Групов полет началото на 2009

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
zenman

Групов полет началото на 2009

Мнение от zenman »

Здравейте на всички. Още нямаме покани за визи, но се надяваме скоро и това да се случи. Пускам тази тема, за да не спамим другата за поканите за визи, където няколко човека изявиха желание, ако можем, да организираме групово пътуване. Ние специално имаме намерение да пътуваме през първата половина на февруари. Ако има други като нас, независимо от кой град, можем да обменим информация и координати и да се организираме за групово пътуване. На никой няма да му е излишно да спести някой лев, нали, а и предполагам, че полетът ще е по-приятен в компания. Тези дни ще проверя какви са условията на Луфтханза на място в представителството им в София и ще пиша подробности. Ще мина и през Air France за същото. Ако има желаещи, пишете тук да се преброим, а след като проучим подробности, ще се уточняваме, ако устройват всички. Има време, но е хубаво да действаме вече. Хубав ден на всички
denzel

Мнение от denzel »

Имаш ЛС.
Dum spiro spero!
Аватар
aligator

Мнение от aligator »

По мои проучвания с поляците (LOT) пътуването излиза най-евтино.Ако искаш провери и тях.
Документи Виена 07.05.2007
Интервю 27.05.2008
Документи Букурещ 29.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
thehellgirl

Мнение от thehellgirl »

Ние планираме да пътуваме втората половина на Февруари, определено сме готови да се включим ако организирате нещо.
Живей така, сякаш на земята е рай!

25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
Atanas Atanasov

Мнение от Atanas Atanasov »

Ние също смятаме да пътуваме Януари, Февруари така, че е възможно да се съберем достатъчно хора за групов билет.
zenman

Мнение от zenman »

Здравейте на всички, да споделя какво научих днес след обикаляне из представителствата на някои авиокомпании в Сф. Все още не мога да ви дам инфо за групов билет, защото от офиса на Air France ми казаха да направя запитване по мейл за условията до една тяхна служителка и сега чакам отговор. Попитах както за Air France, така и за KLM, те макар да са една компания вече, предлагат различни цени на полетите, а и едните летят през Париж, а другите през Амстердам. Само да спомена, че бях и в офиса на Луфтханза, но тяхната служителка ме изгледа доста странно при въпроса ми за групов билет и ми заяви, че няма намаление, а и било сложно(тоест пак трябва да стане със запитване до компанията за съответния полет) и на практика единственото предимство е, че се групираме да пътуваме заедно, а не е само това идеята, нали?:) Така че, информация за групов билет ще дам, когато ми отговорят. Иначе научих следното. Правя угворката, че всички цени са в евро и става дума за полет между 05.02. и 15.02. 2009. Запитването ми беше за двама възрастни и дете между 2 и 12 години, за да ползва детски билет и цяло място. Всеки може да си сметне за неговото семейство, ако сте с повече деца или пък сте само двама или един възрастен. И така:

Луфтханза нямат еднопосочни билети до Монреал, двупосочните са 859 за възрастен и 702 за дете. Има една тънкост, това са цени, ако се резервират през бюрото на Луфтханза и те включват в себе си по 50 на билет такса резервация. Ако за същия полет се резервира място през сайта им www.lufthansacitycenter.bg намалете по 35 евро на билет, защото таксите за резервация за по 15 на билет. Плащането може да стане или с кредитна карта, или на място в бюрото. Или за двама възрастни и дете до 12 години, билетите излизат 2420, ако се резервират в бюрото или 2315, ако се резервират в сайта. Полетът е през Франкфурт в 6 сутринта и престоят за прекачване е малък.
Air France предлагат както двупосочни, така и еднопосочни билети, но смятам, че двупосочните им няма смисъл да ги обсъждам по две причини. Първо- датата за връщане трябва да е в рамките на три месеца след отиване, което не ни устройва, а ако е в рамките на една година, както е при другите авиокомпании, цената скача доста и е много над цените над другите.
Еднопосочен билет София-Монреал с Air France струва 618 за възрастен и 509 за дете. Общо 1745. Тук също има включена такса резервация и това е цена, ако се резервира в бюрото на компанията, те взимат по 35 евро, докато ако се резервира в сайта им, таксата резервация е по 5 евро на билет. Или ако е през сайта, свалете 90 от общата сума или по 30 на билет. Общо 1655 евро. Полетът е през Париж, НО прекачването е на другия ден, защото няма връзка в деня на полета. НОЩУВКАТА Е ЗА СМЕТКА НА АВИОКОМПАНИЯТА, ИЗРИЧНО ПОПИТАХ. Една нощ в Париж, не е зле ;) Разрешеният багаж е по 2 куфара/чанти на човек, всяка до 23 кг, включително и за детето, ръчен багаж до 12 кг. Това ми се струва адски много багаж, но в момента цитирам какво ми казаха.
KLM предлагат както еднопосочни билети, така и двупосочни с връщане в рамките на една година. Лети се от София до Амстердам с Air Bulgaria, защото KLM не летят от София. Това, което съм чул за родната авиокомпания не говори в полза на този вариант, но все пак до Амстердам са само около 2 часа(приблизително). Полетът е в 7 сутринта и в Монреал се пристига около 17ч. местно време. Еднопосочният билет е 613 за възрастен и 516 за дете 2-12 години. Общо 1742. Тук няма опция за резервация през сайт и затова няма как да се избегне плащането на такса резервация в бюрото на Air France/KLM.
Двупосочният билет с KLM с връщане в рамките на година струва 896 за възрастен и 774 за дете 2-12 години. Общо 2566 евро. За сравнение - Луфтханза искат за същия полет 2420 или 2315(ако се резервира през сайта им). И не се возите с Bulgaria Air :)
Накратко, изводите, които направих за себе си....ако предпочитате да летите с еднопосочен билет, избирате по-дълго пътуване с преспиване в Париж или в рамките на един ден, но с Bulgaria Air до Амстердам и от там с KLM. Ако предпочитате вариант двупосочен билет, определено по-добре е с германците. Но всеки сам си преценява, аз само споделям информацията, която днес ми беше дадена. LOT(както ми предложи aligator) въобще не съм ги проверявал, защото кацане в Торонто и прекачване на вътрешна линия до Монреал не ни устройва. Който го интересува, може да провери и сам. Бритиш също не съм ги проверявал, защото не ми остана време и енергия, ако някой има инфо, нека сподели, за да сравним. Това е, когато получа отговор за груповия билет, веднага ще я споделя. Поздрави на всички. :beer:
vanka1

Мнение от vanka1 »

ами доста теми се отвориха по въпроса за самолетните билети, но предпочитам да пиша в тази, защото в тази има все пак най-изчерпателна информация до тук. Аз останах много приятно изненадана от "всеизвестния" факт, че ползвайки услугите на агенция за резервация на билети ( в случая posoka.com ) възможността да си намеря билет в подходящ за мен ден, на сносна цена се увеличи в пъти. Всъщност ходейки и разпитвайки в бюрата на Air France, LOT i t.n. на нас ни се дава инфо само за полети извършвани изцяло със самолети на съответната компания ( изключение правят KLM), тъй като не могат да оферират полет, който започва с друга компания, а след прекачването продължава с тяхната. Само за пример ще дам моя билет : силен сезон - 23 декември, тръгване от София с AIR BG , прекачване в Париж, 16.55ч. в СЪЩИЯ ден продължаване с AIR FRANCEкъм Монреал., за 684 КАД при положение, че КЛМ се мятат за най-евтините и предлагат 748 КАД. за същата дата. Аз лично ви съветвам да пробвате и чрез агенция, струва си, успех! :D
thehellgirl

Мнение от thehellgirl »

Разбира се че агенциите дават повече възможности от към комбинации и т.н. Проблемът е, че когато обиколиш агенциите, сайтовете и компаниите, според датата, разбираш кое ти е най-изгодно. На мен също агентка ми предложи най-добра цена с едно прекачване, но аз избрах друг вариант - какво ще решите зависи от вас.
Важно е човек да има вярна информация ...
Живей така, сякаш на земята е рай!

25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
Аватар
krassy
Обратна връзка:

Мнение от krassy »

ednoposo4en Sofia - London - Toronto 399EUR
koito go interesuva da mi pi6e na li4ni
07.08.07-Документи Виена
27.05.08-Интервю
16.06.08-Отпечатъци ФБР
02.07.08-Документи Букурещ