KVS написа: Ако си близко до Макгил, пробвай със студентчетата.
мен лично нещо друго ме смущава: географския център на Монреал е ли близо до McGill ?
странна формулировка на местоживеенето, събуди ми любопитството къде е това място ?
Пумпи, ти като искаш да видиш къде е центърът сигурно чертаеш окръжност и после теглиш диаметъра и хоп откриваш центъра на града
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
krimon написа:какво е това понятие "географски център на град"
Пумпи, ти като искаш да видиш къде е центърът сигурно чертаеш окръжност и после теглиш диаметъра и хоп откриваш центъра на града
Когато искам да видя къде е " географския център " мисля, че точно това бих направил. За "доун тоун"( а ла хълбой) мисля определението е друго, но ти ще ми кажеш сигурно как е най-правилно
аз за ;географски център; на града никъде не съм споменавал.
казах географския център на остров монтреал.
ако някой се интерисува къде се намира може много лесно да го открие по схемата на кримон ,теглиш една черта по хоризонтала и една по вертикала и където им е пресечната точка там е географския център на остров монтреал и там някъде наблизо се намира предлаганият от мен апартамент.
за наистина заинтерисованите по вече подробности на лични съобщения.
и да разсея малко мъглата локейшъна е отличен както за местнородени,по стари имигранти и съвсем пресни имигранти с непосредственната си близост до две възлови градски магистрали и две метростанции.
Абе за какви гаранти говорите бе. Туй да не е 2002-2004 година. В момента пазара е пренаситен от свободни квартири и няма кой да ги наеме. На кадето де обърнете има табели, че се отдава под наем. Като имате пари за 2-3 наема и веднага ви лапват. Че даже и фасони може да правите и да си избирате каквото Ви харесва.
А пък тей като гледам тези дето дават мнение по темата са по на 3-4 и повече години в Канада, някои даже и собственици на собствен дом, т.е. изобщо не знаят какво става с пазара на квартири....
Ascao написа:Абе за какви гаранти говорите бе. Туй да не е 2002-2004 година. В момента пазара е пренаситен от свободни квартири и няма кой да ги наеме. На кадето де обърнете има табели, че се отдава под наем. Като имате пари за 2-3 наема и веднага ви лапват. Че даже и фасони може да правите и да си избирате каквото Ви харесва.
А пък тей като гледам тези дето дават мнение по темата са по на 3-4 и повече години в Канада, някои даже и собственици на собствен дом, т.е. изобщо не знаят какво става с пазара на квартири....
90% от тези табели са избеляли, 20 годишни съобщения. Те никога не се свалят, дори и да има договори с наематели за години напред.
Практиката е - щом се дава под наем, има и табела. Свободните места не са от значение.
Бакшишите, като им се качи клиент свалят ли табелката "TAXI" от покрива?
Ако си си намерил вече работа и годишната ти заплата е ок, не трябва гарант.
Тоест има вариант и без гарант, пари стига да има
Ами така изисквания канадски стаж и диплома ,като новопристигнали от доларамата ли да си ги купим .Заяждам се разбира се но в рамките на добрия тон , просто неможах да се стърпя .Може би няма какво повече да се добави по тази тема освен че всеки се справя както може.Има свестни и отзивчиви хора във форума готови да помогнат, всеки да си ги търси .