Da imigriram li sled kato vzimam v BG nad 1500?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Warrior

Da imigriram li sled kato vzimam v BG nad 1500?

Мнение от Warrior »

Zdraveite priateli,

Ot dalgo vreme sledia foruma i prodaljavam da se pitam neshto ... Nai-nakraia obache reshih da ne bada prekalen optimist, a da bada realist.

Parite, koito poluchavam v BG sa nad 1500 lv. Drug e vaprosa kolko vreme moje oshte da gi poluchavam de. Semeen s deca sam. Spored vas struva li se da se garbia s imigraciata za Canada ili da si stoia v BG?

Ot druga strana v BG otpuska e 20 dena, koeto e blizo 1 mesec. A za canada sam chuval, che ne e poveche ot 2 sedmici. Vse pak, kogato imash semeistvo i tova ne moje da se umalovajava!

Daite mi savet! Molia vi da badete otkrovenni v tova, koeto mislite. Po-dobre istina makar i da boli! :roll:
Аватар
agaton

Мнение от agaton »

Ne moga da ti kaza imigrirai ili ne...! Sam trqbva da si suzdadesh mnenie.

Moga da kaza samo, che az lichno ako vzimah hubavi pari v BG shtqh da si ostana tam.
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
Аватар
janyz

Мнение от janyz »

Zdravei,tova kakto se kazva e hubav vapros !!!!!Tova ,koeto prochetoh kato statii vav foruma ,malko me pretesnjava !Tvojat vapros e sashto smushtavasht! Az sashto poluchavam dobra zaplata ( na 1/2 ot tvojata)no se pitam tova li e vsichko ????Zaplatata e ot den do pladne ! Pomisli v perspektiva -v chastnite firmi ni osigurjavat na 150 lv,mizerijata ,kojato ni ochakva v pensionna vazrast shte e uzasna (ako doziveem).Kakvo e badeshteto za decatani ?- nejasno ,trudno moze da dadesh dobro obrazovanie bez sredstva !!!! Decata na barovcite i na bivshi i nastojashti velichie vzeha diplomi ot prestizni Universiteti ! Kade sme nie ,inteligentnite ,no bedni vishisti ?Jasno e ,che v Canada zapochvame ot "0" ,no se nadjavam ,che po-barzo shte dostignem normalno nivo ! Za men badeshteto na decata ni e po- vazno ot moeto sobstveno !Mnogo oshte moga da pisha ,no nadjavam se s moite 40 g. da imam badeshte -za men i decata ! Po-dobre nespoluchliv opit ,otkolkoto propusnat shans !!!Nadjavam se da ne gresha !!!! Zivota e edin i trjabva da se opita !Bez mechti i stremez kam po-dobro ...prosto sme martvi !!!!Uspeh!!!
E az utre 14 April sam na intervju ,i makar che pisanijata ne me okuraziha osobenno ,otivam s vjarata che vsichko ,koeto pravja e za dobroto na men i semeistvoto mi !!!! Uspeh !!!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Егати милионерите! :D :D :D
Какво да кажем ние с гайдите?
Сериозно, въпрос на личен избор е дали човек да тръгне, или не. Ние подадохме документи за Канада в края на 2001г., когато семейния ни доход нетно беше над 1100лв., имахме служебен джип и мобилен телефон и супер условия за работа... Знаехме, че нещата обаче се променят и че средната заплата в моя бранш е около 350-400лв., което не е достатъчно за нас...
И освен това, както се пее в една хубава наша песен, не всичко е пари, приятелю... Спокойствие, сигурност, перспективи...
Решението е трудно, когато си в горна мъртва точка, но струва ли си да чакаш да паднеш в долна мъртва, за са тръгнеш?
Успех!
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Spored men nikoi ne moje i ne triabva da ti otgovaria na tozi izklju4itelno li4en vapros! Az ako vzemah tolkova pari i raboteiki po profesiata si, bih oti6al v Canada, no na ekskurzia, kato turist! E, ako pak mi haresa...
To Live Is To Die
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Savet ne moga da ti dam - vaprosa e prekaleno lichen. Moga obache da ti kaja kakvo napravih / bih napravila az.

V Bg ne pecheleh pochti nishto, zatova mi se nalagashe da zamina za chujbina. Ot 1996 obikaliam i rabotia iz Evropa, vse 'pristijni' raboti (ne che umam neshto protiv prenasianeto na tuhli). Kolegite mi me uvajavat. Pechelia dobri pari. Govoria perfektno niakolko ezika. Lesno se spriateliavam i okolo mene neprekasnato ima mnogo hora ot vsiakakvi natsionalnosti i jizneni poprishta (do stepen poniakoga da se nalaga da gi razgonvam s prachkata). Kato tsilo stavam za imigrant.

Vapreki vsichko opisano po-gore obache, ako niakoi mi dade zaplata ot 1000 lv. na mesets i razumni prespektivi za zapazvaneto na vaprosnata zaplata v blizkite 2-3- godini (za da sam sigurna che shte moga da izdarjam roditelite si - pensioneri), hvashtam samoleta za BG oshte taia vecher. Moje v Sofia da e mrasno, i sivo, i prestapnostta i transporta i magazinite i tova i onova...no tam se chustvam na miastoto si...V chujbina e super, no e CUJbina...dumichkata chujbina, ne sluchaino idva ot CUJD...

Niakoi kazvat - svikva se...iavno e do chovek...eto - tolkova godini stanaha veche - ne sviknah. Ot nishto konkretno ne moga da se oplacha, no imam chustvoto, che jiveia jivot na zaem...

Kakvoto i da izberesh - kasmet i zdrave na teb i semeistvoto ti.
Аватар
sve
Обратна връзка:

Приет

Мнение от sve »

По въпроса на постинга! Наистина това е доста лично аз си мисля че все пак шанса да успееш в Канада е по- голям, както и сигурноста за бъдещето. Въпреки че и аз имам големи доходи не знам докога ще е така ... наскоро гледам цени на апартаменти във Варна преди година- две апартаменти които струваха по 15 000 USD сега са по 25 000 EUR ами уре какво ще е. "Смотан" апартамент на центъра "визирам офертите срестъ църквата свети Никола във Варна" струва между 50 и 100 000 EUR. Та вече си задавам въпроса за къде съм с доходи между 700-1000лв месечно, ами какво да очаквам утре Аз лично нямам вяра в държавата ни, защото не съм сигурен какво сте се случи на другия ден и недай си боже ако остана без работа.... край !

И искам най-сърдечно да пожелая успех на JANYZ утре на итервюто!!
стискам ти палци !!! успех !!
Silistra

Мнение от Silistra »

АЗ се иЗниЗах от БГ преЗ 2000,та моите доходи тогава бяха доста над 1500лв. Прав си За Цените на апартаментите, живях 6 г. в Варна, ама това е покраи еуфориятя ЕС. НеЩо не врьЗва логиката, Среден доход на обикнобен работник тук в Германия е кьм 900 до 1200 евро нето,като цената на 1м² ЖИлиЩна плоЩ е 1000 до кьм 1500 евро ( старо строителство ) , та обЩо каzано като работиШ 1 МесеЦ си купуваШ 1м² . Да погледнем БГ . Средна Заплата 100 до 200 евро , Цена на 1м² 400 до 600 Евро, та zаплата 150 евро месе4но/усреднено/ и 1м² 500 евро / усреднено/ , НЕЩО НЕ СЕ ВРЬЗВАТ ИЗ4ИСЛЕНИЯТЯ. Вьпросьт е СЛЕДНИЯТ , Заплатите ли са много ниски или цените са доста надути ? Моят отговор и двете , Би трябвало zаплатите да се вдигнат , а цените на жилиЩата да спаднат малко , като се има впредвит обЩото икономи4еско положение на страната , НО НЕ ЗАБРАВЯМ , ТОВА Е БГ , И НИТО ЗАПЛАТИТЕ ЩЕ НАРАСТНАТ , НИТО ЦЕНИТЕ НА ЖИЛИЩАТА ЩЕ СПАДНАТ .........
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Знаеш ли Warrior май е по-добре да не тръгваш.... и не е въпроса, а още по-малко отговора в заплатата ти - това е относителна величина... според мен проблема е, че ти не знаеш какво искаш да правиш и не можеш да вземеш решение за собствения си живот, а още по-малко отговорност за бъдещето на семейството ти. Никой друг не може да го направи вместо теб!
Парите са моментна величина - днес ги има утре ги няма. Зависим си от необясними на логиката закони - дали ще съществува местоработата ти, дали шефа ти ще те държи на работа или пък дали него няма да го отвее някоя буря и да дойде нов.... Дали заради поредните наколенки пред някой /политик, чужденец или просто за собствен интерес/ няма да променят законодателството така, че току що потръгналия ти собствен бизнес ще стане безпредметен....
Естествено всичко зависи и от това доколко си подготвен за да направиш такава стъпка - тук трябват езици /аз в тази част съм зле :-) така че не съм най-добрия пример/ но! трябват и други работи щот само с езици не става - или трябва да учиш тук или се примиряваш с ниско платена работа. Ако имаш специалност, която да е интересна за тук чудесно, дори и да не са ти перфектни езиците пак ще прогресираш, а езици се учат ... Има обаче една подробност - интересните специалности трябва да са подплатени и с малко поне опит.
Ако ще задаваш въпрос какво е това интересна специалност - ами това е специалност, която става за производството - щот тук хората имат производство - имат и търговия, ама тя е резултат от производството. И администрация имат, ама там влизането е трудно - не че не е сладко, ама точно затова май е трудно.
Така че приятно чудене и маене ....
Pepon

Мнение от Pepon »

Silistra написа: НО НЕ ЗАБРАВЯМ , ТОВА Е БГ , И НИТО ЗАПЛАТИТЕ ЩЕ НАРАСТНАТ , НИТО ЦЕНИТЕ НА ЖИЛИЩАТА ЩЕ СПАДНАТ .........

Absoliutno sashtoto vaji i za Canada, kolega.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Silistra

Мнение от Silistra »

Pepon написа:
Silistra написа: НО НЕ ЗАБРАВЯМ , ТОВА Е БГ , И НИТО ЗАПЛАТИТЕ ЩЕ НАРАСТНАТ , НИТО ЦЕНИТЕ НА ЖИЛИЩАТА ЩЕ СПАДНАТ .........

Absoliutno sashtoto vaji i za Canada, kolega.

:beer:
А как е сьотноШението Заплата , средна продажна цена 1м² при вас ?
Аватар
Гой

.

Мнение от Гой »

Silistra написа:АЗ се иЗниЗах от БГ преЗ 2000,та моите доходи тогава бяха доста над 1500лв. Прав си За Цените на апартаментите, живях 6 г. в Варна, ама това е покраи еуфориятя ЕС. НеЩо не врьЗва логиката, Среден доход на обикнобен работник тук в Германия е кьм 900 до 1200 евро нето,като цената на 1м² ЖИлиЩна плоЩ е 1000 до кьм 1500 евро ( старо строителство ) , та обЩо каzано като работиШ 1 МесеЦ си купуваШ 1м² . Да погледнем БГ . Средна Заплата 100 до 200 евро , Цена на 1м² 400 до 600 Евро, та zаплата 150 евро месе4но/усреднено/ и 1м² 500 евро / усреднено/ , НЕЩО НЕ СЕ ВРЬЗВАТ ИЗ4ИСЛЕНИЯТЯ. Вьпросьт е СЛЕДНИЯТ , Заплатите ли са много ниски или цените са доста надути ? Моят отговор и двете , Би трябвало zаплатите да се вдигнат , а цените на жилиЩата да спаднат малко , като се има впредвит обЩото икономи4еско положение на страната , НО НЕ ЗАБРАВЯМ , ТОВА Е БГ , И НИТО ЗАПЛАТИТЕ ЩЕ НАРАСТНАТ , НИТО ЦЕНИТЕ НА ЖИЛИЩАТА ЩЕ СПАДНАТ .........
Ха-ха. Значи немеца си купува кв. м. с една заплата ,а все още останалите българи в БГ - с три заплати.Наистина има нещо гнило в БГ.

Може би има смисъл в купуването на яко поскъпналите жилища в БГ само ако и доходите/стандарта на работещите там се вдигнат също ,иначе е набутвация.
Mtl Гой
Silistra

Мнение от Silistra »

ОЩЕ кьм темата , ТУК ЖилиЩен кредит се намира от 3,4 % , а потребителски от 6,7 % . На сестра ми и отпуснаха потребителски кредит вьв Варна на скромните 17 % , жилиЩните били кьм 7 до 10 % , само да се повиШи ОЛП ( основният лихвен процент ) сьс 2% б европеиската Зона това води автомати4но повиШение мин. 4 % в БГ (ЗаЩото в БГ банките се Застраховат ) , та тогава Ще има да продават банките евтини жилиЩа ( трябва малко да по4акаме , ЗаЩото кьм 30% от апартаментите са купени с кредити и принадлежат на банките в блиЗките 15 или 20 г. )
ТЬРПЕНИЕ МУ Е МАЙКАТА
LaRue

Мнение от LaRue »

Хей боецо,
Не само ти получаваш такава заплата в България. Всеки сам най-добре знае как да си е*е жената, за това избора е изцяло твой.

Bon courage!
Bonne chance!
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
Sven
Обратна връзка:

Мнение от Sven »

Хей боецо,
Не само ти получаваш такава заплата в България. Всеки сам най-добре знае как да си е*е жената, за това избора е изцяло твой.
...ha-ha...e tova mi haresa! :-)...po to4no edva li bi moglo da se kaje!
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
Заключено