Проблем с Canada post/Customs
От Франция колетите се получават в Монреал. Много често точно тези от Франция са изтърбушени и полу празни. Има едни специфични опаковки на Колисимо, които са изкючително слаби. Ако е в канадска опаковка значи колета е минал през специялен сектор в който служителите се опитват да възстановят съдържанието на пратката доколкото е възможно. Предметите които не се знае от кой колет са изпаднали се изпращат в център за изгубени вещи в Нова Скоша и се тъсят ако има рекламация. Стачката няма нищо общо, защото стачкуват секретарките които нямат достъп до колетите, а и тези които стачкуват са навън, а не при пратките.
-
- Обратна връзка:
Да опиша поредната стъпка от епопеята
, обадих се първо на митницата и от там ми казаха, че пакета е пристигнал при тях за проверка, но те не са го отворили. След като се обяснявах, че пакета е препакетиран в канадски кашон от картофи
а оригиналния въобще не фигурира, а само много добре изрязан адреса и стикера на митницата с инв.номер ми беше казано, че препакетиране правят Канадската поща. И така аз звъня на пощата, бях на изчакване 45 мин.
и се започнаха едни обяснения.....според служителката - пакета бил отворен на митницата(да ама на декларацията за митото и таксите от митницата пише не е отварян), ами това да липсват неща от колет се случвало и аз трябва да се жалвам на изпращача да подаде оплакване и да се плати обезщетение от пощите на изпращача, това било решението на въпроса
. Не очаквах такъв отговор от служител на пощата след като в Канада има закон за кражба на поща, да, не е доказано, че са откраднати нещата но поне да замажат положението и да кажат, че ще разследват случая.
Добре че изпращача се оказа читав та ще ми изпратят отново едно от липсващите неща, а за другото ще ми върнат парите.
Сега ще седна и ще напиша едно писъмце на Омбудсмана на Канадските пощи да водим той на какво мнение е по въпроса.

Добре че изпращача се оказа читав та ще ми изпратят отново едно от липсващите неща, а за другото ще ми върнат парите.
Сега ще седна и ще напиша едно писъмце на Омбудсмана на Канадските пощи да водим той на какво мнение е по въпроса.
Leni, много правилно са ти отговорили относно разследването.
Оплакване подава ВИНАГИ изпращача, дори и крадец от Канада да ти се е разписал на колета че го е разграбил той.
От там почват следствие което евентуално ше завърши тука.
Също така, ако изпращача няма застраховка, не става нищо, та какъвто и да е случая, изпращача е тоя който се заема с него.
Не знам как стоят нещата във Франциа, ма ако той / тя няма застраховка от там, става бая сложно.
Айде успех

Оплакване подава ВИНАГИ изпращача, дори и крадец от Канада да ти се е разписал на колета че го е разграбил той.
От там почват следствие което евентуално ше завърши тука.
Също така, ако изпращача няма застраховка, не става нищо, та какъвто и да е случая, изпращача е тоя който се заема с него.
Не знам как стоят нещата във Франциа, ма ако той / тя няма застраховка от там, става бая сложно.
Айде успех

Застраховката е платена във Франция, а не на канадските пощи. Доставчика са френските пощи ,канадските са посредници само, няма как да ти платят застраховката и да направят разследване.
Изпращача е магазин и той си има застраховка, още повече ,че при тях доста често липсват артикули и пращат грешни, особено по празници и при намаление, та са свикнали с оплаквания. Има хора дето и две леви обувки са получавали от тях.
Иначе са добър онлайн магазин.
Изпращача е магазин и той си има застраховка, още повече ,че при тях доста често липсват артикули и пращат грешни, особено по празници и при намаление, та са свикнали с оплаквания. Има хора дето и две леви обувки са получавали от тях.

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин