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ЖИВЕЕ В САЩ ОТ ЕДНА ГОДИНА И РАБОТИ ЛЕГАЛНО ТАМ.
leaf

Мнение от leaf »

Същата като твоята.
т.е. Процедурата е еднаква за всички.
Няма значение държвата, от която кандидатстващ.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

С каква виза е там?
S@sel4e

Мнение от S@sel4e »

leaf написа:Същата като твоята.
А дали наистина е така? Мои познати бяха тук, в САЩ, студентка бригада и забравиха да се върнат 6 години :wink: Водиха дела през цялото време, за да останат в щатите, работеха легално през това време, девойката завърши тук някаво образование. Обаче миналата година се видя, че няма да им разрешат да останат и те подадоха документи за Канада. Не знаят френски, за по- малко от година вече имаха разрешение да заминат, на всичкото отгоре им плащаха някакви помощи, докато се настанят.
За БГ толкова бърза процедура не знам да има, и то за англоговорящата част :?

П.П. Може би за Квебек няма значение страната, от която се кандидатства :?
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

S@sel4e написа:
leaf написа:Същата като твоята.
А дали наистина е така? Мои познати бяха тук, в САЩ, студентка бригада и забравиха да се върнат 6 години :wink: Водиха дела през цялото време, за да останат в щатите, работеха легално през това време, девойката завърши тук някаво образование. Обаче миналата година се видя, че няма да им разрешат да останат и те подадоха документи за Канада. Не знаят френски, за по- малко от година вече имаха разрешение да заминат, на всичкото отгоре им плащаха някакви помощи, докато се настанят.
За БГ толкова бърза процедура не знам да има, и то за англоговорящата част :?

П.П. Може би за Квебек няма значение страната, от която се кандидатства :?
С уговорката че аз също минах през канадското консулство в Бъфало - процедурата е наистина същата, същите изисквания, документи, медиински и т.н. Разликата във времето за обработка на документите идва от там че броя на кандидатите от САЩ към Канада не е толкова голям и няма толкова много досиета за обработване.
Не можах да разбера - кой им е давал помощи и за какво? На това ми е малко трудно да повярвам.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
S@sel4e

Мнение от S@sel4e »

Благодаря за инфото :wink:
Тези хора се върнаха в Бг началото на тази година, в Канада останаха много малко. Твърдяха, че са получавали всеки месец някакви пари, честно казано не помня каква сума (ако трябва ще ги питам), с която сума да живеят докато си намерят работа и се установят:shock: Честно казано ми звучеше невероятно, пък тези хора имат навика да не казват цялата истина :?
Но поне за срока на процедурата нямаше как да излъжат :wink:, пък и Коко потвърди :thumbsup:
Аватар
arminad

Мнение от arminad »

arminad написа:Ами честно казано незнам с каква виза е, мисля че сес студентска бригада. Но не сем сигурна. Благодаря за инфото
Моля, пиши на кирилица!
milla
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Щото ако е с Н1В виза може и да не минава процедурата като другите, ами да кандидатства чрез програмата на Албърта.
Fireman

Мнение от Fireman »

Valioiko,
Можеш ли да ми кажеш защо се бавят поканите за визите,има ли нещо написано из офоциалния сайт.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Fireman написа:Valioiko,
Можеш ли да ми кажеш защо се бавят поканите за визите,има ли нещо написано из офоциалния сайт.
Fireman,от кога имаш ОК на медицинските?
Fireman

Мнение от Fireman »

От 09.10.2008 година
thehellgirl

Мнение от thehellgirl »

Странно, май трябва вече да получаваш ...
Живей така, сякаш на земята е рай!

25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
Аватар
arminad

Мнение от arminad »

Момичето е с Н2В виза
ilana

Мнение от ilana »

здравейте моля Ви кажете каква е тази програма за Alberta, мен това много ме интересува. На лични или кадето е удобно ми отговорете. Аз минах всичките процедури до сега успешно. НО имам проблем с това, че съб била в Израел на работа нелегално около 1 година при виза за 1 месец и незнам какво ще стане в Букорещ.Ако може някой да го коментира.
Целувки за всички и успех
I.MARINOV
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

ilana написа:здравейте моля Ви кажете каква е тази програма за Alberta, мен това много ме интересува. На лични или кадето е удобно ми отговорете. Аз минах всичките процедури до сега успешно. НО имам проблем с това, че съб била в Израел на работа нелегално около 1 година при виза за 1 месец и незнам какво ще стане в Букорещ.Ако може някой да го коментира.
Целувки за всички и успех
http://www.canadavisa.com/in-the-us-on- ... r-you.html
Публикувай отговор