Чувствате ли се у дома си в Канада ???

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор

Каде бихте живяли ако имахте достатъчно средства за да не се лишавате почти от нищо ???

В Канада разбира се, за какво съм си загубил (загубила) толкова време и усилия да си построя живота отново тука иначе ???
17
29%
В България разбира се, тука съм ЕДИНСТВЕНО по икономически причини и ако един ден събера достатъчно пари ВЕДНАГА ще се завърна в Родината ...
10
17%
Все ми е едно: "Ubi Bene, Ibi Patria" (преведено на български: "Там кадето е добре, там е Родината".
21
36%
Бе ква Канада, ква България, аз нямам време да се обърна от кариери, деца, бизнеси и т.н. а ти искаш да мисля за това каде би ми било по добре ...
3
5%
Нито в Канада, нито в България, тука съм временно, не е това което изглеждаше когато попълвах молбата за постоянно жителство в Канада.
7
12%

Общо гласове: 58
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Батето е свенлиф като девица :lol: :lol: :lol: .
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

ми да сфенлив съм.трябва малко да ме предразпложите. :oops:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Е страшно ...
semeen

Мнение от semeen »

Маргинал, тази анкета гони академичен стил. Поздравления за нивото. :kral: И точно сега има странно симетрични резултати :lol:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

:beer: :beer: :beer:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Колкото повече пари бих имал, толкова по-скоро бих се изнесал за Канада. Къща/имение в малко градче, може извън селото, може и край океана. Да няма шум, събития и много хора наоколо. 8)

А който се чуди цял живот накъде да я хване и къде е по-добре, си остава май разкрачен.. и надупен. :beer: Ама такъв е живота - късно се отвори света за нас...
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

7George написа:А който се чуди цял живот накъде да я хване и къде е по-добре, си остава май разкрачен.. и надупен. :beer: Ама такъв е живота - късно се отвори света за нас...
Е тва е най верното което си казал до сега ...
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

7George написа:Колкото повече пари бих имал, толкова по-скоро бих се изнесал за Канада. Къща/имение в малко градче, може извън селото, може и край океана. Да няма шум, събития и много хора наоколо. 8)

А който се чуди цял живот накъде да я хване и къде е по-добре, си остава май разкрачен.. и надупен. :beer: Ама такъв е живота - късно се отвори света за нас...

:beer: Това за надупен и разкрачен е много вярно :wink: Колкото до света,аз лично мисля,че е обратното :wink: Нашенецът изобщо не може да се отвори към света.Нашенецът тръгва по света конфюзен и объркан.Първо е дълбоко загрижен да не го вземат случайно за Бай Ганьо :wink: Второ,сигурен е,че света е много враждебно място :wink: и ще бъде дискриминиран,неоценен и зле платен :wink:
След това е особенно загрижен,как ще намери "най престижния"квартал,"най голямата компания"/нашенецът трябва да е "НАЙ" иначе не го "е...а дявола" :wink: / Абе мога да пиша още сто неща,ама ква полза за Убедените :wink: :beer:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Слънчо.

Той ти говори за отваряне на света към нас, а не за нащо отваряне към света ...

Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Marginal39 написа:Слънчо.

Той ти говори за отваряне на света към нас, а не за нащо отваряне към света ...

Мерси за пояснението :wink: Понеже мисля,че света отдавна си е отворен :wink: аз пък говоря за обратното :beer:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Sunny boy написа:Мерси за пояснението :wink: Понеже мисля,че света отдавна си е отворен :wink: аз пък говоря за обратното :beer:
Като говориш за обратното, що го цитираш ???
А ако септември - 1989 ти се вижда отдавна значи си прекалено млад.
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Marginal39 написа:
Sunny boy написа:Мерси за пояснението :wink: Понеже мисля,че света отдавна си е отворен :wink: аз пък говоря за обратното :beer:
Като говориш за обратното, що го цитираш ???
А ако септември - 1989 ти се вижда отдавна значи си прекалено млад.
Разбирал съм се в спор с корабен механик :lol: сега не знам дали самолетния ще разбере кво казвам.Първо септември 89 не е никаква дата :wink: Може би казваш 10 Ноември 89 :idea: Та преди тая дата светът си беше отворен за легална и нелегална имиграция :wink: Ако нашенецът/в мнозинството си/научи тогава,че имало и друг свят освен соц.лагерът :shock: си е негов проблем,а не на света.Та в този смисъл нашенецът е почнал да открива света едва от двайсетина години насам,което нито е много, нито е малко :wink: Благодаря за комплимента обаче.Аз наистина се имам за много млад даже и на 50 :wink: :beer: ,която възраст тук по настояването на доста пишещи е "пенсионна" :lol:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Слънчо, говоря точно за септември - 1989, точно тогава за пръв пт ни дадоха международни паспорти.
Че не е дата, не е, ма поне е даден месец от дадена година.
Ти за кви имиграции говориш, за французите или финландците ли?
Щото за българите преди месеца за който говоря, нямаше нито легална, нито нелегална.
Ти ако си успял да се измъкнеш по еди какъв си начин преди въпросния месец, тва значи ли че сички ние сме могли ???
А и да е така, кой ни е дал необходимата информация?
На мене лично - НИКОЙ.
И мисля че 20 години е прекалено малко, особено за дартаняни като нас.
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Абе карай да върви :lol: Ей тука на чисто да кажа пак :wink: Нашенецът е "потресен",че светът не го разбира,че светът изглежда и работи по друг начин,различен от ПРЕДСТАВИТЕ му, придобити от четене на полуграмотна преса,разкази на приятели и познати.Когато излезе навън "познанията" се оказват абсолютно недостатъчни и за много от тях идеята да си мръднат собствените задници ,за да коригират незнанието е "губене на време" щот те си знаят,ЧЕ светът не ги "приема", дискриминирайки ги и отхвърляйки ги :wink: Обикновенно си мърдат задника в обратна посока дълбоко разочаровани хвърляйки вината върху всичко и всеки,но не и в собствената си некадърност и най вече МЪРЗЕЛ :wink: :beer:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Па и аз мисля че "нашенеца" не е виновен за сичко тва което изброяваш.
Кой го научи "нашенеца" на тия хубави качества които изброяваш и кой го научи на хубавите неща които са му в главата ???
Публикувай отговор