Зов за помощ.....
- thunderbolt
Зов за помощ.....
Здравейте на всички запътели се към Канада.Страната,която наистина може да бъде в сърцата ни.От няколко седмици се опитвам да се регистрирам във форума,но без особено голям успех.Ето,че най-накрая успях.Много време се чудехме с моята половинка на къде да се запътим и да поставим основите на нашето ново начало.Всеки, който е тук малко или много е разбрал,че в България,колкото и да обичаме родината си няма особено много перспективи за развитие.Чета редовно форума и се радвам за тези,които са успели.Обаче имаме еди проблем или по-точно аз.Наистина ще се радвам,ако някой може да ми разясни нещата,защото във форума има много мнения,които си противоречат.
Искам да разбера,понеже сега завършвам образованието си(висше),и нямам никакъв стаж по специалността.Просто няма кой да ме вземе докато не си взема дипломата.Вече я прилагат в договорите.Та някой ако може да ми разясни :
1.Какво по-точно изискват Канадските власти да си работил докато си учил?
2.Има ли значение каква е работата(по специалността или не е задължително.Мисля,че няма кой да тевземе да работиш това,което учиш,защото още не си квалифициран.Или поне аз така мисля.)?
3.С какъв документ се доказва това? (едните казват само с трудова книжка,други,че такава трудова книжка има само в България,някои казват само с препоръки,други с граждански договор......)
4.Зная,че за всеки е индивидуално,но какъв е шансът да проверят това,което ще им занеса ако то е леко "фалшиво"?
Моля ви ще съм наистина много признателен за помощта на всеки,който има желание за това.Това е единствената ми пречка,която ме спира да си подам документите.
Благодаря ви предварително за отделеното време и желание да помогнете.
Успех на всички.
Искам да разбера,понеже сега завършвам образованието си(висше),и нямам никакъв стаж по специалността.Просто няма кой да ме вземе докато не си взема дипломата.Вече я прилагат в договорите.Та някой ако може да ми разясни :
1.Какво по-точно изискват Канадските власти да си работил докато си учил?
2.Има ли значение каква е работата(по специалността или не е задължително.Мисля,че няма кой да тевземе да работиш това,което учиш,защото още не си квалифициран.Или поне аз така мисля.)?
3.С какъв документ се доказва това? (едните казват само с трудова книжка,други,че такава трудова книжка има само в България,някои казват само с препоръки,други с граждански договор......)
4.Зная,че за всеки е индивидуално,но какъв е шансът да проверят това,което ще им занеса ако то е леко "фалшиво"?
Моля ви ще съм наистина много признателен за помощта на всеки,който има желание за това.Това е единствената ми пречка,която ме спира да си подам документите.
Благодаря ви предварително за отделеното време и желание да помогнете.
Успех на всички.
Канадските власти не изискват нищо определено да си работил докато си учил.
Висшето образование се цени,а ако е от търсените професии или специалности в Канада дава още един плюс.Ако работата,която работиш е по специалноста дава още един плюс.
По принцип а и законно кандидатсвтането е по точкова система,зборно от всичко-език,работа,образование,стаж,специалност,семейно положение,деца,години - всички тези неща носят опеделени точки.
Има Онлайн тест в официалния им сайт,който е редно сами да си направите и да заомните какво сте вписали.Този тест ще ви кажа дали отговаряте по точковата система и какво бихте могли да повишите.Всъщност има повишааване основно в нивото на владеене на дадения език.
Единствено се доказва в повечето случай стажа само с трудова книжка(но може и с осигурителна книжка ако си Управител на собствена фирма например).
Разгледай по-подробно всичко в този сайт,има много за четене и информиране.И после разгледайте и официалния им сайт.
Ако не сте добре с английския или френския ,копирате официалния им сайт и го паствате в google и там давате search.Ще ви излезе пак официалния им сайт,но срещу него в скоби ще пише "преведи автоматично".Използвайте този автоматичен превод и допълнително може да научите още много неща.
Успехии
Висшето образование се цени,а ако е от търсените професии или специалности в Канада дава още един плюс.Ако работата,която работиш е по специалноста дава още един плюс.
По принцип а и законно кандидатсвтането е по точкова система,зборно от всичко-език,работа,образование,стаж,специалност,семейно положение,деца,години - всички тези неща носят опеделени точки.
Има Онлайн тест в официалния им сайт,който е редно сами да си направите и да заомните какво сте вписали.Този тест ще ви кажа дали отговаряте по точковата система и какво бихте могли да повишите.Всъщност има повишааване основно в нивото на владеене на дадения език.
Единствено се доказва в повечето случай стажа само с трудова книжка(но може и с осигурителна книжка ако си Управител на собствена фирма например).
Разгледай по-подробно всичко в този сайт,има много за четене и информиране.И после разгледайте и официалния им сайт.
Ако не сте добре с английския или френския ,копирате официалния им сайт и го паствате в google и там давате search.Ще ви излезе пак официалния им сайт,но срещу него в скоби ще пише "преведи автоматично".Използвайте този автоматичен превод и допълнително може да научите още много неща.
Успехии

Здравей
На първо време можеш да се осведомиш за различните условия и подробности по емиграционния процес и това как и на какви етапи протича от портала на бгканада -
http://bgcanada.com/portal/index.php?mo ... egory&id=1
тук има добре обяснени подробни статии обясняващи всеки етап от процедурата със съответните линкове към официалния сайт и т.н.
Има статия и за онлайн-теста http://bgcanada.com/portal/index.php?mo ... icle&id=80 които наистина е първата и най-решаваща стъпка.
Успех
На първо време можеш да се осведомиш за различните условия и подробности по емиграционния процес и това как и на какви етапи протича от портала на бгканада -
http://bgcanada.com/portal/index.php?mo ... egory&id=1
тук има добре обяснени подробни статии обясняващи всеки етап от процедурата със съответните линкове към официалния сайт и т.н.
Има статия и за онлайн-теста http://bgcanada.com/portal/index.php?mo ... icle&id=80 които наистина е първата и най-решаваща стъпка.
Успех
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!

- thunderbolt
.....
МЕрси много за бързите отговори.
И все пак само с трудова книжка ли е възможно?Няма ли вариант за граждански договор,или препоръка?
Досега е нямало начин как да ме вземат на работа по специалността понеже или съм нямал вазможност и шанс.
Аз в момента завършвам Аграрния университет в Пловдив като АГРОНОМ.
Смятаме да пуснеме документите си към края на декември.Ще започваме и курсовя по френски.С английския сме добре.
Дали тази една година която ще работя сега след като съм се дипломирал,и докато ни разглеждат документите там ще ми е достатъчна?
Какво мислите за Мадам МАРИ???Бяхме на консултация и проверихме също така и точките в нета но просто този стаж за които тя каза,че трябва да имам поне 4-5 години което според мен е невазможно в моя случай.
Това ми е главния проблем този стаж.Неясно ми е....
И все пак само с трудова книжка ли е възможно?Няма ли вариант за граждански договор,или препоръка?
Досега е нямало начин как да ме вземат на работа по специалността понеже или съм нямал вазможност и шанс.
Аз в момента завършвам Аграрния университет в Пловдив като АГРОНОМ.
Смятаме да пуснеме документите си към края на декември.Ще започваме и курсовя по френски.С английския сме добре.
Дали тази една година която ще работя сега след като съм се дипломирал,и докато ни разглеждат документите там ще ми е достатъчна?
Какво мислите за Мадам МАРИ???Бяхме на консултация и проверихме също така и точките в нета но просто този стаж за които тя каза,че трябва да имам поне 4-5 години което според мен е невазможно в моя случай.
Това ми е главния проблем този стаж.Неясно ми е....

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ако ти се върти нещо такова в главата да изкараш, че докато си учил през тези 4-5 г. си и работил през същото време т.е. да имаш и няколко години трудов стаж заедно с образованието, забрави. Особено ако си учил редовно а не задочно.
Иначе и с граждански договори става доказването на трудовия стаж, и с препоръки от работодател или атестация и всеки друг писмен документ, който съдържа сведения какво си работил, за какъв период, при колко часова работна седмица и с какво заплащане.
Иначе и с граждански договори става доказването на трудовия стаж, и с препоръки от работодател или атестация и всеки друг писмен документ, който съдържа сведения какво си работил, за какъв период, при колко часова работна седмица и с какво заплащане.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- thunderbolt
.....
Аха ясно.Мерси за бързия отговор и за желанието да помогнеш Linko.
Значи например сега работя по специалността.Ако пратя докупентите декември,докато ме извикат на интервю(ако ме извикат разбира се),ще е минало около почти година.Това дали ще е достатъчно?
И ако евентуално през последната година от обучението ми съм работел на половин работен ден които мога да докажа с грайдански договор и евентуално с препоръка от някое и друго място ще ми е достатъчно ???
Значи например сега работя по специалността.Ако пратя докупентите декември,докато ме извикат на интервю(ако ме извикат разбира се),ще е минало около почти година.Това дали ще е достатъчно?
И ако евентуално през последната година от обучението ми съм работел на половин работен ден които мога да докажа с грайдански договор и евентуално с препоръка от някое и друго място ще ми е достатъчно ???
-
абе душко, под трудов стаж в онлайн теста се има предвид стаж до момента на подаване на докс до Виена, а не докато те викнат на интервю. То докато те викнат може и без работа да останеш, може и да я смениш, те ад не са врачки там, така че ще ти се счете точки за стаж до момента на подаване на докс.
rugby is the source
- thunderbolt
...
Аха.....да но може би ще вземат под предвид това,че все още работя по слециалността си понеже ще им изпратя договора които ще сключа.
Съжелявам за това,че може би съм малко неразбран все едно че малко все едно съм хал хабер,но просто за това са ми неясни нещата.Това е най-големия ми дерт.Ако го нямам този стаж,за какво да подавам документи.По-добре повече точки и достатъчно отколкото малко и на ръбът.
А как мислите дали проверяват договорите или препоръките ????
Съжелявам за това,че може би съм малко неразбран все едно че малко все едно съм хал хабер,но просто за това са ми неясни нещата.Това е най-големия ми дерт.Ако го нямам този стаж,за какво да подавам документи.По-добре повече точки и достатъчно отколкото малко и на ръбът.
А как мислите дали проверяват договорите или препоръките ????
Re: ...
имаи предвид че стаж по специалноста се зачита само ако е поне една година в последните 5 т.е. ако мислиш сега да подписваш договор няма да ти свърши работа - подписваш и пращаш.thunderbolt написа:Аха.....да но може би ще вземат под предвид това,че все още работя по слециалността си понеже ще им изпратя договора които ще сключа.
принципно не вярвам да имат ресурса да проверят всичките незнам си колко хиляди молби които получават, но по принцип никога не можеш да си сигурен дали точно ти няма да си от тези които са проверени.thunderbolt написа:А как мислите дали проверяват договорите или препоръките ????
За преди интервюто не знам, но за след подаване към Букурещ доста хора пишат че са им правени проверки.
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!

принципно не вярвам да имат ресурса да проверят всичките незнам си колко хиляди молби които получават, но по принцип никога не можеш да си сигурен дали точно ти няма да си от тези които са проверени.
За преди интервюто не знам, но за след подаване към Букурещ доста хора пишат че са им правени проверки.
По какъв начин се проверяват тия неща и колко е сигурно че се проверяват 

Федералните пипат сериозно
Аз не бих разчитал на това, че няма да ме проверят, шанса е малък. Въпроса е до колко изчерпателно проверяват, но е достатъчно да има някъде несъвпадение, за да кажат докато не отстраним несъответствието няма виза
Better safe than sorry

07.08.07-Документи Виена
27.05.08-Интервю
16.06.08-Отпечатъци ФБР
02.07.08-Документи Букурещ
16.07.08-ФБР сертификат
06.08.08-Баркодове
22.08.08-Медицински
18.09.08-ОК
06.11.08-Покана
01.12.08-Виза
27.05.08-Интервю
16.06.08-Отпечатъци ФБР
02.07.08-Документи Букурещ
16.07.08-ФБР сертификат
06.08.08-Баркодове
22.08.08-Медицински
18.09.08-ОК
06.11.08-Покана
01.12.08-Виза
...
Не съм на този етап, но доколкото знам, федералните не проверяват трудовия стаж и документите съпътстващи същия...
Може и да греша, но нали в Букурещ проверяват само съдебното досие и здравния статус на лицата!?
Трудовия стаж и професионален опит се проверява във Виена!
Може и да греша, но нали в Букурещ проверяват само съдебното досие и здравния статус на лицата!?
Трудовия стаж и професионален опит се проверява във Виена!
Последно промяна от efirna на Пет Окт 03, 2008 8:37 am, променено общо 1 път.
19.12.2008 - Документи Букурещ
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!
да така е
просто дадох федералните като пример за правене на проверки тъй като от тях има повече сигнали досега
а не виждам причина да има разлика в поведението им на обработка на молбите или с две думи казано щом в букурещ проверяват яко то защо да не е така и във Виена - Хипотетично !
просто дадох федералните като пример за правене на проверки тъй като от тях има повече сигнали досега
а не виждам причина да има разлика в поведението им на обработка на молбите или с две думи казано щом в букурещ проверяват яко то защо да не е така и във Виена - Хипотетично !
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!

- thunderbolt
.......
Да,със сигурност сте прави за едно,че немога да съм сигурен във нищо.Но аз стаж нямам.Сега след седмица се дипломирам и няма как да докажа стажа това.Затова приятел ще ми пише една година стаж при него и се надявам ако проверат да се обадят на фирмата му т.с. на него,а не да се ровят в НОИ.Аз съм осигуряван от университета и може би някоя клауза по граждански договор или евентуално препоръка....
Незная нямам си и на идея какво да правя.Ако трябва да имам една година стаж и да е всичко реално,то трябва да подам документи другата година по това време.А до колкото зная стажа се лъже и много хора са минали така....
Как мислите?????
Незная нямам си и на идея какво да правя.Ако трябва да имам една година стаж и да е всичко реално,то трябва да подам документи другата година по това време.А до колкото зная стажа се лъже и много хора са минали така....
Как мислите?????
-
Амиго,здравей.
Това с трудовия стаж дето си го замислил е добра идея,според мен,но по-добре го направи със служебна бележка,че може да ти искат справка от НОИ.
А за мадам Мари имаме инфо че я "стягя шапката" и че е голяма скъпарка-ако искаш да ти дам номера на нашата учителка-взима наполовина ,документите ни ги оправи една позната,която също ни взе много малко пари.
Нали знаеш,че всеки икономисан лев е от полза!!!!!
Ако искаш да ти дам номерата-пиши!!!
Това с трудовия стаж дето си го замислил е добра идея,според мен,но по-добре го направи със служебна бележка,че може да ти искат справка от НОИ.
А за мадам Мари имаме инфо че я "стягя шапката" и че е голяма скъпарка-ако искаш да ти дам номера на нашата учителка-взима наполовина ,документите ни ги оправи една позната,която също ни взе много малко пари.
Нали знаеш,че всеки икономисан лев е от полза!!!!!
Ако искаш да ти дам номерата-пиши!!!
интервю-06.06.2008
медицински-06.10.2008
покана за визи-10.11.2008
визи -27.11.2008
медицински-06.10.2008
покана за визи-10.11.2008
визи -27.11.2008