Очевидно това са професиите, които ще са приоритетни в следващите (поне) 2 години. След това може да измислят нещо друго...

За инженерите значение има не дипломата, а дали не са му заврени ръцете в задника. Не е необходимо да си член на професионална организация за да работиш като инженер. Списъка е изцяло с квалифицирани професии. Ако някой обаче смята че трябва да получава висока заплата за това каква диплома има, а не за това какво прави е тръгнал за грешно място.Мими написа:Хайде аз първа. Нещото, което ми се набива на очи в списъка с професии са големия брой медицински и инжинерни професии, за които, поправете ме. ако греша дипломите не ги признават.... И честно казано, от изброените професии не виждам да им трябва 'високо-квалифицирана' работна ръка... Най-големия майтап ще е напук на всички дипломи, които имаме накрая да заминем с 1,5 години стаж в Макдоналдс.........![]()
Какво означава " ... дипломите не ги признават ..." много добре си ги признават. Признава ги държавата Канада. В Онтарио - можеш да си ги приравниш към местният еквивалент. Най-често бакалавър "по нещо си".Мими написа:Хайде аз първа. Нещото, което ми се набива на очи в списъка с професии са големия брой медицински и инжинерни професии, за които, поправете ме. ако греша дипломите не ги признават....
Сега започва великата стъкмистика....Bo написа:kill_u, май си решил да пишеш от тези кодове?
Всъщност това си мисля - дали сега няма да настане великата стъкмистика и да завалят хора, които са работили именно някоя от търсените неща?
for those not in the list of 38, check on provincial nomination and try to get a jobBo написа:Аз искам да попитам хората, които са изпратили документите след 27.02 и НЕ попадат в никоя от въпросните професии какво мислят да правят?
То съветници колкото искаш - но като прегледаш PNP на различните провинции освен квебекарската и 1клас от Манитобската - всички други за да те номинират трябва да си намериш работа а това е едно от наи елемнтарните неща да знаеш.kill_u написа:for those not in the list of 38, check on provincial nomination and try to get a jobBo написа:Аз искам да попитам хората, които са изпратили документите след 27.02 и НЕ попадат в никоя от въпросните професии какво мислят да правят?
Такъв отговор видях тук
http://www.immigration.ca/discussion2/t ... 75񖒜