Разбира се че приемаш веднага. Че не са много, не са много, един би канадец взима както ти правилно си казал 100к. Т.е. след като си задвижиш процедурата, за 3г ще станеш канадски гражданин, така че ако искат да те задържат, ще треба да ти предложат такава заплатаDJIDJI написа:Здравейте, пише ви съпругът на Джиджи. Виждам, че жена ми е започнале темата, която толокова много ни вълнува - а имено дали да се местим в Канада или не. предложнието, което получих е следното - ас защитих докторат в Цюрих и понеже разбирам малко от уран ми предложиха 3 годишна пост/доц позития във фирма в Съскатоон. По желание - мога да остана там след третата година. Заплатата е - първите 3 години 55 000 ЦАД. От четвъртата - 100 000 КАД. Останах с убеждението, че 55 000ЦАд са достатъчни са живот. Не ни се иска пак да се местим и затова, ако ни помогнете с решението - ще е дали да се местим за постояно в Канада или не. Благодаря ви на всички предварително. Радвам се че има форуми с хора готови да помогнат.
Петър

1. Посъветвай с адвокат за договора. А именно какви са плюсовете и минусите, дали след 3-4г би могъл да се откажеш от него (особено след като получиш перманент резидент карта), и какви биха били санкциите разбира се.
2.Моят съвет е същно така да договориш индексиране на заплатата спред официалният индекс на инфлацията разбира се.
3.Щом ти предлагат от студена Канада договор, това значи че имат нужда от тебе, разбрали са твоята квалификация, и биха били доволни от тебе. Това също така означава че ще ти дават по малко пари от пълноправни канадци разбира се. Но щом ти се замисляш, това означава че си изчерпал вариантите си в Швейцария:). Така че. ПРИЕМАЙ. Тука е бяла държава.
П.С. Като чета тука форумите, тука повечето емигранти имат нужда от 1-2г докато почнат да работят (или въобще да почнат) на по нормална заплата. А ти идваш с летящ старт, което в превод значи че е по добре да работиш 3г на 55к отколкото 2г на 100к

П.П.С. Тъй като ще сте трима, това ще значи и че ще плащаш по малко данъци. Детските мисля че се по високи в Саск... Детските градини не ги знам, но сигурно има некои облекчения (все пак, страна със суров климат). Ти, (или съпругата ти:)), можеш прескопокойно да вземеш некой 2г курс, и да се преквалифицираш в каквото ти душа иска, след което и работата ще дойде от само себе си. Също така, може да ти прозвучи странно, но от 55к общ семеен доход, е по добре да скочите на 100к общ семеен доход. Ако0 другите форумци са на кеф, може и да те ме подкрепят с примери.