и аз се радвам за вашия избор - най-доброто възможно
п.п. кога ще се видим да клюкарстваме извън форума
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Здравейте, може ли някой да даде повече информация за това как стоят нещата с англофонските секондери в Монтреал и по-точно имат ли право всички деца да ходят в тях. Държавни и частни, няма значение
Стреми се да бъдеш, а не да изглеждаш.
Винаги умей да си тръгваш преди да си станал излишен.
Ако поне един от родителите е учил поне 4 години на английски език (май в Канада), може и да ви дадат право да запишете държавен англофонски секондер.
В частен - никакъв проблем, ако издържите входните изпити или ако училището е без изпити, ама аз не съм чувала за частен англофонски секондер без - не значи, че няма де
Иначе франкофоните спокойно могат да се запишат в държавен англофонски секондер, ама имигрантите подлежат на Закон 101 или Параграф 22:
1. Ако е държавно училището, то е на френски език"
2. Ако не е: виж първа точка
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Миналия уикенд бях на отворени врати в едно от частните училища в ряйона (Света Ана) и останах много впечатлен от материалната база. Такива ИТ екстри каквито видях там няма в болшинството ИТ компании тука. http://www.college-sainte-anne.qc.ca[/url]