Здравей, Боби!Lz1cbk написа:.....А причината да го търся за кратък срок е, че ако не успея да намеря работа по специалността до 3 месеца, просто се връщам(е)( ако все пак пристигнеме всички).
Поради простата причина, че не разполагам със стотици хиляди, и ако не работя, парите ще свършат много бързо.
А за каквато и да е работа -и дума не може да става. Все пак аз имам образование , ниво на езика и опит. А и избор....
Виждам от профила ти че си Radio Telecom Engineer! За да си намериш работа в твоята сфера смятам, че трябва да си дадеш малко повече от 3 месеца време особено имайки предвид, че пристигаш в Канада по време на криза! А за да станеш инженер тук има процедура, която колегите ти инженери могат да ти разкажат по-подробно или да се поровиш във форума за подобни теми! Има си изпит, за който е нужно да се готвиш и разните му там изисквания, което ще ти отнеме поне година според мен като гледам как върви процедурата в моята сфера!
За моята професия на мен примерно ми искат документ за владеене на езика - TOEFL или IELTS! И независимо, че си перфектен с езика както казваш за себе си, тях това не ги вълнува! Спазват си процедурата хората и няма мърдане на милиметър! Да не говорим, че ако нещо им се стори, че недостатъчно си го учил в БГ, най-любезно те помолват да вземеш съответните курсове в съответните университети и тогава да заповядаш отново!

Ако не си готов да поработиш и нещо не съвсем по специалността ти и нямаш много пари, както става ясно от написаното от теб, ми се струва, че ще си загубиш и времето - и твоето и на семейството ти и парите, с които все пак ще пристигнеш! Ще направиш една много скъпа екскурзия и то в неподходящия сезон!

Канада в момента е замръзнала - буквално и преносно. Тук е зима и криза за намиране на висококвалифицирана работа особено от новодишли!