Щастливи ли са Квебекарите в Квебек?
Щастливи ли са Квебекарите в Квебек?
Предполагам, че повечето от вас имат познати, колеги, приятели квебекари .. или пък просто са обменяли мисли..или пък са участвали в подобни разговори - Доволни ли са Квебекарите от тяхнаат си провинция или не? Имат ли желание да се преместят да живеят някъде другаде в Канада... или биха предпочели да си стоят в Квебек.който има някакви наблюдения по въпроса , моля да сподели 

Основното им занимание е да се инджойват - на работа, в къщи, в трафика, на ски, във Флорида през зимата ... Това им е тематиката на живота - да са щастливи!
А дали е така ... кой да ти каже
А дали е така ... кой да ти каже

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
,.
Естествено, че са доволни, нали са квебекари и са си у тях, говорят техния си език и живеят по техните правила.
- ablood
- Обратна връзка:
Re: ,.
Те и повечето българи са си у тях, говорейки български, и живеейки по български, ама са ужасно недоволни и само се оплакват.holy написа:Естествено, че са доволни, нали са квебекари и са си у тях, говорят техния си език и живеят по техните правила.
Масовият квебекар е напълно доволен (доволна свиня, както каза някой

- Kan_Tangra
Абе наистина на пръв поглед са много щастливи. Обзети от една такава ориенталска анти-амбиция.
Едва ли истинските кебекуа ще си замечтаят да ходят някъде. Останалата част от Канада - англофоните, те мразят чак в червата си. Не могат да ги понасят меко казано. Не могат да понасят и ужасният им език (английския).
Не могат да понасят и който и да е "нефренски" език.
Къде да идат!!??
Тея от кебекуата, които са посещавали родна Франция, мразят и нея, мразят и надутите французи, а най-мразят подигравателно сизходително/съжалително и презрителното отношение към тях.
Най-мразят, когато говорят на някой французин във Франция, той да не разбира нито дума. До толкова са фрустрирани от тази кошмарна несправедливост, че с нетърпение чакат да им свърши 1-2 седмичната почивка във Франция, че да си заминат в родния Квебек. (Където всеки им разбира)
За емиграция и местене отново и дума не може да става ...
Не знам до колко са щастливи, ама тука има един такъв момент. Най-грижливо са обезопасени всички обществени тераси, балкони, прозорци, мостове и прочее, удобни за спортно скачане зони.
Или със заключени врати, или с неотварящи се прозорци, или с мрежи които не могат да се срежат. Таваните и покривите също се заключват и не всеки има ключ.
Единствено не могат да сложат мрежи между линиите на метрото и мястото за чакане, защото все пак хората трябва от някъде да влизат и излизат от влака. Ама ако имаше чалъм щяха и там мрежи да сложат.
Затова и все там се натискат да скачат хората (пред метрото де), щото не са го заградили още.
Едва ли истинските кебекуа ще си замечтаят да ходят някъде. Останалата част от Канада - англофоните, те мразят чак в червата си. Не могат да ги понасят меко казано. Не могат да понасят и ужасният им език (английския).
Не могат да понасят и който и да е "нефренски" език.
Къде да идат!!??
Тея от кебекуата, които са посещавали родна Франция, мразят и нея, мразят и надутите французи, а най-мразят подигравателно сизходително/съжалително и презрителното отношение към тях.
Най-мразят, когато говорят на някой французин във Франция, той да не разбира нито дума. До толкова са фрустрирани от тази кошмарна несправедливост, че с нетърпение чакат да им свърши 1-2 седмичната почивка във Франция, че да си заминат в родния Квебек. (Където всеки им разбира)
За емиграция и местене отново и дума не може да става ...
Не знам до колко са щастливи, ама тука има един такъв момент. Най-грижливо са обезопасени всички обществени тераси, балкони, прозорци, мостове и прочее, удобни за спортно скачане зони.
Или със заключени врати, или с неотварящи се прозорци, или с мрежи които не могат да се срежат. Таваните и покривите също се заключват и не всеки има ключ.
Единствено не могат да сложат мрежи между линиите на метрото и мястото за чакане, защото все пак хората трябва от някъде да влизат и излизат от влака. Ама ако имаше чалъм щяха и там мрежи да сложат.
Затова и все там се натискат да скачат хората (пред метрото де), щото не са го заградили още.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола