След 27.02.2008
Да, ясно ми е, че съвсем скоро ще бъдат публикувани промените. Но да речем, че след това нашите професии не са включени в този списък? Какво ще направите в този случай? Отказвате се изобщо от идеята да имигрирате, кандидатсвате по другата програма или?
Всъщност да ви попитам нещо - от прочетеното в линка от предишния ми постинг аз лично разбрах, че в най-лошия случай ще ми върнат кандидатурата и парите, а в най-добрия ще я приемат. Само аз ли го разбирам така?
Всъщност да ви попитам нещо - от прочетеното в линка от предишния ми постинг аз лично разбрах, че в най-лошия случай ще ми върнат кандидатурата и парите, а в най-добрия ще я приемат. Само аз ли го разбирам така?
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Ами така е написано. Ще ти върнат парите с кандидатурата, ако откажат да ти я разгледат въобще. Ако започнат да я разглеждат и придвижват и ако не те удобрят, няма да ти върнат платените суми за такси. Доколкото чета (не съм толкова добре запознат), хора с никакъв език започват да учат френски и кандидатстват по процедурата за Квебек, а след това си отиват където си искат.
Ако си намериш оферта за работа от канадски работодател и тази оферта е одобрена от HRSDC, промените в емиграционния закон не те касаят по никакъв начин.
Моя съвет е да изчакаш. Поне аз това правя.
Каквото и да е решението ти - успех. Ако има нещо - питай.
Ако си намериш оферта за работа от канадски работодател и тази оферта е одобрена от HRSDC, промените в емиграционния закон не те касаят по никакъв начин.
Моя съвет е да изчакаш. Поне аз това правя.
Каквото и да е решението ти - успех. Ако има нещо - питай.
Според мен колкото по-скоро си подадеш документите, толкова по-добре! Грубо казано, ако си добър кандидат, за теб няма значение какви промени ще има! Каквито и промени да има, молбата ти ще се разгледа по-рано от тези, чиито молби са подадени, изчаквайки промените!Bo написа:Аз все пак мисля да я изпратя до 2-3 дена.
Някой друг смелчага?
Дори да не те разгледат веднага, поне си чакаш реда!
Ако след като излязат промените, нещо те притесни- примерно, че няма да получиш одобрение, веднага можеш да си изтеглиш кандидатурата и да си получиш парите обратно!
Желая ти успех!

Не забравя, че Пашата обича смелите!

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Документите не може да се "оттеглят", връщат при поискване и т.н., все от този сорт неща. А и няма никакъв смисъл. След като се премести човекът в Канада и при положение че изпълнява условията за минимален престой, то просто ще му бъде преместено досието в въответното канадско посолство според местоживеенето му.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Моето скромно мнение е, че докато правиш процедурата с Канада от държава извън Канада и ти се наложи да кандидатстваш за виза, примерно туристическа или работна, от посолството ще те уведомят, че или трябва да прекратиш процедурата или не могат да ти разгледат молбата за виза!Kiwi написа:Въпрос малко настрани.
Ако подам документи по федералната сега и впоследствие намеря работа и получа работна виза, мога ли да си отегля документите от федералната и подам направо в Канада.
ПС. Става въпрос за приятел, а не мен.

Така стояха нещата преди около година! Сега може да е друго! Според мен е най-добре да запиташ кратко и ясно самото посолство, ако наистина ти е важно! Вярвам, че ще ти отговорят!

Жени - ако са ти казали от посолството или от някои официален представител на Канада чеЖени написа:
Моето скромно мнение е, че докато правиш процедурата с Канада от държава извън Канада и ти се наложи да кандидатстваш за виза, примерно туристическа или работна, от посолството ще те уведомят, че или трябва да прекратиш процедурата или не могат да ти разгледат молбата за виза!![]()
Така стояха нещата преди около година! Сега може да е друго! Според мен е най-добре да запиташ кратко и ясно самото посолство, ако наистина ти е важно! Вярвам, че ще ти отговорят!
-''докато правиш процедурата с Канада от държава извън Канада и ти се наложи да кандидатстваш за виза, примерно туристическа или работна, от посолството ще те уведомят, че или трябва да прекратиш процедурата или не могат да ти разгледат молбата за виза''
са лъгали .Да точно така излъгали са -Аз съм питал в берлинското посолство-ако подам док за имиграция дали ще се отрази на получаването на визитор виза и отговора е че няма.
В разговор лице в лице с служителка от посолствотоми беше обяснено че може да се подава за каквато и да е виза -нищо не се канселира и т.н
На въпроса-тва само за вашто посолство ли е-отговора -е тва е по закон от и важи за всички независимо къде са.
Това е на теория -на практика не съм го пробвал какво точно ще се случи.

По въпроса със списъка с професии- току що се рових за други неща в нета и попаднах на още едно коствено доказателство че списъците с така наречените търсени професии правени от Ка правителство нямат нищо общо с реалното търсене .

досега имаше само 1 такава сбирка- някъде март но гледам вече тенденцията е да са по 2 на година.
Вижте за какви професии става дума - мисля са доста по различни от тия в списъка на правителството.
Та фирмите от Канда ще си платят -и път и поне 1 до 2к за наем на ден за сградата и т.н за да си търсят хора - има представители на Ка посолството и т.н всичко е официално-тва е немската служба по труда дет организира такива сбирки. По думи на тез от посолството -макс за 1 до 2 месеца и работната виза е готова и човека пътува.
Ако някои е -багерист,тракторист,строител (почти без значение с каква специализация),шофиор на камион,нещо дето е свързано с петролния бранш- Албертянските нефтени полета -да пали самолета и да идва .Трябва да може да говори енглиш на ниво да се разбере с хората -без енглиш НЕ СТАВА- в 95% ще си намери работа и до 2 месеца е заминал като в някои случаи даже фирмите плащат и полета.
Аз все още се чудя дали да хоя на това събитие щото вече 2 пъти ходя и няма нищо нито за менаджери,за инженери ,за лекари и т.н

досега имаше само 1 такава сбирка- някъде март но гледам вече тенденцията е да са по 2 на година.
Вижте за какви професии става дума - мисля са доста по различни от тия в списъка на правителството.
Та фирмите от Канда ще си платят -и път и поне 1 до 2к за наем на ден за сградата и т.н за да си търсят хора - има представители на Ка посолството и т.н всичко е официално-тва е немската служба по труда дет организира такива сбирки. По думи на тез от посолството -макс за 1 до 2 месеца и работната виза е готова и човека пътува.
Ако някои е -багерист,тракторист,строител (почти без значение с каква специализация),шофиор на камион,нещо дето е свързано с петролния бранш- Албертянските нефтени полета -да пали самолета и да идва .Трябва да може да говори енглиш на ниво да се разбере с хората -без енглиш НЕ СТАВА- в 95% ще си намери работа и до 2 месеца е заминал като в някои случаи даже фирмите плащат и полета.
Аз все още се чудя дали да хоя на това събитие щото вече 2 пъти ходя и няма нищо нито за менаджери,за инженери ,за лекари и т.н
Аз пък мисля, че е възможно теб да са те излъгали! Едва ли да са го направили нарочно, но некомпетентни служители винаги се намират!bp_de написа: ........са лъгали .....
.....Това е на теория -на практика не съм го пробвал какво точно ще се случи.

Пък и ти казваш, че не си пробвал какво точно ще се случи!

В закона никъде не пише че трябва да отегляш и т.н та затова и питах- мене ме интересуваше дали ако подам док за иммиграция ще ме резнат от визиторска виза и няма да мога да посещавам моите.Жени написа:Аз пък мисля, че е възможно теб да са те излъгали! Едва ли да са го направили нарочно, но некомпетентни служители винаги се намират!bp_de написа: ........са лъгали .....
.....Това е на теория -на практика не съм го пробвал какво точно ще се случи.![]()
Пък и ти казваш, че не си пробвал какво точно ще се случи!
Та ще ти кажа къде съм питал а ти си прецени - то че некомпетентни има навсякъде е ясно но чак пак толкова....
2 пъти -на еи тия сбирки в немско -има щанд на канадското посолство с поне 4-5 служителя
и 2 пъти е тоя - и тои е на тия сбирки
Michael Chew
Program Manager
Telephone: 604 775-2215 Organization Code: TTED
Organization Unit: EIS - Economic Immigration Section - Provincial Nominee Program
Facsimile: 604 660-4092 Email: Michael.Chew@gov.bc.ca
Physical
Address: Suite 730-999 Canada Place
999 Canada Place
Vancouver BC
V6C3E1
Mailing Address: Suite 730-999 Canada Place
и 1 път на място в Канада.
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Сменят емиграционния министър на Канада. На мястото на Даян Финли застава Джейсън Кени, който преди това е бил Minister of Multiculturalism, което от своя страна, според някой анализатори и адвокати по емиграционните въпроси е положително за бъдещите емигранти и кандидатите за емиграция в Канада.
Новия министър бил от Албърта, която има много прогресивна емиграционна политика, продиктувана от недостига на работна ръка. Заради това Джейсън Кени се обявил за ускоряването на емиграционния процес и набирането на все повече Skilled Workers и ускоряване на процедурата по спонсориране.
В интерес на истината е очаква промените в емиграционния закон да бъдат публикувани съвсем, съвсем скоро.
Дано новините ви харесват.
Новия министър бил от Албърта, която има много прогресивна емиграционна политика, продиктувана от недостига на работна ръка. Заради това Джейсън Кени се обявил за ускоряването на емиграционния процес и набирането на все повече Skilled Workers и ускоряване на процедурата по спонсориране.
В интерес на истината е очаква промените в емиграционния закон да бъдат публикувани съвсем, съвсем скоро.

Ами не е много ясно дали е положително нещо тая смяна. Например ако човека е от Алберта тои много добре знае че в 95% хората които се търсят в Алберта какви са и да даде наистина приоритет на тях а тия професии въобще не са тия дето доста хора им се иска да са.valioiko написа:Сменят емиграционния министър на Канада. На мястото на Даян Финли застава Джейсън Кени, който преди това е бил Minister of Multiculturalism, което от своя страна, според някой анализатори и адвокати по емиграционните въпроси е положително за бъдещите емигранти и кандидатите за емиграция в Канада.