МОЛЯ СПЕШНО ЗА ПОМОЩ ОТНОСНО ВЪРНАТИ ОТ ИНТЕРВЮТО

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
miliS

МОЛЯ СПЕШНО ЗА ПОМОЩ ОТНОСНО ВЪРНАТИ ОТ ИНТЕРВЮТО

Мнение от miliS »

Здравейте съфорумци. ИСКАМ СПЕШНО ДА ПОМОЛЯ ЗА ПОМОЩ, КОЙТО ЗНАЕ И МОЖЕ ДА МИ ОТГОВОРИ:

На 30.05.2008 бях на интервю и бях върната за повишаване на нивото ми по френски. Ходих в Алианса на 10.01.2009 и издържах тест, който беше УЖ за ниво В1 и ми обещеха документ, който така и не получих, защото били нещо пък объркали теста и там какво още и трябвало да държа друг, че дами издадат въпросния сертификат. Аз се ядосах и писах на канадците че искам да ме поканят на второ интервю, за да не се занимавам с тестове и да не си губя времето само. ТЕ МИ ОТГОВОРИХА ОБАЧЕ, ЧЕ НЕМОЖЕ ДА МЕ ПОКАНЯТ НА ВТОРО ИНТЕРВЮ - НЕ БИЛО ПРАКТИКА ДВА ПЪТИ ДА ПРОВЕЖДАТ ИНТЕРВЮТА.

ИСКАТ ОТ МЕН ДОКУМЕНТ ЗА TEF, TEFAQ, TCF, TCFQ, e-tef.
МОЛЯ ИСКРЕНО НЯКОЙ АКО Е НАЯСНО И Е ДЪРЖАЛ ТАКИВА ТЕСТОВЕ, ИЛИ АКО ИМА НЯКЪКВИ МАТЕРИАЛИ, АБЕ СИЧКО КОЕТО ЗНАЕ ЩЕ МИ Е ОТ ПОЛЗА - ДА МИ ПИШЕ И ДА МИ ОБЕСНИ КАКВО Е ТОЧНО ТОВА И КАК И КЪДЕ МОГА АЗ ДА ПОЛУЧА ПОНЕ ЕДИН ОТ ТЕЗИ СЕРТИФИКАТИ

ЩЕ БЪДА МНОГО БЛАГОДАРНА НА ВСЯКА ЕДНА ДУМИЧКА, КОЯТО ПОЛУЧА ОТ ВАС.
Виза - 15.06.2010
Канада - 21.07.2010
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

здравей!
доколкото схващам ще трябва да държиш изпит за някой от изброените сертификати. Ако не ти се занимава с варненския Алианс (щото виждам, че си от Варна), би могла да го държиш в бургаския Алианс например. В София, освен френския институт и ДЕО - ИЧС провежда такива изпити (виж тук: http://www.deo.uni-sofia.bg/html_bg/lic_fr.html). А що се отнася до подготовката и материалите, можеш да попиташ изпитния център където ще държиш изпита. Разгледай също и тази тема: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... enski+ezik
Късмет и стискаме палци!
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Аватар
ptizata

Мнение от ptizata »

Здравей!
Виждам, че си в трудна ситуация, такава каквато бях и аз преди 1,5г. Само, че при мен сертификат за ниво В1 ми бе искан преди интервюто - за недостиг на точки, но то е почти същото, защото целта пак е сертификата. Но за разлика от теб аз имах доста по кратък срок, който беше 3м. да го пратя във Виена.
Аз направих така: Свързах се с Алианса в Бургас и дори ходих до там /аз съм от Русе/ предварително за да уточня всичко около теста, пък и да се запозная с хората, които ще ме изпитват /това според мен има голямо значение/. След месец упорита подготовка се явих и успях. Всичко мина глатко, като държа да отбележа, че изпитващите са много разбрани и помагат, в това число и директорката на Алианса. Те имат дългогодишен опит в подготовката на кандидат емигранти за Квебек.
Вярвам, че ще успеете.
Bonne chance! :D
- документи до Виена - 08.05.2007г.
- интервю - 11.06.2008г.- успешно
- направени мед. прегледи - 14.08.2008г.
- покана за визи - 28.10.2008г.
- визи - 15.11.2008г.
Публикувай отговор