Calgary-въпрос за детските градини
- Roza
Calgary-въпрос за детските градини
Скъпи съфорумци от Калгари, моля ви за малко инфо относно размера на помощите за деца и детските градини там. В Кебек намирането на градина е доста трудно и отнема много време, ако няма кой да те препоръча. Има и списъци за чакащи. Как е при вас? По колко плащате за дете? Лесно ли се намира място в градина?
Ще ви бъда благодарна за всяка информация по този въпрос.
Ще ви бъда благодарна за всяка информация по този въпрос.
Всичко не само не е толкова просто, колкото изглежда, но и просто не е така.
Помощите за деца, както и навсякъде в Канада, зависят от семейния доход, деклариран през предната година. За да взимате пълният размер, някъде по $270 (+100 до 6 год. ли беше) на дете, трябва да имате някъде под 30К год. доход.
Детските градини тука са частни, не се субсидират от провинцията, щото се приема че няма сметка. Малки са, в къщи предимно. Чувал съм за 600 - 1000 CAD месечно, но не съм сигурен, нека някой с малки деца каже.
P. S. Имало някаква субсидия все пак.
Детските градини тука са частни, не се субсидират от провинцията, щото се приема че няма сметка. Малки са, в къщи предимно. Чувал съм за 600 - 1000 CAD месечно, но не съм сигурен, нека някой с малки деца каже.
P. S. Имало някаква субсидия все пак.
Embrace your climate change!
Ние плащаме 40 долара/ден за градината на сина. Това идва около 900 кинта/месец. Ние обаче пращаме нашия чунчо на българска градина. Иначе числата се движат около 1000-1500/месец. Тези суми са дидактибъл от по-малкия годишен доход в къщата (има годише лимит, но не се сещам колко).
За субсидии и детски не мога да говоря, щото не получавам такива.
Наздраве
За субсидии и детски не мога да говоря, щото не получавам такива.
Наздраве
- Roza
7George и AlexAA , много мило за отговорите!
AlexAA , извинявай, но тези 1000-1500$/месец за градина да не е някаква грешка? За какъв тип градини става въпрос?
В Бг-градината само българчета ли ходят и близо ли е до вас?
Исках още да разбера лесно ли се намира място в градина или има списъци за чакащи както в Кебек?
AlexAA , извинявай, но тези 1000-1500$/месец за градина да не е някаква грешка? За какъв тип градини става въпрос?
В Бг-градината само българчета ли ходят и близо ли е до вас?
Исках още да разбера лесно ли се намира място в градина или има списъци за чакащи както в Кебек?
Всичко не само не е толкова просто, колкото изглежда, но и просто не е така.
Цената на градината зависи и от възрастта на детето. Мисля, че може да се намери нещо от порядъка на $800-$1000. $1500 е леко завишено. Ето тази градина се води една от скъпите и пак не е $1500 на месец.
- Optimist Creed
Би ли пояснил това?AlexAA написа:Ние плащаме 40 долара/ден за градината на сина. Това идва около 900 кинта/месец. Ние обаче пращаме нашия чунчо на българска градина. Иначе числата се движат около 1000-1500/месец. Тези суми са дидактибъл от по-малкия годишен доход в къщата (има годише лимит, но не се сещам колко).
- Optimist Creed
Значи ли това ,че чрез тези максимум 7000 $ необлагаеми и вземайки прихода на жената от 50 000 $ се спестява плащането на 1470 $ такси?koceto77 написа:Сумата за детска градина може да се изпише от човека с по-нисък доход в семейството. Ако ти взимаш 100к а жена ти 50к на година, не можеш ти да ползваш tax deduction, а жена ти. Максимума мисля че е $7000 на година.
50 000 $ инкъм -> 21 % taxes - http://www.fidelity.ca/fidelity/cda/liv ... ?strmid=54
7 000$ x 0.21 = 1470 $ ?