Елда
Елда
Здравейте! Може ли някой да ми каже от къде мога да си купя елда(гречка)?
Радвайте се на това което имате днес и се борете за това което искате да имате утре!
-
Re: Елда
[quote="jasmina"]Здравейте! Може ли някой да ми каже от къде мога да си купя елда(гречка)?[/quote]
Елда се продава в руските хранителни магазини.Аз съм виждала елда в Елис дейли на плацата на ъгъла между бул.Кот сент люк и Уестминстер.
Елда се продава в руските хранителни магазини.Аз съм виждала елда в Елис дейли на плацата на ъгъла между бул.Кот сент люк и Уестминстер.
-
-
Зърнено подобно, но от семейството на лапада, семената (това е часта, която се яде) му са с големина колкото половината на житното зърно и приличат на пирамидки (ъгловато е). Има много ценни хранителни вещества, НЯМА глутен, както е при житните растения и т.н.
Приготвя се предимно с варене, в сварен вид прилича на варено жито, но по-пихтиесто. Руснаците го обожават, ползват го за гарнитура като пюре или за основна храна в много вариации.
Лично мнение: Мнооого блудкаво и гадно

Приготвя се предимно с варене, в сварен вид прилича на варено жито, но по-пихтиесто. Руснаците го обожават, ползват го за гарнитура като пюре или за основна храна в много вариации.
Лично мнение: Мнооого блудкаво и гадно