tahumba написа:Здравейте, благодаря Ви за отговорите и коментарите, но трябва да Ви кажа, че въобще нямам намерение нито да си сменям пола, нито сексуалната ориентация Започнал съм процедурата по емиграция. Брат ми е от 7г. в Колорадо Спрингс, вече е аверикански гражданин, и лятото на тази година си беше в БГ. Каза ми, че може да станеш полицай в щатите дори и със статут на постоянно пребиваващ, доколкото разбира дори и да не си ситизен. В момента е имало търсене на полицаи там. Искам да помоля всички Ви ако е възможно да внесете по голяма яснота по въпроса.
Това което знам със сигурност е следното:
За полицай освен приличен френски трябво и гражданство, за което ще отидат минимум 4 години... Но и това не е невъзможно, но
За надзирател в кебекарския затвор гражданство не трябва, езика е достатъчен на нашето емигрантско ниво, което го придобиваме всички след 3-5-9 месеца... Начална заплата малко под 20 долара, кандидатства се он-лайн, след което те викат на писмен изпит, устно интервю няма - после като издържиш теста идват да ти видят условия в които живееш... В момента има голям недостиг в Монтреал, тъй като от тук хората се преместват винаги във федералния затвор и кебекския винаги търси нови кандидати... Аз познавам трима българи (един бивш полицай), които работят там - един от тях пристигна в Кебек това лято...
Успех