Vaproc za grajdanctvoto?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Tonyka

Vaproc za grajdanctvoto?

Мнение от Tonyka »

Zdravejte caforumtsi,
Imam clednia vaproc, molia niakoj ako e na iacno da mi otgovori, SVP!
Prez ianuari 2004 podadox documenti za grajdanctvo /Cad. pacporti/, interecuvame kolko trae prou4vaneto i vob6te tsialata protsedura do izpita 6, 8, 10 mecetsa ili mojebi godina?
Pitam tova, za6toto 6te mi ce naloji patuvane do Bg. v kraia na godinata, a ne cam ci podavala za li4na karta a karam c Viza IMM1000!
Blagodaria vi predvaritelno i vci4ko dobro! :)
Rosi

Мнение от Rosi »

Nikoi ne moje da ti otgovori s to4nost.Razli4no e za vseki.Zavisi dali 6te hvane6 letnite otpuski.Na suprugat mi i deteto be6e 7 mesetza, moiata prozedura 9 1/2 mesetza.Zavisi i ot broia molbi koito se obrabotvat v momenta.Izob6to ako si sigurna ,4e 6te putuva6 zaloji na kartata ili otloji putuvaneto.Samo, 4e ako putuva6 s karta, triabva nepremenno da gi uvedomi6, za6toto ima nepriatni posledstvia ako ne se iavi6 na opredelenata data.
Аватар
Koko

Re: Vaproc za grajdanctvoto?

Мнение от Koko »

Tonyka написа:Zdravejte caforumtsi,
Prez ianuari 2004 podadox documenti za grajdanctvo /Cad. pacporti/, interecuvame kolko trae prou4vaneto i vob6te tsialata protsedura do izpita 6, 8, 10 mecetsa ili mojebi godina?
Pitam tova, za6toto 6te mi ce naloji patuvane do Bg. v kraia na godinata, a ne cam ci podavala za li4na karta a karam c Viza IMM1000!
Според мен има доста добър шанс да стане, но зависи какво разбираш под края на годината - декември? Разбира се, както е споменала и Роси, сроковете варират, а и винаги съществува опасността ако нещо във формуляра ти е сбъркано, нещата да се проточат повече.
Имай предвид също че освен изпита/теста, след това следва клетва, а едва след нея се подават документи за самият паспорт, така че отчитай и това като преценяваш времето с което разполагаш.
Можеш да следиш как се развива обработката на документите ти в сайта на правителството, но трябва да имаш номер на файла или някакъкв друг индентификационен номер.
Tonyka

Merci

Мнение от Tonyka »

Blagodaria vi Rosi i Koko za otgovorite, da ce nadiavam 4e do ecenta 6te ni viknat na interveu, i 6te vzemem documenti za gragdanctvo, a 6to ce kacae za cad pasporti cme na iacno 4e ce 4aka o6te i ce pla6ta 100$ za pasport... No te ne ca ni nujni za patuvane v Bg, a camo li4nite karti!
O6te vednag carde4no vi blagodaria :)
Rosi

Re: Merci

Мнение от Rosi »

Tonyka написа:Blagodaria vi Rosi i Koko za otgovorite, da ce nadiavam 4e do ecenta 6te ni viknat na interveu, i 6te vzemem documenti za gragdanctvo, a 6to ce kacae za cad pasporti cme na iacno 4e ce 4aka o6te i ce pla6ta 100$ za pasport... No te ne ca ni nujni za patuvane v Bg, a camo li4nite karti!
Pasportite sa po 85$ za vuzrasten i se vadiat za 10 dni.
speedy

Re: Merci

Мнение от speedy »

Tonyka написа:Blagodaria vi Rosi i Koko za otgovorite, da ce nadiavam 4e do ecenta 6te ni viknat na interveu, i 6te vzemem documenti za gragdanctvo, a 6to ce kacae za cad pasporti cme na iacno 4e ce 4aka o6te i ce pla6ta 100$ za pasport... No te ne ca ni nujni za patuvane v Bg, a camo li4nite karti!
Най-добре е да се обадиш на Citizenship and Immigration и да ги питаш. Имам спомени, че след като взехме гражданство ни сложиха по един печат на IMM чаршафа, че вече е невалиден документ. Това беше преди да има PR карти. Сега може да става нещо подобно и с картите. Тоест между периода от получаването на гражданство до издаване на паспортите положението ми се струва малко мътно.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Rainmaker

Re: Vaproc za grajdanctvoto?

Мнение от Rainmaker »

Tonyka написа:Zdravejte caforumtsi,
moje da otneme i do 1.5 godini,no tova e v redki sluchai.
povecheto minavat za okolo 10 meseca.
na kletvata ti davat kartata za grajdanstvo, no ne sum siguren dali s neia moje da vlezesh obratno v canada(ako niamash izvaden passport vse oshte).

a passport canadski moje da se izvadi i po uskorena procedura za 24 chasa.
Tonyka

Polu4eno potvarjdenie za citizen...

Мнение от Tonyka »

Dnec polu4ixme picmo ot Citoy. et Immig. Canada c N* du reçu ... i edna knijka " Regard sur le Canada" Kazvat ni 4e molbite ni ca uvajeni i kolko o6te 6te 4akame za interveuto; niakoi iam li ideia???, dano da e predi letnite otpocki, moje li da ctane po-rano ot 8 mecetsa kakto e opicano v formuliara?
Аватар
Rainmaker

Re: Polu4eno potvarjdenie za citizen...

Мнение от Rainmaker »

tova naistina znachi che sa vi poluchili molbite
dobre e che ne sa gi vurnali za niakoia drebna greshka.
ot datata na koiat sa gi zaveli pri tiah veche zapochva chakaneto.
moje da porveriavash ot vreme na vreme po tel s tozi nomer koito sa ti dali.
ako vsichko e nared sledvashtoto pismo shte bude za testa.
vuzmojno e da poiskat i otpechataci ot prusti(no tova e riadksot)
Заключено