Въпрос?
- hellstorm
- Обратна връзка:
Въпрос?
Относно документите които се носят на интервюто-освен оригиналите на тези които сме пратили за Виена към тях да се приложат ли и преводи при положение,че имат такива вече( от комплекта за Виена)?
Защото от поканата за интервю останах с впечатление че искат и перводи?
Защото от поканата за интервю останах с впечатление че искат и перводи?
Je respecte ton avis, mais c'est pas le mien donc c'est pas le bon.
-
- Обратна връзка:
Здравей,
би трябвало към Виена да са изпратни, копия на превода на документит. В такъв случай на интрвюто се носят и оридиналния превод на докумнтите и самите оригинални документи, които са на български. Освен това се носят, CV, сертификати ако има такива, препоръки също ако има, може и длъжностна характеристика от последната работа, която да е преведена.
Принтирани обяви за работа по специалността, които смятате да работит там и може би няколко обяви за апартаменти под наем ( на нас лично тези неща не ни ги искаха, но има всякакви случаи, по-добре да сте подготвени)
За друго в момента не се сещам, като допълнителни неща.
Поздрави и Успехи!
би трябвало към Виена да са изпратни, копия на превода на документит. В такъв случай на интрвюто се носят и оридиналния превод на докумнтите и самите оригинални документи, които са на български. Освен това се носят, CV, сертификати ако има такива, препоръки също ако има, може и длъжностна характеристика от последната работа, която да е преведена.
Принтирани обяви за работа по специалността, които смятате да работит там и може би няколко обяви за апартаменти под наем ( на нас лично тези неща не ни ги искаха, но има всякакви случаи, по-добре да сте подготвени)
За друго в момента не се сещам, като допълнителни неща.
Поздрави и Успехи!
Аз лично във Виена пратих оригиналните преводи от агенцията, с мокрия печет! За себе си оставих копията. В такъв случай не смятам, че трябва да се носят преводите. Не е нужно, след като оригинала е при тях!
Носят се само оригиналите на другите документи - трудова, книжка, паспорти и всички останали.
Носят се само оригиналите на другите документи - трудова, книжка, паспорти и всички останали.
19.12.2008 - Документи Букурещ
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!
23.01.2009 - Баркодове
26.05.2009 - Визи!
Много филосовствашefirna написа:Аз лично във Виена пратих оригиналните преводи от агенцията, с мокрия печет! За себе си оставих копията. В такъв случай не смятам, че трябва да се носят преводите. Не е нужно, след като оригинала е при тях!
Ами ако се загубят оригиналите ??!!?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Ами после до Б-щ какво ще пращаш ако не е тайна!efirna написа:Аз лично във Виена пратих оригиналните преводи от агенцията, с мокрия печет! За себе си оставих копията. В такъв случай не смятам, че трябва да се носят преводите. Не е нужно, след като оригинала е при тях!
Dum spiro spero!
-
- Обратна връзка:
Няма нищо лошо в това да пратиш оригиналните преводни документи.
Но по приницип, когато не ти ги искат и се приемат копия, много по-добре е да си запазиш оригиналите. Никога не знаеш къде ще ти потрябват. Да наиситна не се искат, но няма гаранция, че няма да ти ги поискат.
Освен това този превод ще трябва и за понататък според мен поне.
Поздрави и Успех на всички!
Но по приницип, когато не ти ги искат и се приемат копия, много по-добре е да си запазиш оригиналите. Никога не знаеш къде ще ти потрябват. Да наиситна не се искат, но няма гаранция, че няма да ти ги поискат.
Освен това този превод ще трябва и за понататък според мен поне.
Поздрави и Успех на всички!
Не пращайте оригинали бе хора. За какво си усложнявате живота. Пратете копия. На интервюто така ли иначе ще бъдете проверени.
Ако те имат нужда от нещо ще ви се обадят, но никой няма да пита за оригинали.
За Букурещ единствените оригинални документи с преводите които се пращат са свидетелствата за съдимост. Другите оригинални документи които се пращат са разписките са платената такса и паспортите.
Има си инструкция (check list) за документите до Виена и Букурещ. Там си го пише всичко - копия или оригинали. Що не четете?
Ако те имат нужда от нещо ще ви се обадят, но никой няма да пита за оригинали.
За Букурещ единствените оригинални документи с преводите които се пращат са свидетелствата за съдимост. Другите оригинални документи които се пращат са разписките са платената такса и паспортите.
Има си инструкция (check list) за документите до Виена и Букурещ. Там си го пише всичко - копия или оригинали. Що не четете?
Към Виена ние изпратихме копия на документите и не са ни искали нищо междувременно. Сега за интервюто ще взема всички документи- оригинали и оригиналния превод на оригиналите как прозвуча само....
DCS- 02.07.2008
Accuse - 11.07.2008
Покана за интервю - 10.10.2008
Интервю -2.12.2008, 11.00 h- успешно!
DCS Bucarest- 12.12.2008
Баркодове- 19.01.2009
Медицински -26.01.2009
Направени медицински-16.03.2009
Покана за визи- 13.08.2009
Визи- 03.09.2009
Accuse - 11.07.2008
Покана за интервю - 10.10.2008
Интервю -2.12.2008, 11.00 h- успешно!
DCS Bucarest- 12.12.2008
Баркодове- 19.01.2009
Медицински -26.01.2009
Направени медицински-16.03.2009
Покана за визи- 13.08.2009
Визи- 03.09.2009
hoyden написа:В Букурещ, тези документи не се изискват!
Айде, изказвайте се малко по-подготвени и не плашете народа, дето му предстои процедура!
Подкрепям ЕФИРНА!
Извинявам се за неподготвеното изказване,Вездесъщи !!!
Просто ние постъпихме като milen73, посъветва ни наш приятел,който също е направил така........на и-вюто носехме оригиналите и техните преводи!И нямаше проблеми.....даже не сме заверявали нотариално нищо!Успех на всички!
Efirna,дано не сме те уплашили много!
Успех на и-вютата!
Dum spiro spero!
Въпрос на личен избор, дали ще се пратят оригиналите или копията...
Не съм се уплашила
Аз лично, за себе си прецених да пратя оригиналите, а ако ми затрябват за нещо друго имам мокър печат върху копията... Както казах, всеки сам си решава. Не виждам защо, тук някой като изкаже мнение или позиция, веднага бива набеждаван в нещо подобно на философ или прочее... Този форум е за взаимопомощ, а не за лепени на етикети върху нечия особа, поне доколкото знам!
Не съм се уплашила
Аз лично, за себе си прецених да пратя оригиналите, а ако ми затрябват за нещо друго имам мокър печат върху копията... Както казах, всеки сам си решава. Не виждам защо, тук някой като изкаже мнение или позиция, веднага бива набеждаван в нещо подобно на философ или прочее... Този форум е за взаимопомощ, а не за лепени на етикети върху нечия особа, поне доколкото знам!
23.01.2009 - Баркодове
26.05.2009 - Визи!
23.01.2009 - Баркодове
26.05.2009 - Визи!
thebull, хайде приятелю обясни ми с колко класьора да вляза в тая стаичка и да разхвърлям около себе си, като имам два класьора с документи... Остава да почна да вадя и оригиналите на преводите, при положение, ако бях изпратила копията, а не оригиналите... Ама, че аз ще се ошашавя от толкова документи... В предвид цялото притеснение... Затова си прецених, поне да не се налага да сверяваме преводите, да пратя оригиналите. Остава да отмятаме само другите документи.Не пращайте оригинали бе хора. За какво си усложнявате живота. Пратете копия. На интервюто така ли иначе ще бъдете проверени
Ей, това ми беше логиката..., която си е правилна за мен!
Иначе всеки си решава, както казах! Не виждам защо трябва да превръщаме темата в спор!
23.01.2009 - Баркодове
26.05.2009 - Визи!
23.01.2009 - Баркодове