Кацане в Сиатъл и пътуване до Ванкувър

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
pileto

Кацане в Сиатъл и пътуване до Ванкувър

Мнение от pileto »

Здравейте,

Преди няколко месеца си получихме визите и тъй като в момента проучваме най-евтиния вариант за транспорт до Ванкувър, имам следния въпрос:
Някой знае ли дали е възможно да се пътува до Сиатъл(САЩ) и да се влезе в Канада по суша?
Много ще съм благодарна, ако някой може да ми отговори.
:-)

Поздрави,
Ваня
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

За можене - може. Пригответе си щатски визи за удоволствието обаче.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
maryjoe

само че

Мнение от maryjoe »

Като си платите за щатски визи и после билета до Ванкувър не знам колко по-евтино ще ви излезе...
Аватар
pileto

Мнение от pileto »

Благодаря за отговорите!
Имаме приятел, който може да дойде да ни вземе с кола от Сиатъл и това доста би ни улеснило. А и виза за Щатите никога не е излишна ;-)
Цената на билета излиза с около 200 евро по-малко.
Мерси още веднъж!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

pileto написа:А и виза за Щатите никога не е излишна ;-)
Не е излишна, ако ти я дадат, аз на ваше място първо ще взема визата за САЩ и чак тогава ще правя планове да кацам в Сиатъл.
dairymaid

Мнение от dairymaid »

Привет Ваня,
Ние пътувахме този маршрут миналия месец с разликата, че хванахме клипъра от Сиатъл до Виктория, а не с кола до Ванкувър.
Ако съм разбрала правилно това ще ви е първо пътуване насам и е добре да съобразите някои детайли.
Първо вероятно ще сте с много багаж и многото смени на превозни средства могат доста да ви изнервят. Имайте предвид, че на пръво влизане на Щатска територия ще трябва да минете имиграционни, да си вземете багажа и да минете на митническа проверка, да си чекирате багажа пак и да отидете до съответния гейт. Ние сменяхме самолетите в Ню Йорк, бяхме с по един куфар и въпреки това си беше доста зор.
Също така пътуването е доста изморително ако имате повече смени на полетите. Като се добави чакането по летищата ще пристигнете в Сиатъл доста изтощени, а след това ви чакат доста часове с кола и още едно минаване на имиграционни...
Да не говорим, ако недай си боже някъде по трасето ви изгубят багажа (на нас ни го изгубиха в Ню Йорк на отиване и първите дни бяхме с дрехи назаем :-S но добре че пристигна преди да си тръгнем обратно :-)
Каквото и да решите ви пожелавам късмет и лек път
Поздрави
Весела
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Аз направих така преди близо 8 години. Погустувах на роднини в Seattle един месец и отидох с автобус до Ванкувър. Ако ще ви вземат с кола от Сеаттле е още по лесно. Минаването през имиграционните по суша на мен ми отне не повече от 20 мин навремето. Аз нямах никакъв проблем навремето с взимане на виза за САЩ. Малко разправии с емигтационните на САЩ - защото нямах билет за напускане на САЩ, но ми дадоха престой за 3 месеца. За вашия случай може да проверите дали няма да ви дадат транзитна виза за САЩ
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Познавам една японка, дето я върнаха в Япония от летището в Лос Анджелис, щото беше кацнала уж като туристка (а такава ще ви е визата за САЩ) а беше помъкнала сума ти куфари, което усъмнило имиграционните власти.

Та ако ще носите одеала, тигани и кръгли тави, както съм чувал много народ прави, има опасност да стане интересно като кацнете.
Аватар
pileto

Мнение от pileto »

Още веднъж благодаря на всички! Ще обмислим добре варианта с кацането в Сиатъл, взимайки предвид вашите коментари и ще решим как да действаме.

Поздрави,
Ваня
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Много са ми интерерсни някои хора или птици, готови да поемат толкова ненужни рискове, за да спестят по 200 евро на билет (а дали, като се дадат няколко стотин лева за американски визи + пътя Сиатъл-Ван???)), Да не говорим, че отказа на американски визи е почти сигурен, а доколкото знам, още при самата молба за виза се плаща, независимо от резултата.
А от написаните няколко реда си личи, че пилето не е неграмотно като, примерно, един Перчем от съседна тема, чиито български е на ниво второкласник от помощно у-ще.
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

и на мен много ми се искаше да се вклъча със същото мнение на последният се изказал ,но не поех риска,така и така никой нямаше да ме чуе и предпочитам да си стоя от страни и да им гледм сеира с куфарите и дисагите по аеропорта на сиатъл заради 200та кирливи лева дето си мислят ,че ще спестят с ганьовски номера.
абе хора тук ви чака такъв стрес/да не кажа к.р/ в първите дни и месеци ,ще гледате стерео доста дълго време докато ви се избистри погледа,направете си приземяването поне малко по меко и майната им бна тия кирливи 200 лв.ми то с тях на месец уискито си не мога да платя ,камо ли да си мисля за пестене .
кой разбрал,разбрал.айде меко кацане и разправяйте после как мина полета. :D
KVS

Мнение от KVS »

Бате, кажи направо, че евтиното обикновенно излиза скъпо. От друга страна, като се сетя как някои са се женили за индианки и са прекосявали реката по дъното, дишайки с бамбукови пръчки, Джек Лондон пасти да яде.
Избийте балъците и тарикатите сами ще измрат!
kurta007 написа: Жени ,ти щом мислиш/макар да стана ясно че не ти се отдава много/ ...
mwanza написа: ако си на социал и деливъри си там форевър.
Аватар
pileto

Мнение от pileto »

Здравейте,

Благодаря и за вашите коментари!
Бях написала, че проучваме варианти за пътуване, а не че сме решили да пътуваме по този начин. А и 200 евро на човек не са малко пари (поне за мен), това ни е горе-долу квартирата за един месец или тенджерите, тиганите и дрехите, които така или иначе не смятаме да мъкнем от БГ:-) И това като изключим таксите за американските визи.
Както и да е, първите коментари бяха полезни...останалите ги намирам за ненужни, но въпреки това благодаря за отношението по въпроса.
Успех на всички!
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Пиле, ето ти още един ненужен коментар - не е лошо отсега да почнете леко да си променяте манталитета. Само защото в Бг личното време не струва пукната пара, на Запад не е така. Тук хората обикновено не висят по цял ден по кафенетата и е малко нахално да ангажираш някой познат да си загуби един ден и няколко стотин долара, за да те разкарва напред-назад като с такси и да ти спети на теб някой долар. Аз освен личния си брат, не мога да си представя да поискам подобно нещо, дори и от най-добрия си приятел от детинство.
А и той приятелят ви е обещал да ви закара от Сиатъл до Ван, ама да не се окаже, че в последния момент е спукал гума.

Просто ти нахвърлям мисли в главата, твоя си работа дали ще ми обърнеш внимание.
Късмет и на вас!
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

Те тия работи ще ги разберат,ама по нататък.Засега не им се сърди,просто липса на местен житейски експириънс.
Дано с това си мнение и аз да съм им полезен.
Публикувай отговор