споделета ЗАЩО искате да имигрирате в Канада
За Канада
Нека и аз да се намеся и да изложа нашите мотиви защо искаме да имигрираме в Канада.Мога да пиша много много по тази тема но няма да впускам в подробности.Ние сме от не малък град съпругът ми е банков служител от 5г и е със заплата 600лв аз имам фирма която се занимава със земеделие .Всичко който са в БГ знаят какво става със земеделските производители . Толкова сме лъгани лъгани и в продължават че тази година сигурно ще съм фалирала. Изплащаме ипотечен кредит лихвата на който вече е 13% .Имаме син в 6клс за който всеки ден треперим като го изпращаме на училище защото почти всеки ден в училището му /едно от елитните в града/ се организират боеве до кръв с наддаване .Всички учители са запознати с това но вече 2 месеца не се предприема нищо защото ги и срах за да не пострадат те.Здравната ни система е на същото ниво като образователната и съдебната навсякъде цари страхотно безхаберие и некадърност. Няма и едно дребничко нещо за което да се хвана и да кажа ето за това си заслужава да живея в БГ . Ние също имаме приятели от Канада който от 3г са там и това лято си бяха тук за един месец ами те за толкова кратко време се сблъскаха с толкова много простотии и неприятности че нямаха търпение да си ходят У ДОМА . Мисля че положението при повечето хора тук в БГ не е много по различно от нашето щом са тия стачки в София . Но явно Крали Марко не е гледал скоро БГ-новини .Но свеки знае само себе си .Никой не може да съди другия всеки си взема решението сам.Мога да пиша и още и още защо искаме да се махнем от блатото но рискувам да отнеса доста критики затова спирам до тук.
благодаря tora2007
е това ве че е нещо смисленно и интересно ,аз се прибирах в бг преди 2 години и също не се почувствах много Ок, но сравнявах БГ със САЩ(когато там беше все още СУПЕР) твойте причини са съвсем легитимни и аз като съм далеч и не се замислям много за тези неща и хората имаме способноста да помним хубавите неща а да забравяме лоште и тук може би ще ми се опресни паметта ако се появят повече както теб и споделят кое ги кара да се махнат от бг.Не се опитвам да обезкуражавам хората да не идват в канада нито да окуражавам тези дето са тук да се прибират за БГ.
е това ве че е нещо смисленно и интересно ,аз се прибирах в бг преди 2 години и също не се почувствах много Ок, но сравнявах БГ със САЩ(когато там беше все още СУПЕР) твойте причини са съвсем легитимни и аз като съм далеч и не се замислям много за тези неща и хората имаме способноста да помним хубавите неща а да забравяме лоште и тук може би ще ми се опресни паметта ако се появят повече както теб и споделят кое ги кара да се махнат от бг.Не се опитвам да обезкуражавам хората да не идват в канада нито да окуражавам тези дето са тук да се прибират за БГ.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Дойде ми на ум една идея. Може хората дето имат желание да отговорят да формулират своите отговори представяйки си, че срещу тях стои имиграционният офицер а не kralimarko или някой форумен зевзек. Така от темата може да се извлече и някаква полза.
Иначе дреме му на kralimarko кой и защо е решил да тръгва и накъде. А пък и на кой ли м у дреме какво му е интересно на kralimarko.
И не е задължително истинските причини за емигрирането да се съдържат в отговора, важното е последният да звучи добре.
Иначе дреме му на kralimarko кой и защо е решил да тръгва и накъде. А пък и на кой ли м у дреме какво му е интересно на kralimarko.

И не е задължително истинските причини за емигрирането да се съдържат в отговора, важното е последният да звучи добре.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Re: За Канада
А вас страх ли ви е да отпишете сина си от това "елитно" училищеtora2007 написа:Имаме син в 6клс за който всеки ден треперим като го изпращаме на училище защото почти всеки ден в училището му /едно от елитните в града/ се организират боеве до кръв с наддаване .Всички учители са запознати с това но вече 2 месеца не се предприема нищо защото ги и срах за да не пострадат те.

Ако аз треперя всеки ден за живота на детето си изпращайки го на училище, едва ли щеше да ми дреме дали училището е елитно, а дали има елементарен контрол! Щом даскалите също ги е страх ... да ви имам и елита

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Браво, Кримон, каза им на хората да нагъват пасти като няма хляб. Евалла. Това същата Кримон ли е, която възхвалява хокея като спорт, възпитаващ децата в положителни ценности и мъжественост? Каква е разликата между боят с наддаване в училище (в който аз се справях много добре) и боевете в хокея? Към имигрантите мога само да кажа да не слушат Сульо и Пульо от Канада, а да преследват мечтите си и да слушат сърцето си. Действително има хора, които ще ви дадат добри съвети и ще ви помогнат, но има и много, които ще ви навредят, при това умишлено. На всички български емигранти пожелавам кураж и Бог да ви пази.
Разликата е в регламента и надзора от страна на възрастните.aseto написа: Каква е разликата между боят с наддаване в училище (в който аз се справях много добре) и боевете в хокея?
И в страха, разбира се - когато пращам детето на хокей, не ми
хрумва да се страхувам за живота му!
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
- angelheart
За мен и семейството ми желанието да имигрираме се определя от следните приоритети:
1. Имаме дете. - Наистина, то все още е съвсем малко, но все някога ще се наложи да влезе в големия, грозен институционализиран свят на детската градина, после училището, и (дай Боже) университета, където ще трябва да комуникира с други дечица... Аз, разбира се, го обичам и искам да му дам порядъчно възпитание, затова не искам да влиза когато и да е в контакт с поколението на чалга персонажите, дето са под път и над път в родината ни
И едва след това поставям и въпроса за безопасността на децата извън къщи, а той също никак не е маловажен, просто в момента за нас не е приоритетен. И двамата с мъж ми сме израснали в спокойни провинциални градове и сме на мнение, че ставащото в момента навън по улиците е безумие! Темата едва ли е изчерпана, но в общи линии за това се сещам на прима виста.
2. Обичаме природата и ни е грижа за нея. - Тука няма да се разпростирам нашироко, само мога да споделя отвращението си от наглия начин, по който се разрушават хабитати на редки дървесни иживотински видове, за да цъфне на тяхно място безличен, в повечето случаи ултра-безвкусен хотелски комплекс или ски-писта! То ако така продължава, няма да мога да покажа на детето си какво е природа, щото като набодат последния проклет кол на лифта над седемте рилски езера и всичко там ще стане като подлеза на Централна гара, София
И така - в две точки - за нас изборът е направен!
Язък, че не можах да реализирам добрата идея на Linko да издекламирам нещо позитивно, като за пред имиграционен служител
Обещавам следващия път да се постарая повече 
1. Имаме дете. - Наистина, то все още е съвсем малко, но все някога ще се наложи да влезе в големия, грозен институционализиран свят на детската градина, после училището, и (дай Боже) университета, където ще трябва да комуникира с други дечица... Аз, разбира се, го обичам и искам да му дам порядъчно възпитание, затова не искам да влиза когато и да е в контакт с поколението на чалга персонажите, дето са под път и над път в родината ни

2. Обичаме природата и ни е грижа за нея. - Тука няма да се разпростирам нашироко, само мога да споделя отвращението си от наглия начин, по който се разрушават хабитати на редки дървесни иживотински видове, за да цъфне на тяхно място безличен, в повечето случаи ултра-безвкусен хотелски комплекс или ски-писта! То ако така продължава, няма да мога да покажа на детето си какво е природа, щото като набодат последния проклет кол на лифта над седемте рилски езера и всичко там ще стане като подлеза на Централна гара, София

И така - в две точки - за нас изборът е направен!
Язък, че не можах да реализирам добрата идея на Linko да издекламирам нещо позитивно, като за пред имиграционен служител

Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
Моят съвет към кандидат-имигрантите е:
Смело напред! На прав път сте! Тук е готино, бъдете позитивни.
Успех на всички!

Смело напред! На прав път сте! Тук е готино, бъдете позитивни.
Успех на всички!

Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: За Канада
А вас страх ли ви е да отпишете сина си от това "елитно" училище
Ако аз треперя всеки ден за живота на детето си изпращайки го на училище, едва ли щеше да ми дреме дали училището е елитно, а дали има елементарен контрол! Щом даскалите също ги е страх ... да ви имам и елита
[/quote] Изобщо не ме е страх да си отпиша детето от това училищи той е не е там защото е едно от елитните но за съжаление във всички училища за съжаление положението е едно и също - страшна агресия и показно и безстрашно разпостранение на наркотици. kromon Вие сигурно не сте в БГ в момента и изобщо не сте запознати с обстановката в "Милата Ви родина".Не го приемай като заяждане но бях длъжна да отговоря защо не си отпиша детето от това училище.

- cherna_perla
Re: споделета ЗАЩО искате да имигрирате в Канада
valioiko написа:Защото, kralimarko, в България се живее много по-трудно отколкото (както разправят) в Канада. Защото повечето хора знаят Английски или/и Френски и нямат алтернатива на Канада. Просто Канада е най-доброто място за установяване за сега. Има и Австралия ама там процедурата е доста по-дълга и скъпа. Ако идат във Франция ще се чувстват хората много по-дискриминирани и отритнати от обществото поради това, че ас емигранти. В Англия нещата стоят по същия начин като във Франция - е, малко по-добре е там ама пак не е цвете за мирисане. Повечето хора са със семействата си и имат деца, на които исак да дадат по-добър старт в живота, като ги отделят от тинята и чалгарщината наречена България. В Канада доколкото знам битовизма ти не е затруднен и посрещането на първичните нужди не е приоритет, защото просто се счита за даденост. Защото на решилите да емигрират им е писнало да виждат как те се борят със зъби и нокти и леят кръв и пот за да си извоюват по-нормален (не казвам добър) живот, а на фона на това една прослойка съставляваща 15-тина хиляди души си прави каквото си иска и се размотава с крадените пари на останалия народ и то безнаказано, защото част от тея хора са създавали законите и държавността на иначе красивата ни родина. Защото кандидат-емигрантите не искат децата им да израснат дегенерати с изродена ценностна система, втълпена им от вече скапаната ни образователна среда и чалгаджийското ни общество.kralimarko написа:Аз съм в Канада от 1.5 години и да ви кажа честно не съм сигурен че е толкоз добро място за имигриране и живеене .Чудно ми е защо все още има доста българи които биха имат желание да напуснат БГ и голям % от тях се насочват към Канада .Предполагам че желаещите да напуснат Бг са 80% по малко от колкото преди 10-15 -20 год когато аз напуснах БГ-1989 .Аз честно си признавам че се замислям все по често че Бг не е чак толкоз лошо място за живот и сериозно допускам че бих се върнал да живея там. Не знам дали остарявам(40 год. съм),носталгия нямам от 15 год насам и нищо от бг не ми липсва ,но знам че имигрантският живот не е лесен а в Бг ми изглежда Ок да се живее.Единици от имигрантите които успеят да получат тъй мечтаните канадски документи ще ''успеят в живота''--( всички от нас тълкуваме успех различно) и ще се нагодят към живота тук и да речем ще изкарват от порядака на $50 000-$90 000 годишно което си е сериозна сума(над 70 000) и хората с такива заплати се чустват доста комфортно ,НО 90-95% Ще СИ ПЛАЩАТ сметките и ще съществуват и никога няма успеят да спестят $100 000-150 000 доллара а обикновенно взима 10 години преди да разбере човек че и тук ще си е един обикновен работник --ЕДИН ОТ МНОГОТО
Моля споделете кое ви кара да мечтаете за имиграция в Канада![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не се заяждам и не Казвам че в Канада няма живот , и тук се живее като навсякаде и пожелавам на всички подали документи да ги получат в най скоро време.Успех
напълно подкрепям това ,което е казал valioiko.
на интервюто ,когато Лесли Стоянов ме пита защо искам да напусна БГ
и казах точно това ,което е написано по -горе от valioiko.макар че на нея и беше трудно да разбере за "чалгаджийското ни общество."(това за тези ,които се готвят за интервю)

28.12.07-док.за виена
24.04.2008 покана за интервю
25.06.2008-15.00 интервю-успешно
13.08.2008 док.за букурещ
25.09.2008 баркодове
29.09.2008получени медицински
17.10.2008 направени медицински-7.11-ОК
29.12.2008 покана за виза
11.02.2009ВИЗИ
24.04.2008 покана за интервю
25.06.2008-15.00 интервю-успешно
13.08.2008 док.за букурещ