По ума посрещат, а по живо-здраво те изпращат!- ЩО Е ТО?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
army

По ума посрещат, а по живо-здраво те изпращат!- ЩО Е ТО?

Мнение от army »

Как така се получава, че като те посрещне българин в Канада- после те зарязва да се оправяш сам?
Само да уточня, че това не е 100%!
Но в 80% е вярно. ЗАЩО?
Моят процент на "вярно" е много по- висок.
За 2 години и 5м. в Канада имам около 700-запознанства с българи и 99% от тях не желаят да срещат тези които са ги посрещнали при пристигането си?........
От тук на сетне настава страхотна интрига.........С години "ТЕ" не желаят да се срещат- НО разпитват един за друг!
На 10 ден след пристигането ни '/с осигурен апертамент/, на въпросите ми:
- Какво значи "Роджерс" и "Бел"?
- Как да си плащам сметките "онлайн"?
- "Норт Йорк"- в Торонто ли е?
- Можем ли да дойдем със Вас ,кагато отивате да пазарувате/с колата/?-
ОТГОВОРА :
"Ние няма цял живот да ви носим на ръце..."

Аз......... съм от "мразищите- т.е. изоставените"- но да си призная това не ме прави по-канадец!.......или по-човек :roll:
Нещо продължава да ми тежи........
/като се върна -назад във времето- пак МРАЗЯ/
...,а като погледна напред - ПРОЩАВАМ/
Абе цирка е пълен!
ЗАЩО да мразя, ми допада повече? ........
Къде мога да се науча да ПРОЩАВАМ?
.......май заприлича на прекалено "Искрено и лично"!
:roll:
"Българин" ли е оправданието и "мръсната" дума, че не можем да сме си полезни един на друг -до живот в Канада?
Не очаквам самоизлияния по темата от живущите в Канада, а да провокирам РАЗМИСЪЛ- напук на образователната система :wink:

p.s.Съжалявам за тази тема, но предпочитам да говорим за "това"-отколкото за кризата в Канада.......
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
IFF

Мнение от IFF »

Мислих,мислих и стигнах до 3 отговора(според мен).Първо,хората се уморяват много бързо да правят добро.Второ,типичното нашо злобарство-аз в началото какъв х*й ядох,пък те да не усетят нищо от емигрантския живот.И трето,нашата прословута завист-като им помогна,дали няма да напреднат по-бързо от мен и да си скубя косите после от яд.
Аватар
aligator

Мнение от aligator »

Ние детенеехме в ерата на детските композитори,Асамблея "Знаме на Мира" и детските рисунки на асфалт.Наш лозунг беше"Детство мое" и "Куче в Чекмедже" и след това донесохме зависта и злобата.В това сега "храним и поливаме" нашите деца.След като ние стигнахме до тук,докъде ли ще заведем децата си?
Документи Виена 07.05.2007
Интервю 27.05.2008
Документи Букурещ 29.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Па аз не виждам що трябва някой да ти е длъжен да ти става татко или дете.
Американците са го измислили най добре - цакаш си за сичко та да разбереш че има стойност.
Иначе с наще неизяснени отношения не се знае на края кво за кого си направил и защо, дали е било от добри чувства или щото си имал желание да разпориш жена му / щерка, щерките му ...
Та тва е, тука живееме в сравнително свободен свят, прави квото искаш само да не пречиш на другите че иначе ще боли глава.
Аз поне така разсъждавам ...
Както спомена братчеда относно комунистическата ера, много лошо ни научиха че сме били братя и не знам си кво и сега при суровия капитализъм в БГ стават супер конфликти.
Та на тебе ако ти липсва татко или майка, ожени се, аз съм и като син на жена ми, гледа ме като писано яйце ( така и не разбрах що, ма няма никво значение, щом е далавера ме кефи :-) )
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Нещата имат по-просто и незлобно обяснение:
С най-добрия ми приятел бяхме дупе&гащи почти 20 години. Пасвахме си, разбирахме се прекрасно и се веселяхме много. Но!
Няколкото пъти, когато сме обикаляли туристически из Европа с кола, затворени в купето с часове, после разхождайки се из непознат град заедно, после в двойна хотелска стая... ден след ден! Колкото и да е интересно едно пътуване, или престой, когато общуваш само с един човек, той започва безумно да те дразни! И понеже не можеш да го изчукаш, разтоварвайки напрежението, единствения начин е да му се махнеш от очите за няколко часа отивайки на кино, разходка или нещо подобно. След това всичко си идва на мястото.
Това става и с новопристигащите, когато се позастоят повече от няколко дена на гости у посрещачите. Няма двама души с еднакво ниво на хигиена - това което за един е мръсно за другия е прекалено излъскано и обратното за друго нещо. И започва дразненето, и се развалят приятелства...
army

Мнение от army »

Па аз не виждам що трябва някой да ти е длъжен да ти става татко или дете.......
Ми ето една от причините :roll:
Това, че си с повече "престой" в Канада не те ЗАДЪЛЖАВА да се държиш настойнически!!!!!!!!
Много ли ти е трудно да ме приемеш като равен? :nenam:
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Аз не искам да се държа настойнически и те приемам като равен, ма ако не ме кефи не бих ти отговорил на 1001 въпроса, най вече щото като на някой му отговориш и той не вярва ...
army

Мнение от army »

Sorry "Marginal39"- Май съм станал по- чувствителен от колкото трябва :oops:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Па не знам, ма има едни такива, първо те питат за 1 & също нещо по 7 пъти и после правят точно обратното на тва което си им казал, мене лично тва не ме кефи и след като ме попитат нещо за втори път им казвам че вече съм им отговорил на тоя въпрос и за следващите въпроси да си записват ако забравят.
Hullman

Мнение от Hullman »

Нека и Хълман да ви каже колко е бил търпелив към новите въпреки че са прекалявали с прищявките си.
Хълман посреща хора няма да казва кои са.
Тези хора в началото нямат тел. в квартирата си под наем. Публични тел. има по моловете на топло и на закрито които работят с 0.25 цента но хорта идват и седят в офиса на Хълман с дни, по часове на ден и го молят за разни услуги. Ето пример.
Да се обади на Роджарс за им прекарат интернет защото не говорили добре англииски. Хълман го прави, дава адреса им и се уговаря техник да дойде на техния адрес на другия ден в 11 часа примерно.
За Хълман въпроса е приключен. Да ама не.
Дошъл техника прекарал интернет кабел ама не пуснал кабела от буксата на стената да е 10 метра дълъг за да може да стига и до стаята на децата за да не киснат в хола при възрастните ако ще ползват лаптопа с интернета. ( според мен той няма задължение да пуска кабеал 10 метра след като се продават удължители за 2 $ и след като клиента не може да обясни добре какво точно иска като не знае англииски ).
Това с кабела не е уговорено предишния ден по телефона за да са разбрали от Роджърс.
След 1 ден се идва пак при Хълман в офиса, пак се кисне с часове и се моли Хълман сега да се обади на Роджърс да откаже този кабелен интернет защото не били пуснали кабела 10 метра дълъг и защото разбрали че от Белл давали 2 $ отстъпка ако дом. тел и интернета са от Белл заедно.
Айде сега се говири с Роджърс отново после с Белл само заради един кабел който може да се купи като удължител и заради 2 $ спестяване.
Хълман тази и още доста други странни прищявки за услуги изтърпя.
Въпроса сега е усещат ли се и оценяват ли новите имигранти всичко това или си мислят че някой им е задлъжен да им върши услуги и то през работно време?
Последно промяна от Anonymous на Чет Окт 09, 2008 5:08 pm, променено общо 1 път.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

На много от новодошлите проблема им е че не знаят кво искат.
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Маргинал ,защото ти знаеш какво искаш.Тръгнал той и други на умни да се правят.Преди време изпреварили ни в заминаването си към Канада и вече си мислят,че хванали Дядо Мраз за шлифера.
Гладни мишки....
Айде бягайте от тук,.....
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Dparo u TaHq, как реши че съм гладен и не знам кво искам, по миризмата ли?
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Трябва ли да познавам?
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Като гледам при тебе преодолява силата на любовта :-)
А иначе с удоволствие бих избягал от тук, ма ше трябва да ми кажеш каде да отида (поне аз така правя с тия които им казвам да бягат от тук).
Заключено