Списък с неща за багажа
- milla
- Модератор
Правилно си разбрал, превод от заклет преводач е достатъчно, няма нужда от легализация.vanka1 написа:аз до колкото разбрах от всичко изписно в този форум, а и от споделен опит няма нужда дори и от превод на голяма част от документите,само съвсем жизненоважните - акт за раждане, някакви здравни докс ако имате... другото (преводите включително) не ги признават, искат да е преведено от тамошен преводач . или нещо такова. ако не съм права - нека ме поправят
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
- angelheart
и като за капак - на североамериканска почва да дадеш отново тия луди пари за добър спален чувал си е жива лудостmelhaer написа:... вместо чаршафи за спане, въобще спално бельо, е по-добре да се нсоят спални чували - хем са многофункционални, хем топли повече от чаршаф, плик, като нямаш юрганче да сложиш в него, освен това си се позлват екстра за бъдещи ексурзии насам-натам.
...

Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
-
Здравеите,............. абе хора защо вместо да пишете списъци не вземете да обясните на новопристигащите нещо за магазин ДОЛАРАМА например и да разберат 4е могат да се купят кухненски пособия и не само, на достъпни цени и др. неща като за начало а не някои да вземе да домакни неща от БГ които може да си купи и там а да му остане място в куфарите за нещо др.
Аз ,като автор на темата и като новодошъл в последствие може би трябва да спомена,че всичко,което съм писал по-горе веднага ми влезна в употреба.Дори въжето за простиране,за което се смееха доста хора,че съм го писал в списъка и че имало сушилници и клещите и отверките и мога да кажа всичко.
Сушилниците тука са мисля по 15 долара на промоция и сравнени с турските,които си купуват храта в бг нищо не струват.Турските са къде къде по-стабилни и здрави.Тука постоянно виждам изхвърлени сушилници от канедиън тайър целите разкривени и изпочупени-не са успяли да задържат прането върху себе си и са се прецакали.А общите сушилни дето са по блоковете ти излизат доста скъпо като за новодошъл.
Относно доларамата-верно всичко е евтино,но все пак не всички идват тук с по 15 000-20 000 $.
Ние дойдохме с 5000$ тричленно семейство и още не смеем да си накупим някои неща па макар и от доларамата.
Елементарната сметка за нашото семейство показва следните разходи:
3 месеца x 750 $ за наеми = 2250$
3 месеца х 70$ (За 2ма души)Карти за гр. транспорт = 420$
3 месеца х 600$ за храна = 1800$
Тотал само за това = 4470 $
Сметката е за 3 месеца,защото това е основата.Може веднага някой да почне работа и да се подобрят нещата,но аз давам сметката за 3те месеца,след които вече задължително започва да тече някакъв приход.
4470 $ - Парите,с които идват и ще идват доста семейства от Бг.Както виждате не съм изброил други неща,без които не може да се живее нарочно за да се види,че и без тях парите са свършили.
Наемите варират от примерно 600 до 1400 и нагоре(с всичко включено) та може леко да се променят стойностите,но пак парите са крайно ограничени.
Та всеки според чергата си.Когато се казва,че еди какво си не трябва да се носи от БГ е добре автора на твърдението да поясни с колко пари е дошъл.
Сушилниците тука са мисля по 15 долара на промоция и сравнени с турските,които си купуват храта в бг нищо не струват.Турските са къде къде по-стабилни и здрави.Тука постоянно виждам изхвърлени сушилници от канедиън тайър целите разкривени и изпочупени-не са успяли да задържат прането върху себе си и са се прецакали.А общите сушилни дето са по блоковете ти излизат доста скъпо като за новодошъл.
Относно доларамата-верно всичко е евтино,но все пак не всички идват тук с по 15 000-20 000 $.
Ние дойдохме с 5000$ тричленно семейство и още не смеем да си накупим някои неща па макар и от доларамата.
Елементарната сметка за нашото семейство показва следните разходи:
3 месеца x 750 $ за наеми = 2250$
3 месеца х 70$ (За 2ма души)Карти за гр. транспорт = 420$
3 месеца х 600$ за храна = 1800$
Тотал само за това = 4470 $
Сметката е за 3 месеца,защото това е основата.Може веднага някой да почне работа и да се подобрят нещата,но аз давам сметката за 3те месеца,след които вече задължително започва да тече някакъв приход.
4470 $ - Парите,с които идват и ще идват доста семейства от Бг.Както виждате не съм изброил други неща,без които не може да се живее нарочно за да се види,че и без тях парите са свършили.
Наемите варират от примерно 600 до 1400 и нагоре(с всичко включено) та може леко да се променят стойностите,но пак парите са крайно ограничени.
Та всеки според чергата си.Когато се казва,че еди какво си не трябва да се носи от БГ е добре автора на твърдението да поясни с колко пари е дошъл.
Документи Виена 07.05.2007
Интервю 27.05.2008
Документи Букурещ 29.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
Интервю 27.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
-
Напълно съм съгласна с алигатор, че всеки според възможностите си. Ние сме без дете и при нас е малко по лесно, тъй като сме си уредили и квартира и кола.
От моя списък мога да кажа - дрехи каквито имаме, палта, якека и обувки, каквито имаме, шапки, ръкавици и шалове - купихме най-дебелото което намерихме,
лаптоп, флаш и слушалки с микрофон, картини и албум със снимки, бижута и най любимите ни парфюми (вече имам списък с тези който ще купя там ...), някой любими неща като чашките ни за сутрешно кафе и ЛАПТОПА
, май е това - а и едно невероятно вълнено одеало от свекито, за което се надявам да има място ...
От моя списък мога да кажа - дрехи каквито имаме, палта, якека и обувки, каквито имаме, шапки, ръкавици и шалове - купихме най-дебелото което намерихме,
лаптоп, флаш и слушалки с микрофон, картини и албум със снимки, бижута и най любимите ни парфюми (вече имам списък с тези който ще купя там ...), някой любими неща като чашките ни за сутрешно кафе и ЛАПТОПА

Живей така, сякаш на земята е рай!
25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
-
Да - и бях чел някъде във форума преди да пристигнем,че тука дебели дрехи не трябвали,и че хората тук ходели по тениски и отгоре с дебело яке,та като влезнели в метрото или магазина си сваляли дебелото яке и оставали по тениски,че иначе щяли да заврат в жегата.Такова нещо до сега не съм видял.При - 20,-30 градуса с каквото и дебело яке да се пусне човек,отдолу няма как да е по тениска.Вярно,че като влезе в метрото човек може и да се изпоти ,ако стои с яке и пуловер,но по-голямата част от хората стоят именно така ,и с пуловери(блузи) ,и с якета,че някои и със шапки.Аз най-често си свалям якето и си го държа в ръка,докато съм вметрото,но да се съблека по тениска...Може би ако съм много забързан и съм се сгорещил много ...тогава може и наистина да ми се прииска да се съблека по тениска,но иначе си е нормално с пуловера,или блуза с дълъг ръкав и якето в ръка.
Така че според мен вземете си дебели дрешки.
Така че според мен вземете си дебели дрешки.
Документи Виена 07.05.2007
Интервю 27.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
Интервю 27.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Това е защото на теб ти е първа зима!
Аз ходя по тениска под якето, но при температури до -15.
Това тези дни си е чисто извращение! Веднъж даже сложих шапка за около 5 минути...
Някой тук спомена таблата...
Преди години когато дойдохме, тук нямаше чак толкова българи, а да не говорим, че никой не познавахме. Понеже сме "късметлии", телефона го пуснаха на 10тия ден, а интернет проимахме доста след това (щото дойдохме без компютър, а тук се оказа, че требвало да се чака за доставка - отне около месец!!!!!!!)
Та - купихме си шах и всяка вечер само това играехме... Оттогава шах не съм поглеждала!
Споменах ли, че пристигнахме като баровци - багажът се състоеше само от книги и дрехи. Никакви съдове! Нищо! Само 6 пластмасови чинии, 2 такива чаши и спалните чували - тамън за къмпинг...
Оттогава съветвам всички новопристигнали да сложат в багажа каквото намерят за необходимо и стига да имат място.
Всеки има неговата си истина, де...
Аз ходя по тениска под якето, но при температури до -15.
Това тези дни си е чисто извращение! Веднъж даже сложих шапка за около 5 минути...
Някой тук спомена таблата...
Преди години когато дойдохме, тук нямаше чак толкова българи, а да не говорим, че никой не познавахме. Понеже сме "късметлии", телефона го пуснаха на 10тия ден, а интернет проимахме доста след това (щото дойдохме без компютър, а тук се оказа, че требвало да се чака за доставка - отне около месец!!!!!!!)
Та - купихме си шах и всяка вечер само това играехме... Оттогава шах не съм поглеждала!
Споменах ли, че пристигнахме като баровци - багажът се състоеше само от книги и дрехи. Никакви съдове! Нищо! Само 6 пластмасови чинии, 2 такива чаши и спалните чували - тамън за къмпинг...
Оттогава съветвам всички новопристигнали да сложат в багажа каквото намерят за необходимо и стига да имат място.
Всеки има неговата си истина, де...
Представителна извадка тип "паплач"

-
В момента с тези 46 кг на човек, не мисля че има начин да сложа чинии и разни такива неща, а и знам как мятат куфарите, като се прибирах от САЩ куфара ми тежеше 30 кг, имаше специален надпис да се вдига внимателно понеже е тежък - резултата беше изтръгнати дръжки и предпазен колан - понеже ги вдигат от там и ги хвърлят ... та не вярвам да ходим по тениски, поне не и първата година две, за нас това са полезните неща, защото каквото не става с пари, става с още пари. Като не ни стоплят нашите дебели уж якета, ще си купим други ... Един тиган, тенджера и комплект посуда едва ли е кой знае колко скъп, а като гледам в
canadiantire.ca; http://www.sears.ca/gp/home.html, а за wallmart-a да не говорим, изобщо няма смисъл да се мъкнат боклуци ...
Важните неща за мен са различни от битовите, домакински посуда и простири, не искам да обидя никого ама .... ми се струва малко прекалено ....
canadiantire.ca; http://www.sears.ca/gp/home.html, а за wallmart-a да не говорим, изобщо няма смисъл да се мъкнат боклуци ...
Важните неща за мен са различни от битовите, домакински посуда и простири, не искам да обидя никого ама .... ми се струва малко прекалено ....
Живей така, сякаш на земята е рай!
- hoyden
- Обратна връзка:
thehellgirl абсолютно съм съгласна с теб. И ние постъпихме така, като взехме малко парцали, малко книги, любими неща и даже не успяхме да достигнем онези заветни 46кила на човек. И детето ни имаше право на 46кила, ама не си направихме труда да пълним още 2 куфара
. Единственото, което държах да взема е малко чаршафи, завивки и хавлии. И все пак завивките от Wallmart си ги купихме за 18$, възглавниците за 3.50$ парчето, хавлии има колкото ти душа иска и то на прилични цени, тенджери и тигани - пак дал Господ и то на различни цени, според джоба. Всичко си купихме от тук и съм доволна.
Обаче.... има хора, които тръгват с ограничени средства ( не че ние сме с неограничени ) и тук пък подкрепям Алигатора с две ръце. Просто всеки се шири според чергата си и се съобразява с това което има.
Иначе, ако хванеш следновогодишните намаления.......става ти благо на душата, и то стига да имаш излишни средства

Обаче.... има хора, които тръгват с ограничени средства ( не че ние сме с неограничени ) и тук пък подкрепям Алигатора с две ръце. Просто всеки се шири според чергата си и се съобразява с това което има.
Иначе, ако хванеш следновогодишните намаления.......става ти благо на душата, и то стига да имаш излишни средства

-
- angelheart
Re: куфар с пари
Освежителна нотка в тематаNIAnia написа:Един куфар с пари стига за начало![]()

Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.