Проблем с Canada post/Customs

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Leni
Обратна връзка:

Проблем с Canada post/Customs

Мнение от Leni »

Ако някой е имал следния проблем, моля за помощ.
Днес отидох до пощата да си получа колет от Франция, върха на изненадата, колета е отворен,препакетиран в канадски кашон, 2 от нещата липсват. Платих и мито + такси. След като видях,че колета не е в оригиналната опаковка се усамних че отварян някаде,придвидливо помолих 2 от служителките да присъстват на отварянето от мен в пощата като свидетели, липсите се констатираха и от тях. И сега ако някои знае къс път за разрешаване на проблема, моля за помощ, защото знам че ще следва една далга телефонна сага.
Petrova_bs

Мнение от Petrova_bs »

В пакета имаше ли протокол с иззетите неща?
Изображение
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Изпращача беше ли декларирал съдържанието и беше ли обявил стойност ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

Няма протокол за иззети неща.
Изпращача щателно е изпратил описание на всяка една от стоките с номера, стойности, с декларация за митницата с обявена стойност и декларация за произход на стоките.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Ми ако има изпращача застраховка, ше му платят това което липсва, иначе не знам ...
:beer: :beer: :beer:
Petrova_bs

Мнение от Petrova_bs »

Според мен без "сага"-та няма да се разминеш. Мисля, че при обявена стойност си начисляват едни 95 цента за всеки 100$ и покритието е до 1000$, но не съм сигурна дали не се отнася само за изпратени от тук.
Също побързай да отправиш претенцията си, защото имаш 15 дни от установяване на липсата.
Успех в начинанието.

(аз бих им изчела преди това условията)
http://www.canadapost.ca/tools/PG/manua ... sp#1378220

точка 3.1
Изображение
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Служителките не знаеха ли какво се прави в тоя случай?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

Мерси Petrova_bs за линка, така се надявах да мина без сага но уви, както изглежда ще ме прехвърлят митница-поща, но няма да оставя нещата така.
Ира, служителките ми дадоха телефоните да се оплача и това е, но точно преди мен са имали и друг случаи при който клиента е платил митото и отваря пакета и няма нищо вътре. Служителките подметнаха, че в пощите имало стачка и някои се е възползвал от ситуацията :twisted:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Обаче не съм много сигурна дали можещ ти да поискаш застраховката или изпращача може да го направи това. Ако е магазин пиши им и на тях. Да не си купила нещо от Ларедута :)

Радой Ралин
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Застрахофка може да направи САМО изпращача, от Канада квото и да пратиш включва застраховка от 100$, ако искаш повече си цакаш, за някой страни до които пращаш НЯМА застраховка, Франция не е от тях ...
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Marginal39 написа:Застрахофка може да направи САМО изпращача, от Канада квото и да пратиш включва застраховка от 100$, ако искаш повече си цакаш, за някой страни до които пращаш НЯМА застраховка, Франция не е от тях ...
вуйче - лени получава колет от франция, а не обратното

май си още сънен
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

bgmontreal написа:
Marginal39 написа:Застрахофка може да направи САМО изпращача, от Канада квото и да пратиш включва застраховка от 100$, ако искаш повече си цакаш, за някой страни до които пращаш НЯМА застраховка, Франция не е от тях ...
вуйче - лени получава колет от франция, а не обратното

май си още сънен
Знам братчед и кво от тва?
Аз давам информацията само льо ...
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

IRA написа:... Да не си купила нещо от Ларедута :)

Да аз пазарувам от там и доста поръчки съм направила но досега не съм имала такъв проблем, явно че по Коледа и тук се краде от колети.....
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

И аз пазарувам от там и не съм имала проблеми до сега, но съм чела за подобни проблеми в българските форуми. По време на намаление или около празниците франсетата са пренатоварени и понякога самите правят грешки. Спомням си ,че дори хора на които пакетите не са били отваряни са им липсвали неща, също пратени грешни продукти. Едно пише на фактурата друго получили. Най-добре им пиши. Мисля , пак по спомени, на някои им бяха пратили нещата за тяхна сметка, а на някои им пращаха валчери. Провери дали имаш отметка срещу всяка стока на фактурата.
Между другото аз си поръчвам нещата от там като подарък и досега само 2 пъти съм платила мито,а има над 20 поръчки.

Радой Ралин
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Мразя да плащам мито !!!
Публикувай отговор