По какъв начин да докажем необходимите парични ср.пред имми?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Е, блазя ти на теб, батка.
Докато аз регистрирах агенция за набиране доброволци за чистене на еврейски задници срещу препоръка за работа. Възползвам се от международното положение в ивицата Газа. В смисъл, че сега всеки мрази евреите и иска да им види лъснал задника, но чифутски пари не искат. :) :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

аз пък ги кльопам щото са тарикати,но уверявам те ,че и ти можеш.
абонирай се за социала ,кърти на черно и си гледай кефа.
аз това за 7 години престой го разбрах едва към края им ,но дето е казал народа по добре късно отколкото никога и за разлика от теб не ме е срам да си кажа ,че съм на соц ,гърбя на черно и преебавам системата.
аз моята канадска мечта си я направих. :lol:
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Е, аз пък го разбрах това веднага ама ме беше срам от хората и затова не се възползвах. Но иначе я играх тая роля миналата година за ядосвам Хъл и Мама Кенга ама ми писна нещо. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
Павел
.
Мнения: 10209
Регистриран на: Пет Авг 10, 2007 4:57 pm

Мнение от Павел »

Независим, кои всички забравяме важната подробност, че не е задължително да се вкара цялата сума в кеш - това съм го написал във второто изречение на първия си постинг.

Хълман не е прав, като казва, че канадците не вярвали на бг банки – може банковото извлечение да е от занзибарска банка, стига да не е фалшиво и да касае цитираната по-горе валута, се признава безусловно.

Линко казва „Подробността е, че законовото изискване е да докажеш, че ще можеш да осигуриш финасово собствените си и на членовете на семейството ти за които си отговорен жизнени нужди. Но как става това никъде не е изрично посочено.”

Напротив – посочено е изрично с конкретните суми според броя на пристигащите!
Тези суми трябва да са твои – нямаш право да взимаш на заем дори от родител. Друг е въпроса, че ако не си достаъчно глупав да си признаеш за заема или го направиш елегантно, те няма как да разберат, нито имат време и средства да проверяват това. В САЩ по едно време имаше изискване, да представиш последните три последователни стейтмента от банката, че парите са били през това време на твое име. И тук няма гаранция, че не са взети на заем по-отпреди, но някой някъде е рещил това да е изискването и ако го спазиш си ОК. Хората много често правят грешката да търсят логика, справедливост и едностранно тълкуване на закона. Гууд лак!

Линко, ето то разковничето: „The officer will confirm that you still meet the requirements for admission to Canada. This should only take a few minutes.

You will not be allowed into Canada if you give false or incomplete information, or if you do not satisfy the officer that you meet the requirements for entry into Canada.”

Ако си спомняте, още преди да получим имигранстската виза, на всички нас ни бе поискано (на някои по два пъти, според това коя година са подавали документите) да покажем, че разполагаме с определена сума. Без да познавам всичките няколко милиона успешни канадски кандидати, ви гарантирам, че всички до един са представили официален документ за тези средства, просто защото иначе случая им се прекратява. Искам тук някой да ме опровергае и да каже, без да лъже само заради спорта заяждане, че независимо, че не е представил този документ, случая му се е придвижил с успешен край. В закона никъде не се казва, че има разлика в изискванията за минималната парична сума по време на кандидатстването и по време на преминаването на границата за пръв път. Имиграционния офицер не го интересува, защо и как ти евентуално си похарчил тази сума м/у времето, когато ти е поискана за последен път (поне преди два месеца) и сега, когато стоиш пред него. Той има пълното законно право да те обвини в „миспрезентация” - giving false information, т.е., преди 2 мецеца си твърдял,че ги имаш тези средства, сега ги нямаш. Според Линко и $1000 са много, ама според офицера и някой друг над него, който е определил съвсем конкретна, а не пожелателна сума, последната не е достатъчна и базирайки се на това, ти не отговаряш на изискванията за допускане до Канада.
Много ще съм любопитен Линко да цитира, къде прочете, че тази сума е по-скоро пожелателна!

Посочих примера за върнатия от летището, не за да разводнявам темата, а за да напомня с каква огромна власт разполага имиграционния офицер. Той е този който коли и беси. Горната случка стана през ’99 на летище Кенеди с българин, притежеващ зелена карта и много успешен бизнес в САЩ, поради което пътуваше м/у Бг и Щатите понякога по 2 пъти в месеца. Човека беше особняк, с къси фитили и леко главозамаян от парите които правеше. Не обичаше да пътува с багаж – дори ръчен. И така десетки пъти, докато накрая на летище Кенеди един им. офицер го попита:
-Защо нямаш багаж
- Не ми трябва.
Не си ли носиш поне четка за зъби?
Не си мия зъбите!
Така ли? Правиш ми се на интересен – обратно на самолета. Следващия път ако дойдеш пак с неизмити зъби – мога да ти отнема и зелената карта – закона ми дава право по мое усмотрение да направя това. Също така, закона ми дава право дали да те допусна в страната или не!
Друг случай с българка, която също имаше зелена карта и стоеше по 1-2 месеца в САЩ, останалото време в БГ. Идва за пореден път в САЩ (LAX), този път видимо бременна в 5 месец за да роди „американче”. Имиграционен офицер-жена.
-Кога за последен път си била в САЩ?
- Преди 10 месеца.
И тук като се почва едно конско – заради такива като теб, свестни хора не могат да се доредят до зелени карти. На теб не ти трябва зелена карта, на теб ти трябва туристическа виза.
Жената почва да реве, стават едни сцени – идват и други офицери – и след 40 минути умуване и може би поради факта че е бременна, решават да я допуснат до САЩ.
Според закона, стига да не се е минало повече от 1 година извън САЩ, би трявбвало да бъдеш допуснат обратно, обаче същия този закон казва, че имиграционния офицер е този, който може да направи „последно” решение. Кавичките са, понеже на летището м/у понеделник и петък има имиграционен съдя, който може ЕВЕНТУАЛНО да отмени решението на офицера, но ако ти това не го знаеш или ако е през уикенда, трябва да чакаш завързан с белезници на една пейка, заедно с всекакви други престъпници.


Трети случай – двама познати ирландци си отиват до Ирландия през Лондон да гледат „много важен” мач – на летище Хитроу, както винаги огромни опашки, едния почва да негодува и да подвиква по офицерите. Извикват го и го питат – защо толкова бърза. Оня им казва, че ще изпусне мача и почва пак да им се дърви. Заключват го в една стаичка, съвсем законно за 24 часа, време напълно достатъчно за да си изпусне мача. След това го пускат и му казват, да се опклаква ако иска.
Тук Линко ще каже, ама това е в САЩ и Англия, не е в Канада. Ако си мислиш, че има и най-малката разлика къде се разиграва действието, много се лъжеш. Ако не попаднеш на свестен офицер, може просто да ти стъжни живота, дори и да не се заяждаш или правиш на интересен.

Жени е права като казва, че офицера преди да вземе по-радикално решение се допитва винаги до супервайзер. Представете си, че сте попаднали на новоназначен офицер – пресен на 1 седмица, гледайки всичко буква по буква. Идвате му без нужната сума – той се допитва до супервайзера, който го е обучавал в продължение на един месец, да спазва стриктно закона. Е как да му каже сега, да си затвори очите.
Ние като пристигнахме за пръв път, най-неочаквано се получи ситуация, която ни изправи на нокти. Преди години, жена ми се прибра от БГ за САЩ през NY. За лош късмет, беше по времето на блакаута, който засегна Канада и САЩ - нямаше ток в няколко щата и полета и бе принудително отклонен за Монреал, поради невъзможността летище Кенеди да ги приеме. Настаниха ги в монреалски хотел и на другия ден излетяха за Ню Йорк. Тоест в им. компютър имат информация, че жена ми на тази и тази дате е била в Канада. И като се заспочнаха едни въпроси - защо е била в Канада, ЗАЩО БЕЗ ВИЗА?!?! Започна се едно допитване до супервайзери, едно умуване поне 10 минути, които ни се видяха цяла вечност.


Не змам дали съм полезен или вреден, като съветвам хората да спазват изисквания и закони И ВИНАГИ ДА СИ ВРЪЗВАТ ГАЩИТЕ. Но със сигурност знам, че да казваш на новопристигащите, примерно три членни семейства, – Идвайте само с по $1000 долара, е не само е вредно – това е направо канцерогенно!
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Не зная защо постоянно се преиначават думите ми и се вкарва несъществуващ смисъл в контекста на казаното от мен.
Ето сега заявявам, че най-добре е човек да тръгне с възможно повече пари, не $5-$10,000 а няколко пъти повече. Ако ги има естествено. При това не се шегувам ни най-малко.

Но аз казвам и друго. Не приемам безпардонния тон, постулатите без доказателства и всякакви декларативни твърдения, независимо от кой са направени. Аз винаги съм обяснявал кои са ми източниците и на какво се основавам за да твърдя едно или друго. И в този смисъл не мога да се съглася да се плашат хората с полуистини и недоказани неща относно изискването за наличие на определени суми на границата. И това не значи, че издигам лозунга: "Идвайте всички с по $1,000!", а че който ги няма, да не се страхува, че непременно ще бъде върнат. Точно тук е лъжата или манипулацията.

Изчетох с внимание написаното по-горе от Павел и не видях нито едно доказателство, което да потвърди тезата, че който носи по-малко пари от посочените минимални суми, непременно ще бъде върнат. Повтарям още един път, отричам това, че всеки с по-малко пари ще бъде върнат.
Но никога не бих се заел да оспорвам например властта на граничният офицер да връща по лично усмотрение лица, които дори си имат всички необходими документи за влизане в страната та и парите. Забележете, не става дума, че нямат пари а точно обратното - имат си и визи и пари, и разрешения за постоянно пребиваване, и сертификати за селекция и т.н. И пак може да ги върне, да, това е така. Примерно защото някой му се е усмихнал накриво. Офицерът си носи отговорност за своите решения по определения от закона ред.
И сега какво излиза? Това, че офицерът може да връща който си поиска, се представя като доказателство, че непременно ще върне този с по-малко пари. А вероятността да върне този с по-малко пари е също токова голяма колкото и вероятността да върне и този дето наглед всичко му е изрядно.
Но има още нещо. Павел не отчита промяната в нормативните изисквания с въвеждането на договорите за финансова автономност. В тях не се говори изобщо за сума при влизане в Канада, а за разполагане с необходимите финасови ресурси през първите три месеца след влизането в Канада. Като величината в парично изражение на тези средства е уточнена по-нататък в същия абзац като не по-малка от сумата посочена в Анекс С на Правилника за селекция на чужденци.
1.Je declare que je disposerai, pour la duree du present contrat, laquelle est de trois mois a compter de la date de mon arrivee au Canada comme resident permanent, de ressources financieres au moins egales au montant prevu a liannexe C du Reglement sur la selection des ressortissants etrangers pour subvenir
aux besoins essentiels soit le montant de ______________ $ CA.
В последвашите текстове отново се набляга върху задължението на подписалият договора да осигуряв нуждите на всички членове на семейството му през въпросните три месеца и че се задължава да върне на правителството на Квебек всяка сума дадена му във вид на финансова помощ.
Ето това е и изискването съгласно буквата на закона - да докажеш, че можеш да се издържаш сам първите три месеца, а не просто да покажеш еди-колко си хиляди долара.

И примерите, които Павел дава за върнати хора от ралични граници, изобщо нямат връзка с конкретния казус. Да, не отричам тяхната истинност, така е било и може да стане във всеки един момент и за в бъдеще. Но те не доказват тезата, че всеки нов имигрант, който носи по-малка от посочената сума ще бъде върнат. А на мен дори не се налага да давам примери, хората сами започнаха да се обаждат, че наистина не са били връщани.

Ще завърша пак с призива от началото. Хора, не идвайте с малко пари, много трудно ще ви е. Но и не вярвайте на тези, които ви плашат, че ще ви върнат от границата ако не разполагате с необходимата минимална сума за влизане. Важното е да убедите граничния офицер при необходимост, че ще се издържате сами през първите три месеца от престоя си в Квебек.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Жени
Мнения: 1120
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 5:11 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от Жени »

Linko написа:.......Но те не доказват тезата, че всеки нов имигрант, който носи по-малка от посочената сума ще бъде върнат.
Такава теза нито Павел, нито някой друг никъде не е защитавал! Доколкото ми става ясно, Павел твърди, че офицерът има право да не допусне в Канада лица, нямащи доказтелство за наличието на изискуемата сума! :wink: Напълно съм съгласна, че това е вярно, макар да знам, че единици биха били върнати!
Linko написа:.......Важното е да убедите граничния офицер при необходимост, че ще се издържате сами през първите три месеца от престоя си в Квебек.
И как точно да го убедят! Дай конкретни съвети какво да му говорят и как да го омайват! :wink:
kralimarko

Мнение от kralimarko »

Marto написа:Три пъти вече, преминавайки границата с кола не са ме питали идентификация. Без майтап.

ами ти с тази физиономиа ,приличаш на Дик
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Жени написа:И как точно да го убедят! Дай конкретни съвети какво да му говорят и как да го омайват!
Съветите си ще ги давам вече само на лични и на този, който ми ги иска. Ти не си от тях.
Но неверни твърдения и съвети, изказани публично тук, ще продължавамм да посочвам на момента, независимо от какви "авторитети" са дадени. И независимо от определенията и епитети с които ще ме затрупват тези дето съм настъпил по мазола, ако и да не "носят" такива. ;) :)
А пък като някой прекалено се увлече, щото характерчето му си е такова заядливо, то просто ще си търси друг форум за да си чеше крастата, която също "не носи". :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Жени
Мнения: 1120
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 5:11 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от Жени »

Linko написа:........А пък като някой прекалено се увлече, щото характерчето му си е такова заядливо, то просто ще си търси друг форум за да си чеше крастата, която също "не носи". :)
Обещавам тържествено, моля другарката, да не се увличам много, да козирувам редовно и да не се занимавам с вашата многослойна личност, за да не ме изхвърлите от форума! :wink:
Не го приемай толкова лично, бе човек! Мислих те за пич и че носиш на майтап. А тя каква стана, да ме заплашваш с изгонване от форума! :lol:
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Майтап бе, Жени, що се стягаш толкова? :) :)
Ама все пак недей си забравя обещанието, че ако не го изпълниш, нали знаеш...Дядо Коледа ще те подмине. ;) :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Жени
Мнения: 1120
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 5:11 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от Жени »

Linko написа:Майтап бе, Жени, що се стягаш толкова? :) :)
Ама все пак недей си забравя обещанието, че ако не го изпълниш, нали знаеш...Дядо Коледа ще те подмине. ;) :)
Тъй верно, г-н старшина! :wink:
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

Лелей,Луда работа ,направо ще откача. :lol:
Sunny boy
Мнения: 1110
Регистриран на: Нед Юли 27, 2008 2:53 pm
Местоположение: White Rock,BC

Мнение от Sunny boy »

Linko написа:Е, блазя ти на теб, батка.
Докато аз регистрирах агенция за набиране доброволци за чистене на еврейски задници срещу препоръка за работа. Възползвам се от международното положение в ивицата Газа. В смисъл, че сега всеки мрази евреите и иска да им види лъснал задника, но чифутски пари не искат. :) :)
Мен не ме брой в тая "научна статистика" :wink: Аз даже не мразя араПите :lol: Аз изповядвам философията на Йосип Брос ТИТО,а тя беше-" Да си е..т майката Американците и техните Врагове" :lol: :wink:
speedy
Мнения: 4160
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:08 am
Местоположение: Ontario, Canada

Мнение от speedy »

Linko написа: А пък като някой прекалено се увлече, щото характерчето му си е такова заядливо, то просто ще си търси друг форум за да си чеше крастата, която също "не носи". :)
Linko, ти имаш ли право да не допускаш някой във форума?
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Нямам, speedy, обаче за спазването на правилата на форума следят и хора дето го имат това право. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор