работа - въпрос

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Антон

Мнение от Антон »

На три места са ме взимали на работа след като съм подавал документи по обява, включително и такава в провинциален седмичник - безплатния Courrier du sud. Пиша това, за да не се отчайват новодошли, четящи писанията на настоящия форумен шут (преходна титла, която май се е позадържала на едно място, въпреки яростната конкуренция :D )

Разликите в законите на различните провинции в Канада са далеч по-малки от тези в различните швейцарски кантони, а и тук определено не става и дума за юрисдикция.

Забравих да спомена (по темата) че степента на владеене на езика е първия и според мен най-важен критерий по който ви преценяват дали ставате за дадена работа - имам предвид все пак сравнително квалифицирана такава.
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Антон написа:На три места са ме взимали на работа след като съм подавал документи по обява, включително и такава в провинциален седмичник - безплатния Courrier du sud. Пиша това, за да не се отчайват новодошли, четящи писанията на настоящия форумен шут (преходна титла, която май се е позадържала на едно място, въпреки яростната конкуренция :D )

Разликите в законите на различните провинции в Канада са далеч по-малки от тези в различните швейцарски кантони, а и тук определено не става и дума за юрисдикция.

Забравих да спомена (по темата) че степента на владеене на езика е първия и според мен най-важен критерий по който ви преценяват дали ставате за дадена работа - имам предвид все пак сравнително квалифицирана такава.

:beer:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Антон написа:На три места са ме взимали на работа след като съм подавал документи по обява, включително и такава в провинциален седмичник - безплатния Courrier du sud. Пиша това, за да не се отчайват новодошли, четящи писанията на настоящия форумен шут (преходна титла, която май се е позадържала на едно място, въпреки яростната конкуренция :D )

Тва е щото си по чаровен от нас Тонка :-)
А никой не е имал намерение да отчайв новодошлите мисля.
Аз лично исках да им кажа да не се отчайват ако не ги земат на работа от обява.
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

при пристигане в кебек, струва ми се най-добрия избор за този кандидат е пица ливрезон на черно + социал и кофи курсове и ще падне един живот, не е за описване - пълен рай на земята;)
точно така мисля по въпроса:)
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

peter_pan написа:при пристигане в кебек, струва ми се най-добрия избор за този кандидат е пица ливрезон на черно + социал и кофи курсове и ще падне един живот, не е за описване - пълен рай на земята;)
Секи гледа под различен ъгъл.
Аз съм сменил в табарнашко около 8 професии и тая която най ме изкефи е тая която ти споменаваш ...
Между другото, шефа ми - младо яре (става въпрос за Domino's Pizza на Cote St-Luc) ми сподели че е завършил висше за инженер обаче инженер не било купон и за тва работел в пицарията ...
:beer: :beer: :beer:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

mwanza написа:
Sunny boy написа:
Marginal39 написа:По принцип на написаното в Табрнашко не се вярва.
Повечето от тия които са пуснали обяви вече имат работници и са пуснали обявите за парлама щото ги задължава не знам си кой закон ...
:lol: :lol: :lol: Ти изби рибата тая вечер...
...незнам дали има такъв закон, но Маргинала е прав. Позициите се обявяват след като са заети.
Това е най лесния начин да те отсвирят, след като си направил лошо впечатление още по телефона: "Съжалявам, вече наехме човек".
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

ablood написа:
mwanza написа:
Sunny boy написа:
Marginal39 написа:По принцип на написаното в Табрнашко не се вярва.
Повечето от тия които са пуснали обяви вече имат работници и са пуснали обявите за парлама щото ги задължава не знам си кой закон ...
:lol: :lol: :lol: Ти изби рибата тая вечер...
...незнам дали има такъв закон, но Маргинала е прав. Позициите се обявяват след като са заети.
Това е най лесния начин да те отсвирят, след като си направил лошо впечатление още по телефона: "Съжалявам, вече наехме човек".
Все не мога да повярвам, че има хора, които да вярват на митове и легенди.
След всяко интервю се пише какви са слабите и силните страни на кандидата и какви са причините той да се отхвърли. Ако се каже, че мястото е вече заето, значи мястото е вече заето. Ако те отсвирват поради някакви други причини, обикновено се казват какви са причините. В немалко случаи на човек с потенциал, който е направил грешката да кандидатства за позиция, която не отговаря на квалификациите му, се предлага друга позиция.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Independent написа:Все не мога да повярвам, че има хора, които да вярват на митове и легенди.
След всяко интервю се пише какви са слабите и силните страни на кандидата и какви са причините той да се отхвърли. Ако се каже, че мястото е вече заето, значи мястото е вече заето. Ако те отсвирват поради някакви други причини, обикновено се казват какви са причините. В немалко случаи на човек с потенциал, който е направил грешката да кандидатства за позиция, която не отговаря на квалификациите му, се предлага друга позиция.
И може би, като кажат "ще ви се обадим, когато имаме позиция подхобяща за вашата квалификация" го правят? И това не се казва много по често на черните кандидати, жените и емигрантите?
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Поредната глупост пусната от някой, който е вече в Монтреал
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

silva_na написа:
Marginal39 написа:Тва за IT бизнеса ше го забравиш.
Аз кадето карах стажа си се говореше единствено на френски.
Възможно, не споря и не съм запозната. Визирах обявите, които съм чела само.
Не е вярно, много хора в този форум работят ИТ без грам френски от доста години вече...
Lub0 for President!
###############
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

ablood написа:
Independent написа:Все не мога да повярвам, че има хора, които да вярват на митове и легенди.
И може би, като кажат "ще ви се обадим, когато имаме позиция подхобяща за вашата квалификация" го правят? И това не се казва много по често на черните кандидати, жените и емигрантите?
Ситуации от миналата седмица:

1. Момиче с по-ниска квалификация. Наета на по-ниска позиция заради потенциал.
2. Аржентинец. Нает веднага.
3. Местен, франкофон. Отхвърлен поради ниска квалификация и липса на потенциал.
4. Местен, англофон. Добри квалифиции, лоши "софт скилс". Отхвърлен.
5. Местен, англофон. Сносни технически умения, нает на по-ниска позиция от кандидатстваната.

Резултат - тийм лийд позициите, които бяха постнати тук, са все още незаети. Съответно на никой от отхвърлените не им е казвано че са. Отказът е съпроводен с точно описание какво им куца. На никой не е казвано, че "ще се обадим, ако...".

Пък ти си вярвай каквото искаш
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

"софт скилс"- За туй пък откъде се взима диплома :lol:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Lub0 написа:
silva_na написа:
Marginal39 написа:Тва за IT бизнеса ше го забравиш.
Аз кадето карах стажа си се говореше единствено на френски.
Възможно, не споря и не съм запозната. Визирах обявите, които съм чела само.
Не е вярно, много хора в този форум работят ИТ без грам френски от доста години вече...
Тва значи ли че нема такива които работят само на френски ???
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ами честно казано не сам чувъл някой от ИТ-то да работи само на френски, но може и да има...
Lub0 for President!
###############
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Е така по стаа ...
Ако гърби в компания в която се говори предимно на френски (защото английския го мразят до дъното на душата си и го говорят само по принуда и ти дават да се разбере че не могат да го понасят) даже и компанията да е съставена от 10 души, на къф мислиш че ше трябва да говори?
Там кадето карах стажа бяхме горе-долу 10 работника.
Секи си имаше комп. и имаше 20 за курсистите, някой трябва да ги подържа и тва бях аз.
Работата не е кой знай ква, ма нали някой трябва да я върши, тя сама няма да се свърши.
Публикувай отговор