Загуба на резидентски статус и връщане в Канада
-
Загуба на резидентски статус и връщане в Канада
Здравейте,
Знае ли някой как стоят нещата ако си загубим резидентския статус и решим някой ден да се върнем в Канада? Ако детето ни е канадски гражданин, това може ли да помогне?
Мерси
Знае ли някой как стоят нещата ако си загубим резидентския статус и решим някой ден да се върнем в Канада? Ако детето ни е канадски гражданин, това може ли да помогне?
Мерси
Бълдъзата има този проблем преди няколко седмици, та това е пътя посъветван от посолството в New York.
1. Подаваш молба за travel document и там описваш целия си престой извън Канада откакто си станал PR. На база тази молба за пътуване те ти отказват travel document и ти не си вече PR.
2. Тогава вече подаваш молба за Visitor Visa на общо основание.
Какво общо може да има детето в случая не мога да кажа
1. Подаваш молба за travel document и там описваш целия си престой извън Канада откакто си станал PR. На база тази молба за пътуване те ти отказват travel document и ти не си вече PR.
2. Тогава вече подаваш молба за Visitor Visa на общо основание.
Какво общо може да има детето в случая не мога да кажа

- Independent
Има програма за returning residents. Предполагам, че на сайта на имиграционните ще има информация.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Re: Загуба на резидентски статус и връщане в Канада
Ако става въпрос да се върнете да живеете в Канада за постоянно - пътя е да се кандидатства отново за имиграционна виза по някоя от имиграционните процедури.New Arrival написа:Здравейте,
Мерси
Това че детето е канадски гражданин не е достатъчно, за съжаление.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Еми ето КАКtriples написа:Здравейте, може и да ви прозвучи тъпичък моя въпрос, но: Как се губи този статус?